MEB’in Bütçesi Cemaatlere Değil Çocukların Beslenmesine Harcanmalı

EĞİTİM (YH) - Yıldız Haber | 06.10.2024 - 11:53, Güncelleme: 06.10.2024 - 12:02 2984 kez okundu.
 

MEB’in Bütçesi Cemaatlere Değil Çocukların Beslenmesine Harcanmalı

TBMM Divan Katip Üyesi ve CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesi tarikatlar ve cemaatler yerine, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitimine ve beslenmesine harcanmalıdır” dedi.
Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Gezmiş, bilimsel, laik ve demokratik bir eğitim sisteminden asla vazgeçilmeyeceğini vurguladı. Gezmiş, okulların temizlik ve güvenlik durumunun yetersiz olduğunu belirterek, “Velilerin maddi desteği ve öğretmenlerin çabalarıyla temizlik yapılmaya çalışılıyor. Belediyeler destek sunmak istediğinde ise bu, siyasi şov olarak nitelendiriliyor ve bakanlık sorumluluğunu yerine getirmiyor” ifadelerini kullandı. Uyuşturucu tacirlerinin okul önlerinde dolaştığına da dikkat çeken Gezmiş, çocukların sağlığı ve güvenliği için tasarruf yapılmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Türkiye’deki ekonomik kriz nedeniyle öğrencilerin sağlıklı yiyeceğe ulaşamadığını belirten Gezmiş, OECD ülkeleri arasında çocuk yoksulluğunda Türkiye’nin ilk sırada olduğuna dikkat çekti. Her dört çocuktan birinin derin yoksullukla mücadele ettiğini söyleyen Gezmiş, “Çocuklarımızın beslenme hakkı pazarlık konusu olamaz. Ücretsiz yemek hizmeti derhal başlatılmalı, taşımalı sistemden kaldırılan ücretsiz servisler geri getirilmeli ve köy okulları açılmalıdır” dedi. Gezmiş, eğitimin evrensel olduğunu belirterek, laik, bilimsel ve çağdaş eğitimin vazgeçilmez olduğunun altını çizdi. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Vatanını korumak çocukları korumakla başlar” sözünü hatırlatan Gezmiş, “Eğitim ve öğretmenlere gereken değer verilmeli, bu konuda gerekli adımlar atılmalıdır” şeklinde konuştu.
TBMM Divan Katip Üyesi ve CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesi tarikatlar ve cemaatler yerine, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitimine ve beslenmesine harcanmalıdır” dedi.

Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Gezmiş, bilimsel, laik ve demokratik bir eğitim sisteminden asla vazgeçilmeyeceğini vurguladı.

Gezmiş, okulların temizlik ve güvenlik durumunun yetersiz olduğunu belirterek, “Velilerin maddi desteği ve öğretmenlerin çabalarıyla temizlik yapılmaya çalışılıyor. Belediyeler destek sunmak istediğinde ise bu, siyasi şov olarak nitelendiriliyor ve bakanlık sorumluluğunu yerine getirmiyor” ifadelerini kullandı. Uyuşturucu tacirlerinin okul önlerinde dolaştığına da dikkat çeken Gezmiş, çocukların sağlığı ve güvenliği için tasarruf yapılmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Türkiye’deki ekonomik kriz nedeniyle öğrencilerin sağlıklı yiyeceğe ulaşamadığını belirten Gezmiş, OECD ülkeleri arasında çocuk yoksulluğunda Türkiye’nin ilk sırada olduğuna dikkat çekti. Her dört çocuktan birinin derin yoksullukla mücadele ettiğini söyleyen Gezmiş, “Çocuklarımızın beslenme hakkı pazarlık konusu olamaz. Ücretsiz yemek hizmeti derhal başlatılmalı, taşımalı sistemden kaldırılan ücretsiz servisler geri getirilmeli ve köy okulları açılmalıdır” dedi.

Gezmiş, eğitimin evrensel olduğunu belirterek, laik, bilimsel ve çağdaş eğitimin vazgeçilmez olduğunun altını çizdi. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Vatanını korumak çocukları korumakla başlar” sözünü hatırlatan Gezmiş, “Eğitim ve öğretmenlere gereken değer verilmeli, bu konuda gerekli adımlar atılmalıdır” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$etiketler

Filename: tema3/haber.php

Line Number: 812

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/views/tema3/haber.php
Satır: 812
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Haber.php
Satır: 157
Fonksiyon: view

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.