Efes Selçuk'ta geleceğin tohumlarını ekecek protokol

GÜNDEM (YH) - Yıldız Haber | 23.09.2024 - 09:45, Güncelleme: 23.09.2024 - 09:45 545 kez okundu.
 

Efes Selçuk'ta geleceğin tohumlarını ekecek protokol

Efes Selçuk Belediyesi, alınan kararla Karaot Yerel Tohum Derneği ile ortak çalışma ve iş birliği protokolü imzaladı.
Efes Tarlası Yaşam Köyü’ndeki ve kent genelindeki tarımsal faaliyetlerin geliştirilmesi, tohum ve tarımsal ürünlerin üretilmesi, depolanması, dağıtılması için ekolojik tarım ve sağlıklı gıda üzerine çalışmalar yapan Karaot Yerel Tohum Derneğiyle imzalanan Ortak Çalışma ve İş birliği Protokolüyle Belediye üreticiyi desteklemeyi sürdürecek. Efes tarlası yaşam köyü ve yerel üretici eğitim alacak Protokol kapsamında Karaot Yerel Tohum Derneği, Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde ve köylerdeki üreticilere sağlıklı ve doğru tarım uygulamaları, atalık tohum ve fide üretimi, gübre ve su kullanımı gibi tarımsal üretime katma değer sağlayacak konular hakkında köy toplantıları düzenleyerek tarım ürünleri ve tarım metotları hakkında eğitim verecek. Aynı zamanda belediyenin kamusal yeşil alanlarının tamamında yapılacak olan peyzaj ve çevre düzenlemelerine Karaot Yerel Tohum Derneği danışmanlık yaparak Belediyeye ait sera ve tarlalarda peyzajda kullanılacak bitkilerin üretimine destek olacak. Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, “Cevdet Önder ile birlikte geçen ay itibariyle meclisimizden oy birliğimiz ile geçirdiğimiz ortak çalışma ve işbirliği protokolümüzü gerçekleştiriyoruz. Efes Tarlası Yaşam Köyü, bütün köylerin hepsine dağılacak ve belediyeye ait olan arazilerde üretim tüm hızıyla devam edecek. Bunu yerel tohumla yapacağız.  Ondan sonrasında da bütün köylerimizde bu üretimin hasıl olmasına sebep olacak” diye konuştu.  
Efes Selçuk Belediyesi, alınan kararla Karaot Yerel Tohum Derneği ile ortak çalışma ve iş birliği protokolü imzaladı.

Efes Tarlası Yaşam Köyü’ndeki ve kent genelindeki tarımsal faaliyetlerin geliştirilmesi, tohum ve tarımsal ürünlerin üretilmesi, depolanması, dağıtılması için ekolojik tarım ve sağlıklı gıda üzerine çalışmalar yapan Karaot Yerel Tohum Derneğiyle imzalanan Ortak Çalışma ve İş birliği Protokolüyle Belediye üreticiyi desteklemeyi sürdürecek.

Efes tarlası yaşam köyü ve yerel üretici eğitim alacak

Protokol kapsamında Karaot Yerel Tohum Derneği, Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde ve köylerdeki üreticilere sağlıklı ve doğru tarım uygulamaları, atalık tohum ve fide üretimi, gübre ve su kullanımı gibi tarımsal üretime katma değer sağlayacak konular hakkında köy toplantıları düzenleyerek tarım ürünleri ve tarım metotları hakkında eğitim verecek. Aynı zamanda belediyenin kamusal yeşil alanlarının tamamında yapılacak olan peyzaj ve çevre düzenlemelerine Karaot Yerel Tohum Derneği danışmanlık yaparak Belediyeye ait sera ve tarlalarda peyzajda kullanılacak bitkilerin üretimine destek olacak.

Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, “Cevdet Önder ile birlikte geçen ay itibariyle meclisimizden oy birliğimiz ile geçirdiğimiz ortak çalışma ve işbirliği protokolümüzü gerçekleştiriyoruz. Efes Tarlası Yaşam Köyü, bütün köylerin hepsine dağılacak ve belediyeye ait olan arazilerde üretim tüm hızıyla devam edecek. Bunu yerel tohumla yapacağız.  Ondan sonrasında da bütün köylerimizde bu üretimin hasıl olmasına sebep olacak” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.