İyi tarım uygulamasıyla yetiştirilen domatesleri tüketiciler güvenle alıyor

EKONOMİ (YH) - Yıldız Haber | 20.07.2024 - 10:15, Güncelleme: 20.07.2024 - 10:15 3667+ kez okundu.
 

İyi tarım uygulamasıyla yetiştirilen domatesleri tüketiciler güvenle alıyor

İzmir, Foça Gerenköy’de düzenlenen İyi Tarım Uygulamaları çerçevesinde, Gediz Havzası'nda çevre dostu domates yetiştiriciliği projesi için sertifika töreni düzenlendi.
Foça Kaymakamı Mehmet TÜRKÖZ, Foça Başsavcısı Muhammet Şenol ÇELİKER, Belediye Başkanı Saniye Bora FIÇI, İzmir İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Dr. Fatih KILIÇ, Ziraat Odası Başkanı Saim DEMİRBAŞ, Foça İlçe Tarım ve Orman Müdürü Harun Tercanlıoğlu, teknik personel ve çok sayıda üretici, törene katılarak projenin başarısını birlikte kutladı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen Gediz Havzası'nda çevre dostu domates yetiştiriciliği projesi, Menemen ve Foça ilçelerinde 20 üretici ile 391,845 dekarlık alanda titizlikle uygulanıyor. Menemen'de 9 üretici 237,92 dekarlık alanda, Foça'da ise 11 üretici 153,92 dekarlık alanda faaliyet gösteriyor. Proje kapsamında, üretim alanlarından toprak ve sulama suyu numuneleri düzenli olarak alınarak analiz ediliyor ve sonuçlar üreticilerle paylaşılıyor. Bu analizler, bitki besleme ve sulama işlemlerinin verimliliğini artırmak için gerekli yönlendirmelerin yapılmasını sağlıyor. Ayrıca, üreticilere yönelik Bitki Koruma ve Yetiştiricilik, İlkyardım, İş Güvenliği ve Üretimde Risk Analizi konularında düzenlenen eğitimler, proje başarısının temelini oluşturuyor. Üretim sürecinin kayıt altına alınması ve izlenebilir olması için üreticilere İyi Tarım Uygulamaları üretici defterleri dağıtıldı. Ayrıca, işçi sağlığına yönelik olarak koruyucu maske, gözlük ve ilkyardım çantaları temin edilerek güvenli çalışma ortamları sağlanıyor. Entegre ürün yönetimi ve mücadele kurallarına uygun üretim için üreticilerle sürekli iş birliği içinde olunuyor. İyi Tarım Uygulamaları standartlarının tamamlandığını ve ürünlerin kalıntı analizlerinin başarıyla geçildiğini belgelemek üzere sertifikasyon kuruluşu tarafından gerekli kontroller yapıldı. Bu süreç sonucunda, üreticilere İyi Tarım Uygulamaları Sertifikası takdim edilerek proje başarısı resmiyet kazandı. Gediz Havzası'nda sürdürülebilir tarımın teşvik edilmesini amaçlayan bu proje, tüketicilere doğal ve güvenilir ürünler sunma misyonunu taşıyor.
İzmir, Foça Gerenköy’de düzenlenen İyi Tarım Uygulamaları çerçevesinde, Gediz Havzası'nda çevre dostu domates yetiştiriciliği projesi için sertifika töreni düzenlendi.

Foça Kaymakamı Mehmet TÜRKÖZ, Foça Başsavcısı Muhammet Şenol ÇELİKER, Belediye Başkanı Saniye Bora FIÇI, İzmir İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Dr. Fatih KILIÇ, Ziraat Odası Başkanı Saim DEMİRBAŞ, Foça İlçe Tarım ve Orman Müdürü Harun Tercanlıoğlu, teknik personel ve çok sayıda üretici, törene katılarak projenin başarısını birlikte kutladı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen Gediz Havzası'nda çevre dostu domates yetiştiriciliği projesi, Menemen ve Foça ilçelerinde 20 üretici ile 391,845 dekarlık alanda titizlikle uygulanıyor. Menemen'de 9 üretici 237,92 dekarlık alanda, Foça'da ise 11 üretici 153,92 dekarlık alanda faaliyet gösteriyor.

Proje kapsamında, üretim alanlarından toprak ve sulama suyu numuneleri düzenli olarak alınarak analiz ediliyor ve sonuçlar üreticilerle paylaşılıyor. Bu analizler, bitki besleme ve sulama işlemlerinin verimliliğini artırmak için gerekli yönlendirmelerin yapılmasını sağlıyor. Ayrıca, üreticilere yönelik Bitki Koruma ve Yetiştiricilik, İlkyardım, İş Güvenliği ve Üretimde Risk Analizi konularında düzenlenen eğitimler, proje başarısının temelini oluşturuyor.

Üretim sürecinin kayıt altına alınması ve izlenebilir olması için üreticilere İyi Tarım Uygulamaları üretici defterleri dağıtıldı. Ayrıca, işçi sağlığına yönelik olarak koruyucu maske, gözlük ve ilkyardım çantaları temin edilerek güvenli çalışma ortamları sağlanıyor. Entegre ürün yönetimi ve mücadele kurallarına uygun üretim için üreticilerle sürekli iş birliği içinde olunuyor.

İyi Tarım Uygulamaları standartlarının tamamlandığını ve ürünlerin kalıntı analizlerinin başarıyla geçildiğini belgelemek üzere sertifikasyon kuruluşu tarafından gerekli kontroller yapıldı. Bu süreç sonucunda, üreticilere İyi Tarım Uygulamaları Sertifikası takdim edilerek proje başarısı resmiyet kazandı. Gediz Havzası'nda sürdürülebilir tarımın teşvik edilmesini amaçlayan bu proje, tüketicilere doğal ve güvenilir ürünler sunma misyonunu taşıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.