Kan ihtiyacı her geçen gün artıyor!

YAŞAM 23.08.2023 - 17:27, Güncelleme: 23.08.2023 - 17:30 4911+ kez okundu.
 

Kan ihtiyacı her geçen gün artıyor!

Kızılay’a yapılan bağışlarda son dönemde ciddi bir düşüş yaşanırken, hasta yakınları ihtiyaç duyulan kan için sosyal ağlar ve yerel kaynaklardan kan arıyor.
Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem sonrası Kızılay’ın kan merkezlerine azalan bağışlar nedeniyle hastalar ve hasta yakınları sıkıntı yaşıyor. Ülkemizde kan bağışı noktasında Kızılay, Türkiye'nin en büyük ve en eski yardım kuruluşudur. Kızılay, gönüllüleri, bağışçıları ve çalışanlarıyla birlikte Türk milletinin vicdanıdır. Kan Bağışı anlamında hala en önemli ve en organize kurum Kızılay’dır. Kan bağışı, hayat kurtarmak için çok önemli bir eylemdir. Kan bağışı yapan kişi, sağlıklı olduğu sürece her 3 ayda bir kan verebilir. Kan bağışı, kan nakli bekleyen hastalar için umut ışığı olur. Kan bağışı yapmak isteyenler, Kızılay'ın kan merkezlerine veya mobil kan bağışı araçlarına başvurabilirler. Kan bağışı yaptıktan sonra, bol su içmeniz ve hafif yiyecekler tüketmeniz önerilir. Kan bağışı, hem kendinizin hem de başkalarının sağlığına katkıda bulunmanın güzel bir yoludur. Kan bağışının hem bağışçının hem de alıcının sağlığına faydalı olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.  
Kızılay’a yapılan bağışlarda son dönemde ciddi bir düşüş yaşanırken, hasta yakınları ihtiyaç duyulan kan için sosyal ağlar ve yerel kaynaklardan kan arıyor.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem sonrası Kızılay’ın kan merkezlerine azalan bağışlar nedeniyle hastalar ve hasta yakınları sıkıntı yaşıyor. Ülkemizde kan bağışı " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> kan bağışı noktasında Kızılay, Türkiye'nin en büyük ve en eski yardım kuruluşudur. Kızılay, gönüllüleri, bağışçıları ve çalışanlarıyla birlikte Türk milletinin vicdanıdır. Kan Bağışı " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Kan Bağışı anlamında hala en önemli ve en organize kurum Kızılay’dır.

Kan bağışı, hayat kurtarmak için çok önemli bir eylemdir. Kan bağışı " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Kan bağışı yapan kişi, sağlıklı olduğu sürece her 3 ayda bir kan verebilir. Kan bağışı, kan nakli bekleyen hastalar için umut ışığı olur. Kan bağışı " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Kan bağışı yapmak isteyenler, Kızılay'ın kan merkezlerine veya mobil kan bağışı " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> kan bağışı araçlarına başvurabilirler. Kan bağışı " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Kan bağışı yaptıktan sonra, bol su içmeniz ve hafif yiyecekler tüketmeniz önerilir. Kan bağışı, hem kendinizin hem de başkalarının sağlığına katkıda bulunmanın güzel bir yoludur. Kan bağışının hem bağışçının hem de alıcının sağlığına faydalı olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.