Kredi Kartlarına Savunma Sanayii Aidatı! Kol Saatlerine ÖTV Geliyor

EKONOMİ (YH) - Yıldız Haber | 11.10.2024 - 17:17, Güncelleme: 11.10.2024 - 17:17 2720 kez okundu.
 

Kredi Kartlarına Savunma Sanayii Aidatı! Kol Saatlerine ÖTV Geliyor

100 bin TL ve üzeri limitli kredi kartlarına yeni düzenleme geliyor. TBMM’ye sunulan "Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun Teklifi"...
Kapsamında bu kartlardan yıllık 750 TL savunma sanayii aidatı alınacak. Teklifte ayrıca tapu ve kadastro işlemleri, drone ve lüks kol saatlerine yönelik yeni vergiler de dikkat çekiyor. Savunma Sanayii İçin Kart Aidatı Teklife göre, limiti 100 bin TL’nin üzerinde olan kredi kartlarından her yıl 750 TL aidat alınacak. Bu düzenleme, savunma sanayiine finansal destek sağlamak amacıyla getiriliyor. Tapu ve Kadastro İşlemlerinde Yeni Ücretler Düzenleme, tapu ve kadastro işlemlerinde de değişiklikler öngörüyor. Taşınmaz satışlarında alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı 750 TL, diğer işlemlerde ise adına işlem yapılan kişiden 375 TL alınacak. Drone ve Kol Saatlerine ÖTV Geliyor Askeri amaçlı kullanılmayan insansız hava araçları (drone) ile ÖTV matrahı 5 bin TL ve üzeri olan kol saatlerine de özel tüketim vergisi (ÖTV) getiriliyor. Bu düzenleme ile lüks ürünlerden alınan vergi oranlarının artırılması hedefleniyor.  
100 bin TL ve üzeri limitli kredi kartlarına yeni düzenleme geliyor. TBMM’ye sunulan "Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun Teklifi"...

Kapsamında bu kartlardan yıllık 750 TL savunma sanayii aidatı alınacak. Teklifte ayrıca tapu ve kadastro işlemleri, drone ve lüks kol saatlerine yönelik yeni vergiler de dikkat çekiyor.

Savunma Sanayii İçin Kart Aidatı

Teklife göre, limiti 100 bin TL’nin üzerinde olan kredi kartlarından her yıl 750 TL aidat alınacak. Bu düzenleme, savunma sanayiine finansal destek sağlamak amacıyla getiriliyor.

Tapu ve Kadastro İşlemlerinde Yeni Ücretler

Düzenleme, tapu ve kadastro işlemlerinde de değişiklikler öngörüyor. Taşınmaz satışlarında alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı 750 TL, diğer işlemlerde ise adına işlem yapılan kişiden 375 TL alınacak.

Drone ve Kol Saatlerine ÖTV Geliyor

Askeri amaçlı kullanılmayan insansız hava araçları (drone) ile ÖTV matrahı 5 bin TL ve üzeri olan kol saatlerine de özel tüketim vergisi (ÖTV) getiriliyor. Bu düzenleme ile lüks ürünlerden alınan vergi oranlarının artırılması hedefleniyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.