Kurbanlık Hayvan Sevki yapacaklar için son başvuru: 18 Şubat!

EKONOMİ 13.02.2024 - 13:18, Güncelleme: 13.02.2024 - 13:18 4622+ kez okundu.
 

Kurbanlık Hayvan Sevki yapacaklar için son başvuru: 18 Şubat!

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü İstanbul’a Kurbanlık Hayvan Sevki yapacaklar için son başvuru tarihinin 18 Şubat olduğunu duyurdu.
Yapılan açıklamada; “Trakya'nın ‘Aşılı Arilik Statüsü’nü korumak ve olası riskleri en aza indirebilmek amacıyla 2021 yılından bu yana Trakya'ya çift tırnaklı hayvanların sevkleri kurban bayramı dışında tamamen kaldırılmıştır. Bu kapsamda uyulması gereken hususlar; · İstanbul ili Avrupa yakasına "Geçici Kurbanlık Hayvan Satış ve Kesim Yerleri"ne kurbanlık hayvan sevk edecek olan yetiştiricilerimiz, 18 Şubat 2024 tarihine kadar Giresun merkezde Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğüne, ilçelerde ise İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine dilekçe ile başvuruda bulunacaktır. · Başvuru listelerinin Bakanlıkça değerlendirilmesi neticesinde sevke uygun görülen il ve ilçeler, İl Müdürlüklerine bildirilecektir. · Hayvan gönderecek işletmelerin çevresindeki 10 km yarıçaplı alanda, 18 Şubat 2024 tarihi itibariyle aktif şap hastalığı mihrakı bulunmamalıdır. · Genelge hükümlerini taşıyan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların karantina işlemleri, 20 Nisan 2024 tarihinden itibaren başlatılacaktır. 30 günlük karantina sonunda alınan kan serumları, 20 Mayıs 2024 tarihinden itibaren Şap Enstitüsü Müdürlüğüne gönderilecektir. · Şap Enstitüsü Müdürlüğünce verilen kan serum raporları, karantina tedbirleri bozulmadığı sürece 15 gün geçerlidir. · İstanbul ili kurbanlık satış ve kesim yerleri, Kurban Bayramından 15 gün önce açılacağından 30 Mayıs 2024 tarihinden itibaren hayvanların sevklerine izin verilecektir.” denildi.  
Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü İstanbul’a Kurbanlık Hayvan Sevki yapacaklar için son başvuru tarihinin 18 Şubat olduğunu duyurdu.

Yapılan açıklamada; “Trakya'nın ‘Aşılı Arilik Statüsü’nü korumak ve olası riskleri en aza indirebilmek amacıyla 2021 yılından bu yana Trakya'ya çift tırnaklı hayvanların sevkleri kurban bayramı dışında tamamen kaldırılmıştır. Bu kapsamda uyulması gereken hususlar;

· İstanbul ili Avrupa yakasına "Geçici Kurbanlık Hayvan Satış ve Kesim Yerleri"ne kurbanlık hayvan sevk edecek olan yetiştiricilerimiz, 18 Şubat 2024 tarihine kadar Giresun merkezde Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğüne, ilçelerde ise İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine dilekçe ile başvuruda bulunacaktır.

· Başvuru listelerinin Bakanlıkça değerlendirilmesi neticesinde sevke uygun görülen il ve ilçeler, İl Müdürlüklerine bildirilecektir.

· Hayvan gönderecek işletmelerin çevresindeki 10 km yarıçaplı alanda, 18 Şubat 2024 tarihi itibariyle aktif şap hastalığı mihrakı bulunmamalıdır.

· Genelge hükümlerini taşıyan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların karantina işlemleri, 20 Nisan 2024 tarihinden itibaren başlatılacaktır. 30 günlük karantina sonunda alınan kan serumları, 20 Mayıs 2024 tarihinden itibaren Şap Enstitüsü Müdürlüğüne gönderilecektir.

· Şap Enstitüsü Müdürlüğünce verilen kan serum raporları, karantina tedbirleri bozulmadığı sürece 15 gün geçerlidir.

· İstanbul ili kurbanlık satış ve kesim yerleri, Kurban Bayramından 15 gün önce açılacağından 30 Mayıs 2024 tarihinden itibaren hayvanların sevklerine izin verilecektir.” denildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.