Kokarcalı Fındığı Giresun’a Sokmak Hainliktir!

GÜNDEM (YH) - Yıldız Haber | 19.09.2024 - 15:17, Güncelleme: 19.09.2024 - 15:17 1030 kez okundu.
 

Kokarcalı Fındığı Giresun’a Sokmak Hainliktir!

Giresun'un en önemli geçim kaynağı olan kaliteli fındık, kokarca zararlısının etkisiyle zarar görerek sosyal medyada gündem oldu.
Bulancak'ta butik fındık işleyen Özdemir Karadeniz, bir müşterisinin Bulancak’tan aldığı fındıkta ciddi bir sorunla karşılaştığını belirtti. Karadeniz, işlediği fındığın %70'inin kokarca istilasından zarar gördüğünü ifade etti. Özdemir Karadeniz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, gurbetçi bir müşterisinin Bulancak'tan aldığı fındıkta büyük bir kalite sorunu yaşadığını dile getirdi. Karadeniz, “Gurbetçi abimiz Bulancak'tan fındık almış, %70'i kokarca istilasına uğramış. Bunun iki açıklaması var; 1.’si esnaf, Ordu'dan ucuz alıp burada karıştırıp fabrikaya veriyor. 2.’si Ordulu fındık sahipleri, Bulancak tüccarına fındık itekliyor. Dikkat edelim; bu olay fındık fiyatlarının düşmesine de sebep olacaktır.” ifadelerini kullandı. Kokarca zararlısı, fındık üzerinde hem kaliteyi düşürerek tüketiciyi mağdur ediyor hem de fındık fiyatlarının düşmesine neden oluyor. Fındık üreticileri, bölgedeki fındık esnaflarının bu konuda dikkatli olmasını isterken, Giresun fındığının geleceği açısından esnafların fındık alım satımlarında daha özenli davranması gerektiğini vurguluyorlar.  
Giresun'un en önemli geçim kaynağı olan kaliteli fındık, kokarca zararlısının etkisiyle zarar görerek sosyal medyada gündem oldu.

Bulancak'ta butik fındık işleyen Özdemir Karadeniz, bir müşterisinin Bulancak’tan aldığı fındıkta ciddi bir sorunla karşılaştığını belirtti.

Karadeniz, işlediği fındığın %70'inin kokarca istilasından zarar gördüğünü ifade etti.

Özdemir Karadeniz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, gurbetçi bir müşterisinin Bulancak'tan aldığı fındıkta büyük bir kalite sorunu yaşadığını dile getirdi. Karadeniz, “Gurbetçi abimiz Bulancak'tan fındık almış, %70'i kokarca istilasına uğramış. Bunun iki açıklaması var; 1.’si esnaf, Ordu'dan ucuz alıp burada karıştırıp fabrikaya veriyor. 2.’si Ordulu fındık sahipleri, Bulancak tüccarına fındık itekliyor. Dikkat edelim; bu olay fındık fiyatlarının düşmesine de sebep olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Kokarca zararlısı, fındık üzerinde hem kaliteyi düşürerek tüketiciyi mağdur ediyor hem de fındık fiyatlarının düşmesine neden oluyor. Fındık üreticileri, bölgedeki fındık esnaflarının bu konuda dikkatli olmasını isterken, Giresun fındığının geleceği açısından esnafların fındık alım satımlarında daha özenli davranması gerektiğini vurguluyorlar.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.