DEÜ ve İzmir Valiliğinden aileyi güçlendirecek iş birliği
DEÜ ve İzmir Valiliğinden aileyi güçlendirecek iş birliği
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ile İzmir Valiliği arasında, aile yapısının korunması ve güçlendirilmesine yönelik bilimsel, akademik ve uygulamalı çalışmaları kapsayan bir iş birliği protokolü imzalandı.
Protokol kapsamında, akademik araştırmalar, veri paylaşımı, lisansüstü programlar, aile politikalarının geliştirilmesi ve Aile Enstitüsü’nün kurulması gibi alanlarda ortak çalışmalar yürütülecek.
İzmir Valiliğinde düzenlenen protokol imza törenine; İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, Vali Yardımcısı Hüseyin Karameşe, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sn. Melih Keleş, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Yılmaz ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dilşen İnce Erdoğan katıldı.
Akademik destekle katkı sunulacak
Rektör Prof. Dr. Bayram Yılmaz, 2025 yılının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle “Aile Yılı” ilan edilmesiyle birlikte, Üniversite olarak bu yöndeki çalışmalarını daha da derinleştirdiklerini belirtti. Rektör Yılmaz, “‘Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı’ doğrultusunda, aile yapısının korunması, aile politikalarının geliştirilmesi, akademik araştırmaların teşvik edilmesi ve lisansüstü programlarla konunun bilimsel açıdan ele alınması gibi birçok alanda İzmir Valiliği ile iş birliği içinde olacağız” diye konuştu.
Bilimsel temele dayalı çalışmalar önemli
Vali Dr. Süleyman Elban;
“ İzmir Valiliği olarak ilgili müdürlüklerimiz aracılığıyla Aile Yılı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ancak Dokuz Eylül Üniversitesi ile imzaladığımız iş birliği sayesinde konunun bilimsel bir temele oturması, yürüttüğümüz çalışmaları daha anlamlı ve etkili hale getirecek. Türkiye’de bir üniversite ile bu kapsamda yapılan ilk protokol olması açısından da büyük bir adım atmış bulunuyorum” dedi.
Lansman toplantısı yapılacak
DEÜ’si ile İzmir Valiliği arasında imzalanan protokol kapsamında yürütülecek projeler, İzmir halkı ile de paylaşılacak. Bu çerçevede, 7 Nisan 2025 tarihinde saat 12.30’da DEÜ Sabancı Kültür Sarayı’nda bir lansman toplantısı düzenlenecek. Toplantıya, İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Bayram Yılmaz, Valilik ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri ile Üniversite mensupları katılacak.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.