Dijital reklamcılık sektörü uzmanları EÜ’lü iletişimcilerle buluştu

GÜNDEM (YH) - Yıldız Haber | 25.03.2025 - 10:39, Güncelleme: 25.03.2025 - 10:39 2518+ kez okundu.
 

Dijital reklamcılık sektörü uzmanları EÜ’lü iletişimcilerle buluştu

Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü ile Dijital Reklamcılık Derneği iş birliğinde “DigiDays – Dijital Pazarlamada Uzmanlık” etkinliği düzenlendi.
Dijital reklamcılık sektörünün önemli isimleriyle öğrencileri bir araya getiren etkinlik, İletişim Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Lilanova Digital kurucusu Gizem Çakır ile Çözüm Psikoloji ve Bloom Medya kurucusu Şule Baş yer aldı. Etkinliğe Reklamcılık Bölümü akademisyenleri ve öğrencileri katıldı. Lilanova Digital Kurucusu Gizem Çakır, “Yaratıcılık süreci yalnızca fikir üretmek değildir. Başarılı reklamcılık, sorun çözme ve hedef kitleyle etkili iletişim kurma becerisi gerektirir. Dijital çağ, reklamcılık sektörüne pek çok fırsat sundu. Bununla birlikte etik reklamcılığı da göz ardı etmememiz gerekir. Markalar, tüketicilerle dürüst ve şeffaf bir ilişki kurmalıdır. Bu yaklaşım, uzun vadeli itibarın korunmasında kritik bir rol oynar” diye konuştu. Ürünlerin sunum şekli, karar süreçlerimizi etkiliyor Çözüm Psikoloji ve Bloom Medya Kurucusu Şule Baş, bireylerin karar alma süreçlerinde, çevresel faktörlerin ve psikolojik etkilerin büyük rol oynadığını vurguladı. Baş, “Yapılan araştırmalar, insanların seçim yaparken sosyal kanıt, otorite, az bulunurluk gibi psikolojik prensiplere göre hareket ettiğini gösteriyor. Bir ürünün doktorlar tarafından önerildiğini görmek ya da ‘son iki kişilik yer kaldı’ gibi ifadeler, bireylerin kararlarını hızlandırıyor. Fiyatların veya ürünlerin sunum şekli, farkında olmadan bizi belirli bir tercihe yönlendirebiliyor” diye konuştu. Şule Baş, özellikle dijital platformlarda psikolojik etkilerin daha da güçlü hale geldiğini söyledi. Algoritmaların kullanıcılara ilgi duydukları içerikleri sunarak seçimlerini yönlendirdiğini belirten Baş, “Sosyal medya ve e-ticaret sitelerinde karşımıza çıkan öneriler, farkında olmadan bizim karar alma sürecimizi etkiliyor. Tüketiciler bilinçli olmalı, kararlarını sorgulamalı ve satın almaya karar verdikleri ürünlere gerçekten ihtiyaçları olup olmadığını düşünmeli. Hızlı kararlar vermeden önce durup düşünmek, psikolojik manipülasyonlara karşı en etkili yöntemlerden biridir” dedi.
Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü ile Dijital Reklamcılık Derneği iş birliğinde “DigiDays – Dijital Pazarlamada Uzmanlık” etkinliği düzenlendi.

Dijital reklamcılık sektörünün önemli isimleriyle öğrencileri bir araya getiren etkinlik, İletişim Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Lilanova Digital kurucusu Gizem Çakır ile Çözüm Psikoloji ve Bloom Medya kurucusu Şule Baş yer aldı. Etkinliğe Reklamcılık Bölümü akademisyenleri ve öğrencileri katıldı.

Lilanova Digital Kurucusu Gizem Çakır, “Yaratıcılık süreci yalnızca fikir üretmek değildir. Başarılı reklamcılık, sorun çözme ve hedef kitleyle etkili iletişim kurma becerisi gerektirir. Dijital çağ, reklamcılık sektörüne pek çok fırsat sundu. Bununla birlikte etik reklamcılığı da göz ardı etmememiz gerekir. Markalar, tüketicilerle dürüst ve şeffaf bir ilişki kurmalıdır. Bu yaklaşım, uzun vadeli itibarın korunmasında kritik bir rol oynar” diye konuştu.

Ürünlerin sunum şekli, karar süreçlerimizi etkiliyor

Çözüm Psikoloji ve Bloom Medya Kurucusu Şule Baş, bireylerin karar alma süreçlerinde, çevresel faktörlerin ve psikolojik etkilerin büyük rol oynadığını vurguladı. Baş, “Yapılan araştırmalar, insanların seçim yaparken sosyal kanıt, otorite, az bulunurluk gibi psikolojik prensiplere göre hareket ettiğini gösteriyor. Bir ürünün doktorlar tarafından önerildiğini görmek ya da ‘son iki kişilik yer kaldı’ gibi ifadeler, bireylerin kararlarını hızlandırıyor. Fiyatların veya ürünlerin sunum şekli, farkında olmadan bizi belirli bir tercihe yönlendirebiliyor” diye konuştu.

Şule Baş, özellikle dijital platformlarda psikolojik etkilerin daha da güçlü hale geldiğini söyledi. Algoritmaların kullanıcılara ilgi duydukları içerikleri sunarak seçimlerini yönlendirdiğini belirten Baş, “Sosyal medya ve e-ticaret sitelerinde karşımıza çıkan öneriler, farkında olmadan bizim karar alma sürecimizi etkiliyor. Tüketiciler bilinçli olmalı, kararlarını sorgulamalı ve satın almaya karar verdikleri ürünlere gerçekten ihtiyaçları olup olmadığını düşünmeli. Hızlı kararlar vermeden önce durup düşünmek, psikolojik manipülasyonlara karşı en etkili yöntemlerden biridir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.