Dünya Gıda Günü'nde bayat ekmekler eşsiz lezzetlere dönüştürüldü

GÜNDEM (YH) - Yıldız Haber | 19.10.2024 - 10:01, Güncelleme: 19.10.2024 - 10:01 2358+ kez okundu.
 

Dünya Gıda Günü'nde bayat ekmekler eşsiz lezzetlere dönüştürüldü

İzmir İl Tarım Müdürlüğünce, Dünya Gıda Günü vesilesi ile organize edilen ve İzmir İli idari Amirlerinin katıldığı Mutfak Atölyesinde bayat ekmekler eşsiz lezzetlere dönüştürüldü.
Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Atölyesinde gerçekleştirilen etkinlikte israfın önlenmesi için farkındalık oluşturmak amaçlandı. Şef Olcay Kaygusuz eşliğinde bayat ekmek kullanarak ikişer yemek ve birer tatlı yapan katılımcılar, etkinliğin sonunda yemeklerin tadımını da yaptı. Yemeklerin servisini bizzat yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, tüketimde israfın önüne geçmek için "Daha iyi Bir Yaşam ve Daha İyi Bir Gelecek İçin Kimseyi Geride Bırakma" ilkesiyle farkındalık çalışmaları yapıldığını ifade ederek; "İnsan tüketimi için üretilen ekmeğin fazlasının hayvanlara yedirilerek değerlendirilmesini de doğru bulmuyoruz. Oda israf demektir" dedi. Dünya'da yaklaşık yılda 1 milyar 300 milyon ton ekmeğin israf edildiğini ifade eden Şahin, "Bu konuda ülkemizde de ciddi israf var. Ülkemizde her sene ortalama 7 milyon 700 bin ton ekmeği israf ediyoruz. Bunun önüne geçmeyi amaçlıyoruz. Dünyada 828 milyon insanın açlıkla mücadele ettiği düşünüldüğünde israfı önlemenin ne kadar önemli olduğu daha net ortaya çıkıyor" diye konuştu. Gıda İsraf Edilecek En Son Şey.. Şahin, "Bu kadar zahmetle üretilen bu kıymetli gıdanın israfını önlemek de bizim görevimiz. Gıda israf edilecek en son şey" dedi. Yaşar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Seda Genç, “Gıda günümüzde son derece stratejik bir ürün haline geldi. İklim krizi, doğal felaketler hepsi gıda üretimini etkiliyor. Ancak gıdamıza sahip çıkmak zorundayız. Biz de Yaşar Üniversitesi olarak bu tür toplumsal sorumluluk faaliyetlerini çok önemsiyoruz. Üniversitelerin topluma hizmet etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Dolayısıyla kamu ve özel kuruluşlarla aktiviteler yapıyoruz” dedi.
İzmir İl Tarım Müdürlüğünce, Dünya Gıda Günü vesilesi ile organize edilen ve İzmir İli idari Amirlerinin katıldığı Mutfak Atölyesinde bayat ekmekler eşsiz lezzetlere dönüştürüldü.

Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Atölyesinde gerçekleştirilen etkinlikte israfın önlenmesi için farkındalık oluşturmak amaçlandı. Şef Olcay Kaygusuz eşliğinde bayat ekmek kullanarak ikişer yemek ve birer tatlı yapan katılımcılar, etkinliğin sonunda yemeklerin tadımını da yaptı.

Yemeklerin servisini bizzat yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, tüketimde israfın önüne geçmek için "Daha iyi Bir Yaşam ve Daha İyi Bir Gelecek İçin Kimseyi Geride Bırakma" ilkesiyle farkındalık çalışmaları yapıldığını ifade ederek; "İnsan tüketimi için üretilen ekmeğin fazlasının hayvanlara yedirilerek değerlendirilmesini de doğru bulmuyoruz. Oda israf demektir" dedi.

Dünya'da yaklaşık yılda 1 milyar 300 milyon ton ekmeğin israf edildiğini ifade eden Şahin, "Bu konuda ülkemizde de ciddi israf var. Ülkemizde her sene ortalama 7 milyon 700 bin ton ekmeği israf ediyoruz. Bunun önüne geçmeyi amaçlıyoruz. Dünyada 828 milyon insanın açlıkla mücadele ettiği düşünüldüğünde israfı önlemenin ne kadar önemli olduğu daha net ortaya çıkıyor" diye konuştu.

Gıda İsraf Edilecek En Son Şey..

Şahin, "Bu kadar zahmetle üretilen bu kıymetli gıdanın israfını önlemek de bizim görevimiz. Gıda israf edilecek en son şey" dedi.

Yaşar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Seda Genç, “Gıda günümüzde son derece stratejik bir ürün haline geldi. İklim krizi, doğal felaketler hepsi gıda üretimini etkiliyor. Ancak gıdamıza sahip çıkmak zorundayız. Biz de Yaşar Üniversitesi olarak bu tür toplumsal sorumluluk faaliyetlerini çok önemsiyoruz. Üniversitelerin topluma hizmet etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Dolayısıyla kamu ve özel kuruluşlarla aktiviteler yapıyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.