GİRESUN'DA FINDIK YANDI, TAKSİM'DE CANLANDI

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.04.2014 - 22:29, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 3656+ kez okundu.
 

GİRESUN'DA FINDIK YANDI, TAKSİM'DE CANLANDI

Giresun Federasyonu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 8.'si yapılacak olan Feshane Giresun Günleri öncesinde Giresun Tanıtım ve Kültür Yürüyüşü büyük bir coşku ile Taksim'de gerçekleştirildi.
1-2-3-4 Mayıs tarihleri arasında Eyüp Feshane Fuar, Kongre ve Kültür merkezinde gerçekleşecek olan 8. Giresun Günleri öncesinde Giresun Tanıtım ve Kültür yürüyüşü 27 Nisan Pazar günü Taksim'de büyük bir coşku ile gerçekleşti. Taksim Tünel'de toplanan yüz binlerce Giresunlu mehter takımı eşliğinde Galatasaray Lisesi önüne yürüdü. Bu yıl 3.’sü gerçekleşen Giresun Tanıtım ve Kültür Yürüyüşüne, Başbakan Başdanışmanı Hüseyin Besli, AK Parti İstanbul Milletvekili Ünal Kaçır, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Hasbal, Giresun Federasyon Başkanı Hasan Turan, ilçe ve sivil toplum kuruluşları, yerel ve ulusal basın mensupları ve çok sayıda Giresunlu katıldı. Türkiye'nin en kalabalık caddesi olan İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen yürüyüşte, temsili fındık bahçesi, Kurtuluş savaşında mücadele etmiş 42. ve 47. gönüllü Giresun alayı, at üzerinde gelin-damat, folklor ekipleri ve birçok yöresel ürünlerimiz vatandaşlar ve turistler tarafından büyük bir ilgi gördü. Giresun Tanıtım ve Kültür yürüyüşünde ‘Biz polisimize taş değil fındık atıyoruz’ sloganı ile İstiklal Caddesinde görev yapan polis memurlarına, zabıtalara ve vatandaşlara Giresun fındığı, pancar çorbası, Görele dondurması ve Bulancak mayıs helvası dağıtıldı. Aynı zamanda Galatasaray Lisesi önünde Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, 10 çiftin nikahını yüz binlerce Giresunlunun şahitliği huzurunda kıydı. Galatasaray Lisesi önüne kurulan sahnede Şehir günleri açısından bir miladı gerçekleştirdiklerini belirten Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, “Feshane'de 8. kez gerçekleştireceğimiz Giresun Günleri'nde, Giresun'u İstanbul'a taşıyacağız. İstanbul'da ki Giresunlular olarak, İstanbul'un demografik yapısında ilk üçü temsil ediyoruz. Ancak son yıllarda yaptığımız ataklarla İstanbul'un örgütlülük anlamında birinci kitlesiyiz. Biz Nazım Hikmet'in dediği gibi okkalı bir yürüyüş gerçekleştiriyoruz. Kırmadan, dökmeden, fındık dağıtarak yürüyoruz” dedi. Belediye başkanları adına konuşma yapan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Giresun, son birkaç yıldır hemşeri günlerine sınıf atlattı. Bugün burada Giresun'un kendine has kültürünü, sevecenliğini ve heyecanını tüm İstanbul gördü. Kırmadan, dökmeden yürümenin nasıl olduğunu herkese gösterdik” diye konuştu. Milletvekilleri adına konuşma yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Ünal Kaçır ise “İstanbul'da bulunan bütün Giresunlular olarak hep beraber Feshane'ye teşrif edeceğiz ve Giresun Günleri'ni birlikte yaşayacağız. 8 Giresun Günleri ile Giresun'u yeniden bütün İstanbullulara, ülkemize ve dünyaya tanıtmış olacağız” ifadelerini kullandı.  haber-Foto : Samet YILDIZ    
Giresun Federasyonu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 8.'si yapılacak olan Feshane Giresun Günleri öncesinde Giresun Tanıtım ve Kültür Yürüyüşü büyük bir coşku ile Taksim'de gerçekleştirildi.

1-2-3-4 Mayıs tarihleri arasında Eyüp Feshane Fuar, Kongre ve Kültür merkezinde gerçekleşecek olan 8. Giresun Günleri öncesinde Giresun Tanıtım ve Kültür yürüyüşü 27 Nisan Pazar günü Taksim'de büyük bir coşku ile gerçekleşti. Taksim Tünel'de toplanan yüz binlerce Giresunlu mehter takımı eşliğinde Galatasaray Lisesi önüne yürüdü.

Bu yıl 3.’sü gerçekleşen Giresun Tanıtım ve Kültür Yürüyüşüne, Başbakan Başdanışmanı Hüseyin Besli, AK Parti İstanbul Milletvekili Ünal Kaçır, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Hasbal, Giresun Federasyon Başkanı Hasan Turan, ilçe ve sivil toplum kuruluşları, yerel ve ulusal basın mensupları ve çok sayıda Giresunlu katıldı.

Türkiye'nin en kalabalık caddesi olan İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen yürüyüşte, temsili fındık bahçesi, Kurtuluş savaşında mücadele etmiş 42. ve 47. gönüllü Giresun alayı, at üzerinde gelin-damat, folklor ekipleri ve birçok yöresel ürünlerimiz vatandaşlar ve turistler tarafından büyük bir ilgi gördü.

Giresun Tanıtım ve Kültür yürüyüşünde ‘Biz polisimize taş değil fındık atıyoruz’ sloganı ile İstiklal Caddesinde görev yapan polis memurlarına, zabıtalara ve vatandaşlara Giresun fındığı, pancar çorbası, Görele dondurması ve Bulancak mayıs helvası dağıtıldı. Aynı zamanda Galatasaray Lisesi önünde Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, 10 çiftin nikahını yüz binlerce Giresunlunun şahitliği huzurunda kıydı.

Galatasaray Lisesi önüne kurulan sahnede Şehir günleri açısından bir miladı gerçekleştirdiklerini belirten Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, “Feshane'de 8. kez gerçekleştireceğimiz Giresun Günleri'nde, Giresun'u İstanbul'a taşıyacağız. İstanbul'da ki Giresunlular olarak, İstanbul'un demografik yapısında ilk üçü temsil ediyoruz. Ancak son yıllarda yaptığımız ataklarla İstanbul'un örgütlülük anlamında birinci kitlesiyiz. Biz Nazım Hikmet'in dediği gibi okkalı bir yürüyüş gerçekleştiriyoruz. Kırmadan, dökmeden, fındık dağıtarak yürüyoruz” dedi.

Belediye başkanları adına konuşma yapan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Giresun, son birkaç yıldır hemşeri günlerine sınıf atlattı. Bugün burada Giresun'un kendine has kültürünü, sevecenliğini ve heyecanını tüm İstanbul gördü. Kırmadan, dökmeden yürümenin nasıl olduğunu herkese gösterdik” diye konuştu.

Milletvekilleri adına konuşma yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Ünal Kaçır ise “İstanbul'da bulunan bütün Giresunlular olarak hep beraber Feshane'ye teşrif edeceğiz ve Giresun Günleri'ni birlikte yaşayacağız. 8 Giresun Günleri ile Giresun'u yeniden bütün İstanbullulara, ülkemize ve dünyaya tanıtmış olacağız” ifadelerini kullandı.  haber-Foto : Samet YILDIZ

 
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.