Keskin, üreticilere seslendi

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.04.2014 - 22:44, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 3954+ kez okundu.
 

Keskin, üreticilere seslendi

Giresun Ziraat Odası (GZO) Başkanı Musa Keskin,...
...Giresunlu fındık üreticilerine Doğrudan Gelir Desteği desteği çağrısında bulundu. Keskin, ödemelerden yararlanmak isteyen fındık üreticilerinin başvurularını mutlaka 30 Mayıs tarihine kadar yapmalarını istedi. Keskin, yaptığı açıklamada, 2014 yılı için Doğrudan Gelir Desteği'ne başvuru süresinin 30 Mayıs'ta sona ereceğine işaret etti. Zirai donun fındık ürününde oluşturduğu hasar nedeniyle Doğrudan Gelir Desteği ödemelerinin Giresunlu fındık üreticisi hayati önem arz etmeye başladığına işaret eden Keskin, “Fındık üreticilerimiz destekten yararlanmak istiyorsa mutlaka 30 Mayıs'a kadar başvurularını yapmalılar. 29-30 ve 31 Mart günleri Giresun ve yöresinde fındık ürünü zirai don nedeniyle ciddi hasara uğradı. Binlerce çiftçimiz zirai don nedeniyle ürün kayıpları yaşadı. Birçok üreticimiz bahçesinden bir tane fındık bile alamayacak. Yine tarım sigortası yaptırmayan birçok üreticimiz var. Üreticimiz büyük mağduriyetler yaşayacak. İşte bu noktada bu yıl yapılacak gelir desteği ödemesi ise zirai don nedeniyle daha da önem arz ediyor. Üründe zirai don nedeniyle oluşan hasar Giresunlu fındık üreticisini ciddi manada mağdur edecek. İşte bu noktada yapılacak gelir desteği ödemesi bu mağduriyetleri biraz olsun hafifletecek" dedi.
Giresun Ziraat Odası (GZO) Başkanı Musa Keskin,...

...Giresunlu fındık üreticilerine Doğrudan Gelir Desteği desteği çağrısında bulundu. Keskin, ödemelerden yararlanmak isteyen fındık üreticilerinin başvurularını mutlaka 30 Mayıs tarihine kadar yapmalarını istedi.

Keskin, yaptığı açıklamada, 2014 yılı için Doğrudan Gelir Desteği'ne başvuru süresinin 30 Mayıs'ta sona ereceğine işaret etti.

Zirai donun fındık ürününde oluşturduğu hasar nedeniyle Doğrudan Gelir Desteği ödemelerinin Giresunlu fındık üreticisi hayati önem arz etmeye başladığına işaret eden Keskin, “Fındık üreticilerimiz destekten yararlanmak istiyorsa mutlaka 30 Mayıs'a kadar başvurularını yapmalılar. 29-30 ve 31 Mart günleri Giresun ve yöresinde fındık ürünü zirai don nedeniyle ciddi hasara uğradı. Binlerce çiftçimiz zirai don nedeniyle ürün kayıpları yaşadı. Birçok üreticimiz bahçesinden bir tane fındık bile alamayacak. Yine tarım sigortası yaptırmayan birçok üreticimiz var. Üreticimiz büyük mağduriyetler yaşayacak. İşte bu noktada bu yıl yapılacak gelir desteği ödemesi ise zirai don nedeniyle daha da önem arz ediyor. Üründe zirai don nedeniyle oluşan hasar Giresunlu fındık üreticisini ciddi manada mağdur edecek. İşte bu noktada yapılacak gelir desteği ödemesi bu mağduriyetleri biraz olsun hafifletecek" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.