Giresun’da kahverengi kokarca ile mücadele hızlandı!

GÜNDEM (YH) - Yıldız Haber | 07.10.2024 - 18:00, Güncelleme: 07.10.2024 - 18:04 2982 kez okundu.
 

Giresun’da kahverengi kokarca ile mücadele hızlandı!

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti başkanlığında, kahverengi kokarca ile mücadele konusunda geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirildi.
Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya, ilgili tüm kurum temsilcileri katıldı. Vali Serdengeçti, istilacı kahverengi kokarca türünün, bölgedeki tarım ve ekosistem üzerinde oluşturduğu tehditlere dikkat çekerek, topyekün mücadele kararı alındığını vurguladı. Toplantıda, kahverengi kokarcanın popülasyonunu azaltmak amacıyla mekanik, biyoteknik, biyolojik ve kimyasal mücadele yöntemleri ele alındı. Önümüzdeki dönemde bu stratejiler çerçevesinde yoğun çalışmalar sürdürüleceği belirtildi. Bulancak’ta acil durum kararı aldı Kokarca ile mücadele kapsamında Bulancak Kaymakamı Ünal Koç öncülüğünde Bulancak’ta toplantı düzenlenecek. Bulancak Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ‘Salı günü(bugün) saat 13:00’da İmam Hatip Ortaokulu toplantı salonunda Kaymakamımız Ünal Koç başkanlığında Kahverengi Kokarca ile ilgili toplantı ve çalıştay düzenlenecektir” denildi.
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti başkanlığında, kahverengi kokarca ile mücadele konusunda geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya, ilgili tüm kurum temsilcileri katıldı.

Vali Serdengeçti, istilacı kahverengi kokarca türünün, bölgedeki tarım ve ekosistem üzerinde oluşturduğu tehditlere dikkat çekerek, topyekün mücadele kararı alındığını vurguladı.

Toplantıda, kahverengi kokarcanın popülasyonunu azaltmak amacıyla mekanik, biyoteknik, biyolojik ve kimyasal mücadele yöntemleri ele alındı. Önümüzdeki dönemde bu stratejiler çerçevesinde yoğun çalışmalar sürdürüleceği belirtildi.

Bulancak’ta acil durum kararı aldı

Kokarca ile mücadele kapsamında Bulancak Kaymakamı Ünal Koç öncülüğünde Bulancak’ta toplantı düzenlenecek. Bulancak Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ‘Salı günü(bugün) saat 13:00’da İmam Hatip Ortaokulu toplantı salonunda Kaymakamımız Ünal Koç başkanlığında Kahverengi Kokarca ile ilgili toplantı ve çalıştay düzenlenecektir” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.