Askerlerin mektupları kitap haline getirildi

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.04.2014 - 22:23, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 3187+ kez okundu.
 

Askerlerin mektupları kitap haline getirildi

Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümünü anma faaliyetleri kapsamında,...
...cephedeki askerlerin aile ve eşlerine yazdıkları mektuplar kitap haline getirildi. Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Fikret Yılmaz tarafından bir araya getirilen mektuplardan oluşan "Gelibolu Mektupları 1912-1915 Ruhum, Sevgili Beyim!" adlı kitabın lansmanı, İstanbul Deniz Müzesi'nde gerçekleştirildi. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları ve Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın ve Uğur Dershaneleri, Uğur Yayınları ve Uğur Hazırlık Liseleri Genel Müdürü Hande Alpay'ın katılımıyla gerçekleşen lansman yoğun ilgi gördü. Bahçeşehir Üniversitesi Gelibolu Araştırmaları Merkezi olarak Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı için hazırlıklar yaptıklarını belirten Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları ve Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, “Gelibolu Mektupları 1912-1915 Ruhum, Sevgili Beyim!' bundan 99 yıl önce gerçekleştirilen Çanakkale Savaşları sırasında Gelibolu'da şehit düşen Yusuf Kenan Bey ve eşi Zehra Hanım arasında geçen mektuplardan oluşan bir kitap. Bahçeşehir Üniversitesi Gelibolu Araştırmaları Merkezi tarafından çıkartılan bu kitaptaki mektuplara Yusuf Kenan Bey'in torunu ve torununun çocukları tarafından ulaştık. Fikret Yılmaz hocamızın imzasıyla çıkan kitap hocamız tarafından üniversitemize armağan edildi. Önümüzdeki yıl Çanakkale Zaferi'nin 100.yılı ve Bahçeşehir Üniversitesi olarak kurduğumuz Bahçeşehir Üniversitesi Gelibolu Araştırmaları Merkezi ile 100. yıla hazırlıklar yapıyoruz. Daha görkemli etkinliklere ev sahipliği yapacağız. Bütün dünya Çanakkale'ye gelecek ve bu büyük zaferi hep beraber anacağız” dedi.  
Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümünü anma faaliyetleri kapsamında,...

...cephedeki askerlerin aile ve eşlerine yazdıkları mektuplar kitap haline getirildi.

Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Fikret Yılmaz tarafından bir araya getirilen mektuplardan oluşan "Gelibolu Mektupları 1912-1915 Ruhum, Sevgili Beyim!" adlı kitabın lansmanı, İstanbul Deniz Müzesi'nde gerçekleştirildi. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları ve Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın ve Uğur Dershaneleri, Uğur Yayınları ve Uğur Hazırlık Liseleri Genel Müdürü Hande Alpay'ın katılımıyla gerçekleşen lansman yoğun ilgi gördü.

Bahçeşehir Üniversitesi Gelibolu Araştırmaları Merkezi olarak Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı için hazırlıklar yaptıklarını belirten Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları ve Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, “Gelibolu Mektupları 1912-1915 Ruhum, Sevgili Beyim!' bundan 99 yıl önce gerçekleştirilen Çanakkale Savaşları sırasında Gelibolu'da şehit düşen Yusuf Kenan Bey ve eşi Zehra Hanım arasında geçen mektuplardan oluşan bir kitap. Bahçeşehir Üniversitesi Gelibolu Araştırmaları Merkezi tarafından çıkartılan bu kitaptaki mektuplara Yusuf Kenan Bey'in torunu ve torununun çocukları tarafından ulaştık. Fikret Yılmaz hocamızın imzasıyla çıkan kitap hocamız tarafından üniversitemize armağan edildi. Önümüzdeki yıl Çanakkale Zaferi'nin 100.yılı ve Bahçeşehir Üniversitesi olarak kurduğumuz Bahçeşehir Üniversitesi Gelibolu Araştırmaları Merkezi ile 100. yıla hazırlıklar yapıyoruz. Daha görkemli etkinliklere ev sahipliği yapacağız. Bütün dünya Çanakkale'ye gelecek ve bu büyük zaferi hep beraber anacağız” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.