Son Dakika! Cem Garipoğlu’nun Mezarı Açılacak

GÜNDEM (YH) - Yıldız Haber | 26.09.2024 - 14:11, Güncelleme: 26.09.2024 - 14:21 2520 kez okundu.
 

Son Dakika! Cem Garipoğlu’nun Mezarı Açılacak

Münevver Karabulut cinayetiyle Türkiye'yi sarsan kaldığı cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu’nun mezarı, yeni bir gelişmeyle yeniden gündemde.
Gelen bilgilere göre, Garipoğlu’nun mezarının açılması talep edildi ve soruşturma tekrar başlatılıyor. Olayın üzerinden geçen 14 yılın ardından, aile ve kamuoyu tarafından ortaya atılan iddialar üzerine mezarın açılması kararı alındı. 2014 yılında cezaevinde intihar ettiği açıklanan Cem Garipoğlu’nun ölümüne dair şüpheler yıllardır gündemden düşmedi. Mezardaki incelemenin, kamuoyunda uzun zamandır dile getirilen iddiaların doğrulanması veya çürütülmesi açısından önemli bir adım olacağı belirtiliyor. Karar Nasıl Alındı? Bu gelişme, özellikle sosyal medya platformlarında olayla ilgili ortaya atılan komplo teorilerinin ve Cem Garipoğlu’nun ölmediğine dair iddiaların yayılması üzerine alınmış görünüyor. Ailenin başvurusu ile mahkemeye taşınan talep, incelemelerin ardından kabul edildi. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, mezarın açılması ve DNA örneklerinin alınması talimatını verdi. Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Malumunuz olduğu üzere; yaklaşık 15 yıldır Münevver Karabulut'un hunharca ve vahşice katledilmesi ile ilgili dosyayı mağdur aile vekili olarak takip ediyoruz. Münevver Karabulut cinayeti, Türkiye'de kadına şiddet ve kadın cinayetleri bakımından toplumsal farkındalık ve fikri takip oluşması açısından son derece önemli ve emsal mahiyette bir cinayettir. Bu kapsamda son olarak Cem Garipoğlu'nun mezarının açılarak C.M.K m. 87/4 uyarınca fethi kabir işleminin yapılmasını talep etmiştik. Müvekkil Süreyya Karabulut'un talebi üzerine özellikle son iki yıldır bu konuda etkili bir hukuki süreci hayata geçirdik. "FETHİ KABİR İŞLEMİNİN YAPILMASINA KARAR VERİLDİ" Geldiğimiz noktada, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı talebimizi kabul ederek, Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasına ve fethi kabir işleminin yapılmasına karar verdi ve bu konuda Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimat yazıldı. Yıllardır devam eden hukuki mücadelemiz neticesinde, Sayın Başsavcılığın vermiş olduğu bu karar son derece önemli önemli ve sevindiricidir. Sayın Başsavcılığa müvekkil aile adına teşekkür ediyorum. Kamu vicdanının rahatlaması ve maddi gerçeğin ortaya çıkması için fethi kabir işlemi ve hukuki süreç tarafımızca etkili bir şekilde takip edilecektir. Gereği kamuoyunun bilgilerine saygılarımla sunulur.”  
Münevver Karabulut cinayetiyle Türkiye'yi sarsan kaldığı cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu’nun mezarı, yeni bir gelişmeyle yeniden gündemde.

Gelen bilgilere göre, Garipoğlu’nun mezarının açılması talep edildi ve soruşturma tekrar başlatılıyor. Olayın üzerinden geçen 14 yılın ardından, aile ve kamuoyu tarafından ortaya atılan iddialar üzerine mezarın açılması kararı alındı.

2014 yılında cezaevinde intihar ettiği açıklanan Cem Garipoğlu’nun ölümüne dair şüpheler yıllardır gündemden düşmedi. Mezardaki incelemenin, kamuoyunda uzun zamandır dile getirilen iddiaların doğrulanması veya çürütülmesi açısından önemli bir adım olacağı belirtiliyor.

Karar Nasıl Alındı?

Bu gelişme, özellikle sosyal medya platformlarında olayla ilgili ortaya atılan komplo teorilerinin ve Cem Garipoğlu’nun ölmediğine dair iddiaların yayılması üzerine alınmış görünüyor. Ailenin başvurusu ile mahkemeye taşınan talep, incelemelerin ardından kabul edildi. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, mezarın açılması ve DNA örneklerinin alınması talimatını verdi.

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Malumunuz olduğu üzere; yaklaşık 15 yıldır Münevver Karabulut'un hunharca ve vahşice katledilmesi ile ilgili dosyayı mağdur aile vekili olarak takip ediyoruz. Münevver Karabulut cinayeti, Türkiye'de kadına şiddet ve kadın cinayetleri bakımından toplumsal farkındalık ve fikri takip oluşması açısından son derece önemli ve emsal mahiyette bir cinayettir. Bu kapsamda son olarak Cem Garipoğlu'nun mezarının açılarak C.M.K m. 87/4 uyarınca fethi kabir işleminin yapılmasını talep etmiştik. Müvekkil Süreyya Karabulut'un talebi üzerine özellikle son iki yıldır bu konuda etkili bir hukuki süreci hayata geçirdik.

"FETHİ KABİR İŞLEMİNİN YAPILMASINA KARAR VERİLDİ"

Geldiğimiz noktada, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı talebimizi kabul ederek, Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasına ve fethi kabir işleminin yapılmasına karar verdi ve bu konuda Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimat yazıldı.

Yıllardır devam eden hukuki mücadelemiz neticesinde, Sayın Başsavcılığın vermiş olduğu bu karar son derece önemli önemli ve sevindiricidir. Sayın Başsavcılığa müvekkil aile adına teşekkür ediyorum. Kamu vicdanının rahatlaması ve maddi gerçeğin ortaya çıkması için fethi kabir işlemi ve hukuki süreç tarafımızca etkili bir şekilde takip edilecektir. Gereği kamuoyunun bilgilerine saygılarımla sunulur.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.