Giresun’da hastaların sedye üzerinde zorlu bekleyişi

SAĞLIK (YH) - Yıldız Haber | 07.10.2024 - 18:32, Güncelleme: 07.10.2024 - 18:58 4096 kez okundu.
 

Giresun’da hastaların sedye üzerinde zorlu bekleyişi

Giresun Aksu Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşanan sorunlar ve hastaların sedye üzerinde saatlerce bekleyişi cep telefonu kameralarına yansıdı.
Giresun Aksu Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 350 yatak kapasitesine sahip olmasına rağmen hasta yoğunluğunu karşılayamaya yetmiyor. Hastanede tedavi gören vatandaşlar, uzun süredir yaşadıkları bu sorunları dile getirerek, sağlık hizmetlerinde ciddi bir sıkıntının yaşandığını belirttiler. Acil servisten kabul edilen birçok hastanın, normalde servislerde yatması gerekirken acil gözlem odalarında veya salonlarda yatmak zorunda kalması vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıdı. Cep telefonu kayıtlarında acilde yatan hastaların sedyelerde tedavi gördüğü bu durumun ise aynı zamanda sağlık çalışanlarının iş yükünü artırdığı ifade edildi. Bu nedenle sağlıkta kalitenin düştüğünü ifade eden vatandaşlar, serviste yatarak tedavi görmesi gereken hastaların acilde gördükleri tedavinin ardından taburcu edildiklerini ileri sürdüler. Yaşanan bu sıkıntılara karşı yetkililerin acil olarak bir çözüm bulması beklenirken, sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi için gerekli adımların atılmasını isteniyor. Hastanede yaşanan bu sorunlar, Giresun halkının sağlık hizmetlerine erişimini olumsuz etkilerken, acil sağlık durumlarında yaşanan gecikmelerin de önüne geçilmesi için çözüm bekleniyor.
Giresun Aksu Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşanan sorunlar ve hastaların sedye üzerinde saatlerce bekleyişi cep telefonu kameralarına yansıdı.

Giresun Aksu Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 350 yatak kapasitesine sahip olmasına rağmen hasta yoğunluğunu karşılayamaya yetmiyor.

Hastanede tedavi gören vatandaşlar, uzun süredir yaşadıkları bu sorunları dile getirerek, sağlık hizmetlerinde ciddi bir sıkıntının yaşandığını belirttiler.

Acil servisten kabul edilen birçok hastanın, normalde servislerde yatması gerekirken acil gözlem odalarında veya salonlarda yatmak zorunda kalması vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıdı.
Cep telefonu kayıtlarında acilde yatan hastaların sedyelerde tedavi gördüğü bu durumun ise aynı zamanda sağlık çalışanlarının iş yükünü artırdığı ifade edildi.
Bu nedenle sağlıkta kalitenin düştüğünü ifade eden vatandaşlar, serviste yatarak tedavi görmesi gereken hastaların acilde gördükleri tedavinin ardından taburcu edildiklerini ileri sürdüler.
Yaşanan bu sıkıntılara karşı yetkililerin acil olarak bir çözüm bulması beklenirken, sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi için gerekli adımların atılmasını isteniyor.
Hastanede yaşanan bu sorunlar, Giresun halkının sağlık hizmetlerine erişimini olumsuz etkilerken, acil sağlık durumlarında yaşanan gecikmelerin de önüne geçilmesi için çözüm bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.