Kırşehir'de ki Ahilik Fuarında Giresun'u Bulancaklı kadınlar temsil etti

KÜLTÜR (YH) - Yıldız Haber | 29.09.2024 - 19:59, Güncelleme: 29.09.2024 - 20:17 3258 kez okundu.
 

Kırşehir'de ki Ahilik Fuarında Giresun'u Bulancaklı kadınlar temsil etti

37. Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde Kırşehir'in Cacabey Meydanı'nda gerçekleşen Kadın Kooperatifleri Fuarına Giresun'u temsilen Bulancak...
...Kadın Girişimi ve Üretimi Kooperatifi katıldı. Türkiye'nin 81 ilinden davet edilen ve Kırşehir'den 60'dan fazla esnafın katılımıyla gerçekleştirilen fuarın açılış konuşmasını Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek yaptı. Gazetemize konuşan Bulancak Kadın Girişimi ve Üretimi Kooperatifinden yapılan açıklamada, "Birlik, dayanışma, örgütlenme, sendikalaşma gibi dünya kültürel miras kriterlerini içinde barındıran ve UNESCO soyut kültürel miras adayı olan Ahilik Felsefesi’ni Bulancak Kadın Kooperatifi’ne temel dayanak alarak , diğer kadın kooperatifleri ile tanışma, deneyim paylaşımı, iletişim kurma ve işbirliği bağlantıları oluşturularak, coğrafi işaretli Giresun Tombul Fındığı’ndan üretilen ürünlerin tanıtım ve satışını yaptık. Bulancak olarak Kırşehir'de Giresun'u temsil etmekten onur duyduk" denildi.   Fuara Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar eski Genel Müdürü ve Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cingi, Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy, Sivas Milletvekili Rukiye Toy, Yozgat Milletvekili Süleyman Şahan, Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Taha Enes Şener ile çok sayıda misafir katıldı. Protokol üyeleri konuşmaların ardından stantları gezerek ürünleri inceledi.
37. Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde Kırşehir'in Cacabey Meydanı'nda gerçekleşen Kadın Kooperatifleri Fuarına Giresun'u temsilen Bulancak...

...Kadın Girişimi ve Üretimi Kooperatifi katıldı.

Türkiye'nin 81 ilinden davet edilen ve Kırşehir'den 60'dan fazla esnafın katılımıyla gerçekleştirilen fuarın açılış konuşmasını Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek yaptı.

Gazetemize konuşan Bulancak Kadın Girişimi ve Üretimi Kooperatifinden yapılan açıklamada, "Birlik, dayanışma, örgütlenme, sendikalaşma gibi dünya kültürel miras kriterlerini içinde barındıran ve UNESCO soyut kültürel miras adayı olan Ahilik Felsefesi’ni Bulancak Kadın Kooperatifi’ne temel dayanak alarak , diğer kadın kooperatifleri ile tanışma, deneyim paylaşımı, iletişim kurma ve işbirliği bağlantıları oluşturularak, coğrafi işaretli Giresun Tombul Fındığı’ndan üretilen ürünlerin tanıtım ve satışını yaptık. Bulancak olarak Kırşehir'de Giresun'u temsil etmekten onur duyduk" denildi.

 

Fuara Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar eski Genel Müdürü ve Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cingi, Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy, Sivas Milletvekili Rukiye Toy, Yozgat Milletvekili Süleyman Şahan, Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Taha Enes Şener ile çok sayıda misafir katıldı.

Protokol üyeleri konuşmaların ardından stantları gezerek ürünleri inceledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.