Giresun'da, 100 yıl önceki heyecan yeniden yaşandı

KÜLTÜR (YH) - Yıldız Haber | 19.09.2024 - 16:25, Güncelleme: 19.09.2024 - 16:25 1902 kez okundu.
 

Giresun'da, 100 yıl önceki heyecan yeniden yaşandı

Giresun'da, 19 Eylül 2024 tarihinde iki anlamlı etkinlik bir arada gerçekleştirildi. Gaziler Günü ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün
Giresun'a gelişinin 100. yılı (Şeref Günü). Törenler, şehrin coşkusunu artırdı. Etkinlikler, Vali Mehmet Fatih Serdengeçti ve il protokolünün katılımıyla "Kahramanlarla Yürüyoruz" sloganıyla düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı. Saat 10:00'da Debboy Mevkii'nden Atatürk Meydanı'na kadar süren yürüyüş, Giresun halkının yoğun ilgisiyle gerçekleşti. Katılımcılar, gazilerle omuz omuza yürüdü. Program, Gaziler Günü anısına saat 10:30’da Atatürk Meydanı'nda düzenlenen çelenk sunma töreniyle devam etti. Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlamı üzerine konuşmalar yapıldı. Ardından “Gaziler Arası Spor Müsabakaları” ödül töreni gerçekleştirildi. Atatürk'ün Giresun'a Gelişinin Temsili Töreni Törenin en dikkat çekici kısmı, Atatürk'ün Giresun'a gelişinin temsili olarak canlandırıldığı bölüm oldu. Saat 11:00’de, Liman Sahası Sahil Güvenlik Komutanlığı Alanı'nda Giresun Belediye Başkanı’nın konuşmasıyla başlayan törende halk oyunları gösterileri sergilendi. Atatürk’ün Giresun’a gelişini temsilen bayrak, gaziler tarafından rıhtıma getirilerek Vali Serdengeçti'ye teslim edildi. Millet Bahçesi'nde Anılar Canlandı Saat 11:30’da Millet Bahçesi’nde merhum Dr. Necdet Otaman'ın tarihi konuşma metni okundu. Ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün cevabi konuşma metni ve Vali Mehmet Fatih Serdengeçti'nin konuşmalarıyla program sona erdi. Kıbrıs Gazilerine Özel Program Millet Bahçesindeki programın ardından Vali Serdengeçti’nin ev sahipliğinde, kahraman gaziler ve şehit yakınlarıyla öğle yemeğine geçildi. Günün son etkinliği ise saat 14:00’te Giresun İl Özel İdaresi Çotanak Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Kıbrıs Gazileri için hazırlanan belgesel filminin gösterimi ve gazilere hediye takdimiyle Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılı kutlandı. Vali Serdengeçti, etkinliklerle ilgili duygularını şu şekilde dile getirdi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Giresun'a gelişinin 100. yılı (Şeref Günü) ve 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutluyorum. Bu vesileyle aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize esenlik diliyorum. Bu özel günde, ‘Kahramanlarla Yürüyoruz’ mottosuyla düzenlenen yürüyüş programının ardından Çelenk Sunma Töreni'mizi gerçekleştirdik. Ardından, Şeref Günü'müzü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Giresun'umuza gelişinin 100. yılını gururla andık. Ecdattan teslim aldığımız şanlı bayrağımızı, nice asırlar boyunca onurla dalgalandıracak olan istikbâlimizin güvencesi değerli evlatlarımıza emanet ediyoruz. Bir kez daha; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, gaza ruhuyla vatana can veren kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum.”  
Giresun'da, 19 Eylül 2024 tarihinde iki anlamlı etkinlik bir arada gerçekleştirildi. Gaziler Günü ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün

Giresun'a gelişinin 100. yılı (Şeref Günü). Törenler, şehrin coşkusunu artırdı. Etkinlikler, Vali Mehmet Fatih Serdengeçti ve il protokolünün katılımıyla "Kahramanlarla Yürüyoruz" sloganıyla düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı. Saat 10:00'da Debboy Mevkii'nden Atatürk Meydanı'na kadar süren yürüyüş, Giresun halkının yoğun ilgisiyle gerçekleşti. Katılımcılar, gazilerle omuz omuza yürüdü.

Program, Gaziler Günü anısına saat 10:30’da Atatürk Meydanı'nda düzenlenen çelenk sunma töreniyle devam etti. Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlamı üzerine konuşmalar yapıldı. Ardından “Gaziler Arası Spor Müsabakaları” ödül töreni gerçekleştirildi.

Atatürk'ün Giresun'a Gelişinin Temsili Töreni

Törenin en dikkat çekici kısmı, Atatürk'ün Giresun'a gelişinin temsili olarak canlandırıldığı bölüm oldu. Saat 11:00’de, Liman Sahası Sahil Güvenlik Komutanlığı Alanı'nda Giresun Belediye Başkanı’nın konuşmasıyla başlayan törende halk oyunları gösterileri sergilendi. Atatürk’ün Giresun’a gelişini temsilen bayrak, gaziler tarafından rıhtıma getirilerek Vali Serdengeçti'ye teslim edildi.

Millet Bahçesi'nde Anılar Canlandı

Saat 11:30’da Millet Bahçesi’nde merhum Dr. Necdet Otaman'ın tarihi konuşma metni okundu. Ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün cevabi konuşma metni ve Vali Mehmet Fatih Serdengeçti'nin konuşmalarıyla program sona erdi.

Kıbrıs Gazilerine Özel Program

Millet Bahçesindeki programın ardından Vali Serdengeçti’nin ev sahipliğinde, kahraman gaziler ve şehit yakınlarıyla öğle yemeğine geçildi. Günün son etkinliği ise saat 14:00’te Giresun İl Özel İdaresi Çotanak Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Kıbrıs Gazileri için hazırlanan belgesel filminin gösterimi ve gazilere hediye takdimiyle Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılı kutlandı.

Vali Serdengeçti, etkinliklerle ilgili duygularını şu şekilde dile getirdi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Giresun'a gelişinin 100. yılı (Şeref Günü) ve 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutluyorum. Bu vesileyle aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize esenlik diliyorum. Bu özel günde, ‘Kahramanlarla Yürüyoruz’ mottosuyla düzenlenen yürüyüş programının ardından Çelenk Sunma Töreni'mizi gerçekleştirdik. Ardından, Şeref Günü'müzü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Giresun'umuza gelişinin 100. yılını gururla andık. Ecdattan teslim aldığımız şanlı bayrağımızı, nice asırlar boyunca onurla dalgalandıracak olan istikbâlimizin güvencesi değerli evlatlarımıza emanet ediyoruz. Bir kez daha; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, gaza ruhuyla vatana can veren kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.