71 Ülke Kış Saati Uygulamasına Başlıyor! Türkiye Kalıcı Saatte Israrlı

DÜNYA (YH) - Yıldız Haber | 21.10.2024 - 14:19, Güncelleme: 21.10.2024 - 14:27 1839 kez okundu.
 

71 Ülke Kış Saati Uygulamasına Başlıyor! Türkiye Kalıcı Saatte Israrlı

Dünyada 71 ülke, gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla 26 Ekim Cumartesi gününü, 27 Ekim Pazar gününe bağlayan gece yaz saatinden kış saatine geçecek.
Ancak Türkiye’de son 9 yıldır olduğu gibi kalıcı saat uygulaması devam edeceği için saatler geri alınmayacak. Bu durum, özellikle öğrenciler ve çalışanların karanlıkta yolculuk yapmaya devam edeceği anlamına geliyor. Türkiye ve Avrupa Arasında Saat Farkı Artacak Avrupa ülkeleri kış saatine geçerken, Türkiye’de sabit saat uygulaması sürecek. Bu nedenle, Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasındaki saat farkı 1 saatten 2 saate çıkacak. Kış saati uygulamasına geçecek ülkelerde, 27 Ekim Pazar günü sabaha karşı saat 03:00’te saatler 1 saat geri alınacak. Hükümetten Kalıcı Saat Açıklaması Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’de kış saati uygulamasının 2024 yılında da yapılmayacağını belirtti. Bakan Bayraktar, “Bir değişiklik düşünmüyoruz, iller ise mesai ve okul saatlerinde düzenlemeler yapabilir” dedi. Kalıcı saat uygulamasının, enerji tasarrufu sağladığı gerekçesiyle devam edeceği vurgulandı.
Dünyada 71 ülke, gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla 26 Ekim Cumartesi gününü, 27 Ekim Pazar gününe bağlayan gece yaz saatinden kış saatine geçecek.

Ancak Türkiye’de son 9 yıldır olduğu gibi kalıcı saat uygulaması devam edeceği için saatler geri alınmayacak. Bu durum, özellikle öğrenciler ve çalışanların karanlıkta yolculuk yapmaya devam edeceği anlamına geliyor.

Türkiye ve Avrupa Arasında Saat Farkı Artacak
Avrupa ülkeleri kış saatine geçerken, Türkiye’de sabit saat uygulaması sürecek. Bu nedenle, Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasındaki saat farkı 1 saatten 2 saate çıkacak. Kış saati uygulamasına geçecek ülkelerde, 27 Ekim Pazar günü sabaha karşı saat 03:00’te saatler 1 saat geri alınacak.

Hükümetten Kalıcı Saat Açıklaması
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’de kış saati uygulamasının 2024 yılında da yapılmayacağını belirtti. Bakan Bayraktar, “Bir değişiklik düşünmüyoruz, iller ise mesai ve okul saatlerinde düzenlemeler yapabilir” dedi. Kalıcı saat uygulamasının, enerji tasarrufu sağladığı gerekçesiyle devam edeceği vurgulandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.