Orta Doğu’da Tehlikeli Gece! İran’dan İsrail’e Balistik Füze Saldırısı

DÜNYA (YH) - Yıldız Haber | 01.10.2024 - 23:52, Güncelleme: 01.10.2024 - 23:52 2295 kez okundu.
 

Orta Doğu’da Tehlikeli Gece! İran’dan İsrail’e Balistik Füze Saldırısı

İran, bu akşam İsrail’e yönelik geniş çaplı füze saldırısı düzenledi. Yapılan resmi açıklamalara göre, 500 adet balistik füze İsrail topraklarına ateşlendi.
Sosyal medya platformlarında paylaşılan görüntülerde, füzelerin büyük bir kısmının İsrail’e isabet ettiği gözlemlendi. Bu saldırı, Orta Doğu’da yeni bir savaşın başlangıcını işaret ediyor. İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği operasyonlar ve ardından Lübnan’a düzenlediği saldırılar, bölgedeki tansiyonu daha da yükseltti. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın İsrail tarafından öldürülmesi, İran’ın bu saldırısının fitilini ateşleyen önemli bir faktör oldu. İran, Hamas’ın lideri Haniye ve Nasrallah’ın intikamı için bu füze saldırısını gerçekleştirdiğini açıklarken, İsrail’e karşı daha fazla saldırı tehdidinde bulundu. İsrail ise, saldırıya sert yanıt vereceğini belirtti ve hava kuvvetlerinin bu gece birçok bölgeyi hedef alacağını duyurdu. Bölgedeki diğer ülkeler de harekete geçti. Ürdün ve Irak hava sahalarını kapatırken, ABD’den gelen ilk açıklamada “Olayları izliyoruz” denildi. Ayrıca, ABD Başkanı Joe Biden’ın bölgede konuşlu ABD kuvvetlerine hava savunma sistemlerini kullanma emri verdiği iddia ediliyor. Birleşmiş Milletler ise gerginliği tırmandıran bu saldırı karşısında endişeli olduklarını belirtti.
İran, bu akşam İsrail’e yönelik geniş çaplı füze saldırısı düzenledi. Yapılan resmi açıklamalara göre, 500 adet balistik füze İsrail topraklarına ateşlendi.

Sosyal medya platformlarında paylaşılan görüntülerde, füzelerin büyük bir kısmının İsrail’e isabet ettiği gözlemlendi.

Bu saldırı, Orta Doğu’da yeni bir savaşın başlangıcını işaret ediyor. İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği operasyonlar ve ardından Lübnan’a düzenlediği saldırılar, bölgedeki tansiyonu daha da yükseltti. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın İsrail tarafından öldürülmesi, İran’ın bu saldırısının fitilini ateşleyen önemli bir faktör oldu.


İran, Hamas’ın lideri Haniye ve Nasrallah’ın intikamı için bu füze saldırısını gerçekleştirdiğini açıklarken, İsrail’e karşı daha fazla saldırı tehdidinde bulundu. İsrail ise, saldırıya sert yanıt vereceğini belirtti ve hava kuvvetlerinin bu gece birçok bölgeyi hedef alacağını duyurdu.


Bölgedeki diğer ülkeler de harekete geçti. Ürdün ve Irak hava sahalarını kapatırken, ABD’den gelen ilk açıklamada “Olayları izliyoruz” denildi. Ayrıca, ABD Başkanı Joe Biden’ın bölgede konuşlu ABD kuvvetlerine hava savunma sistemlerini kullanma emri verdiği iddia ediliyor.


Birleşmiş Milletler ise gerginliği tırmandıran bu saldırı karşısında endişeli olduklarını belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.