Gömülü dişler tedavi edilmezse ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir

EKONOMİ (AA) - Anadolu Ajansı | 04.01.2025 - 13:41, Güncelleme: 04.01.2025 - 13:50 3159 kez okundu.
 

Gömülü dişler tedavi edilmezse ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir

Biruni Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi'nde görevli Dr. Öğr. Üyesi Taha Aktaş, gömülü dişlerin tedavi edilmemesi durumunda ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini bildirdi.
Hastaneden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Aktaş, çene kemiğinde tamamen ya da kısmen kalan, genellikle azı dişlerinde, özellikle 20'lik dişlerde sıkça karşılaşılan gömülü dişlerin ağrı, şişlik ve iltihap gibi rahatsızlıklara yol açabileceğini belirtti. Bu durumun tedavi edilmemesi halinde diş kaybı, çene yapısında bozulma ve daha ciddi enfeksiyon riski oluşturabileceğini vurgulayan Aktaş, "Gömülü dişler, zamanla çevre dokularda hasara yol açarak daha karmaşık tedavi süreçlerini gerektirebilir." uyarısında bulundu. Aktaş, özellikle 20'lik dişlerin genellikle gömülü kaldığını, bu durumun daha fazla ağrıya ve çeşitli enfeksiyonlara yol açabileceğini dile getirerek, "Gömülü dişler genellikle panoramik röntgen gibi görüntüleme yöntemleriyle tespit ediliyor. Gömülü dişlerin erken dönemde fark edilmesi, ileride karşılaşılabilecek komplikasyonların önüne geçilmesini sağlar. Bu nedenle düzenli diş hekimi kontrolleri büyük önem taşır." ifadelerini kullandı.
Biruni Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi'nde görevli Dr. Öğr. Üyesi Taha Aktaş, gömülü dişlerin tedavi edilmemesi durumunda ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini bildirdi.

Hastaneden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Aktaş, çene kemiğinde tamamen ya da kısmen kalan, genellikle azı dişlerinde, özellikle 20'lik dişlerde sıkça karşılaşılan gömülü dişlerin ağrı, şişlik ve iltihap gibi rahatsızlıklara yol açabileceğini belirtti.

Bu durumun tedavi edilmemesi halinde diş kaybı, çene yapısında bozulma ve daha ciddi enfeksiyon riski oluşturabileceğini vurgulayan Aktaş, "Gömülü dişler, zamanla çevre dokularda hasara yol açarak daha karmaşık tedavi süreçlerini gerektirebilir." uyarısında bulundu.

Aktaş, özellikle 20'lik dişlerin genellikle gömülü kaldığını, bu durumun daha fazla ağrıya ve çeşitli enfeksiyonlara yol açabileceğini dile getirerek, " Gömülü dişler genellikle panoramik röntgen gibi görüntüleme yöntemleriyle tespit ediliyor. Gömülü dişlerin erken dönemde fark edilmesi, ileride karşılaşılabilecek komplikasyonların önüne geçilmesini sağlar. Bu nedenle düzenli diş hekimi kontrolleri büyük önem taşır." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.