Restoranlar mercek altında: Atık yağ denetimi

YAŞAM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.11.2024 - 13:09, Güncelleme: 08.11.2024 - 13:17 2473 kez okundu.
 

Restoranlar mercek altında: Atık yağ denetimi

Samsun’da faaliyet gösteren restoranlarda atık yağ denetimi gerçekleştirildi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi, Canik Belediyesi, Samsun Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından bir alışveriş merkezinde yer alan restoranlarda denetim yapıldı. Restoranların üretim alanlarında incelemelerde bulunan ekipler kızartma yağlarının kullanım süreleri, saklanma şartları ile bitkisel atık yağların geri dönüşüme kazandırılmasına ilişkin işletme sahiplerine bilgilendirme ve uyarılarda bulundu. Restoranlar mercek altında Canik ilçesinde bulunan bir AVM’de faaliyetlerine devam eden restoranları tek tek inceleyen ekipler, restoranlarda kullanılan kızartma yağlarının değerlerini ölçtü. Kızartma yağlarının değerleri ve kızartma yağlarının derece uygunluğu hakkında restoran sahiplerine ve çalışanlara hatırlatmalarda bulunan ekipler, ayrıca bitkisel atık yağların doğru bir şekilde saklanması, lisanslı firmalara teslim edilerek geri dönüşüme kazandırılması, sıfır atık ve küresel iklim değişikliği ile ilgili bilgilendirmeler gerçekleştirdi.
Samsun’da faaliyet gösteren restoranlarda atık yağ denetimi gerçekleştirildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Canik Belediyesi, Samsun Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından bir alışveriş merkezinde yer alan restoranlarda denetim yapıldı. Restoranların üretim alanlarında incelemelerde bulunan ekipler kızartma yağlarının kullanım süreleri, saklanma şartları ile bitkisel atık yağların geri dönüşüme kazandırılmasına ilişkin işletme sahiplerine bilgilendirme ve uyarılarda bulundu.

Restoranlar mercek altında

Canik ilçesinde bulunan bir AVM’de faaliyetlerine devam eden restoranları tek tek inceleyen ekipler, restoranlarda kullanılan kızartma yağlarının değerlerini ölçtü. Kızartma yağlarının değerleri ve kızartma yağlarının derece uygunluğu hakkında restoran sahiplerine ve çalışanlara hatırlatmalarda bulunan ekipler, ayrıca bitkisel atık yağların doğru bir şekilde saklanması, lisanslı firmalara teslim edilerek geri dönüşüme kazandırılması, sıfır atık ve küresel iklim değişikliği ile ilgili bilgilendirmeler gerçekleştirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.