Bağışıklığa doğal kalkan ‘kış çayı’

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.01.2025 - 10:22, Güncelleme: 18.01.2025 - 10:39 2373 kez okundu.
 

Bağışıklığa doğal kalkan ‘kış çayı’

Samsun’un Çarşamba ilçesinde, soğuk havaların etkisiyle soğuk algınlığına karşı doğal ürünlere yönelen vatandaşların aktarlara olan ilgisi arttı.
Çarşamba ilçesinde aktarlık yapan Samet Kınık, vatandaşların son dönemde doğal ürünlere olan ilgisinin arttığını belirterek, özellikle boğaz rahatsızlıklarına karşı önerilerde bulundu. Kınık, soğuk algınlığına karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek için vatandaşlara ıhlamur, kuşburnu, tarçın, papatya, ada çayı, zerdeçal, zencefil ve defneyaprağı gibi doğal ürünleri önerdiklerini söyledi. Ihlamur, zencefil, zerdeçal ve ada çayı gibi doğal ürünlerin önemine dikkat çeken Aktar Samet Kınık, “İnsanlar artık ıhlamur, zencefil, zerdeçal ve ada çayı gibi doğal ürünlere yöneliyor. Biz de bu ürünleri vatandaşlarımıza öneriyoruz. Bu yıl boğaz rahatsızlıklarında ciddi bir artış var. Bu yüzden ada çayını daha sık kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Ayrıca, boğaz temizliği için sirke öneriyoruz. Sirkeyi, kozalak şurubu ve pekmezle karıştırarak macun yapabilirler. Günde iki-üç kez bu karışımdan tüketerek boğazlarını temizleyebilirler" ifadelerini kullandı.
Samsun’un Çarşamba ilçesinde, soğuk havaların etkisiyle soğuk algınlığına karşı doğal ürünlere yönelen vatandaşların aktarlara olan ilgisi arttı.

Çarşamba ilçesinde aktarlık yapan Samet Kınık, vatandaşların son dönemde doğal ürünlere olan ilgisinin arttığını belirterek, özellikle boğaz rahatsızlıklarına karşı önerilerde bulundu. Kınık, soğuk algınlığına karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek için vatandaşlara ıhlamur, kuşburnu, tarçın, papatya, ada çayı, zerdeçal, zencefil ve defneyaprağı gibi doğal ürünleri önerdiklerini söyledi.

Ihlamur, zencefil, zerdeçal ve ada çayı gibi doğal ürünlerin önemine dikkat çeken Aktar Samet Kınık, “İnsanlar artık ıhlamur, zencefil, zerdeçal ve ada çayı gibi doğal ürünlere yöneliyor. Biz de bu ürünleri vatandaşlarımıza öneriyoruz. Bu yıl boğaz rahatsızlıklarında ciddi bir artış var. Bu yüzden ada çayını daha sık kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Ayrıca, boğaz temizliği için sirke öneriyoruz. Sirkeyi, kozalak şurubu ve pekmezle karıştırarak macun yapabilirler. Günde iki-üç kez bu karışımdan tüketerek boğazlarını temizleyebilirler" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.