İzmir’de köylere kredi desteği verilecek

GÜNDEM (YH) - Yıldız Haber | 14.10.2024 - 10:36, Güncelleme: 14.10.2024 - 10:36 1927 kez okundu.
 

İzmir’de köylere kredi desteği verilecek

Dünya Bankası ve Orman Genel Müdürlüğü iş birliğiyle, İklime Dayanıklı Ormancılık Projesi (İDOP) kapsamında İzmir köylerine mikro hibe ve kredi desteği verilecek.
Yetkililer, uygulanacak projede önceliğin, köylerdeki kadınların kendi gelir kaynaklarını oluşturmalarına yardımcı olunacağını, sera kredilerinden, dış cephe mantolama desteklerine; süt sığırcılığından güneş enerji panellerine ve çapa makinelerine kadar birçok fırsatla köylerdeki kadınlara ve vatandaşlara katkı sağlamak amacını taşıdığını belirttiler.  Dünya Bankası yetkilileri köyleri ziyaret ederek, vatandaşların isteklerini dinledi ve birlikte daha güçlü bir gelecek inşa etmek için çalışmaların sürdürüleceğini vurguladılar. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ise, benzer projelerle orman köylülerin kalkınması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ettiler. İklime Dayanıklı Ormancılık Projesi (İDOP) uygulamasından Orman köylüleri çok memnun kaldılar.
Dünya Bankası ve Orman Genel Müdürlüğü iş birliğiyle, İklime Dayanıklı Ormancılık Projesi (İDOP) kapsamında İzmir köylerine mikro hibe ve kredi desteği verilecek.

Yetkililer, uygulanacak projede önceliğin, köylerdeki kadınların kendi gelir kaynaklarını oluşturmalarına yardımcı olunacağını, sera kredilerinden, dış cephe mantolama desteklerine; süt sığırcılığından güneş enerji panellerine ve çapa makinelerine kadar birçok fırsatla köylerdeki kadınlara ve vatandaşlara katkı sağlamak amacını taşıdığını belirttiler. 

Dünya Bankası yetkilileri köyleri ziyaret ederek, vatandaşların isteklerini dinledi ve birlikte daha güçlü bir gelecek inşa etmek için çalışmaların sürdürüleceğini vurguladılar.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ise, benzer projelerle orman köylülerin kalkınması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ettiler.

İklime Dayanıklı Ormancılık Projesi (İDOP) uygulamasından Orman köylüleri çok memnun kaldılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.