Kuvvetli yağış felaketi: Karpuz tarlaları sular altında kaldı!

YAŞAM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.07.2024 - 16:17, Güncelleme: 27.07.2024 - 16:18 3891+ kez okundu.
 

Kuvvetli yağış felaketi: Karpuz tarlaları sular altında kaldı!

Kuvvetli yağış felaketi: Karpuz tarlaları sular altında kaldı!
Samsun’da etkili olan kuvvetli yağış Bafra Ovası’nda tarım arazilerini vurdu, karpuz tarlaları sular altında kaldı. Meteoroloji ve AFAD’ın ’kuvvetli yağış’ uyarılarının ardından Bafra ilçesinin sahil kesimlerinde sağanak etkili oldu. Yetkililer özellikle sahile yakın 5 mahallede sağanak nedeniyle su birikintileri oluştuğu bilgisini verdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) verilerine göre Bafra’da metrekareye ortalama 50 kilonun üzerinde yağmur düştü. Zararın sular çekildikten sonra anlaşılabileceğini ifade eden yetkililer, sahil kesiminde bulunan 5 mahallede (Karpuzlu, Karıncak, Doğanca, Yeşilyazı, Koşu) kavun, karpuz, domates, hıyar, biber gibi yazlık sebze ve meyvelerin yetiştirildiği tarım arazilerinin su altında kalmaları nedeniyle zarar oluştuğunu belirttiler. Suların çekilmesi ve yapılacak incelemenin ardından kuvvetli yağışın yol açtığı zararın tespiti yapılacak.
Kuvvetli yağış felaketi: Karpuz tarlaları sular altında kaldı!

Samsun’da etkili olan kuvvetli yağış Bafra Ovası’nda tarım arazilerini vurdu, karpuz tarlaları sular altında kaldı.

Meteoroloji ve AFAD’ın ’kuvvetli yağış’ uyarılarının ardından Bafra ilçesinin sahil kesimlerinde sağanak etkili oldu. Yetkililer özellikle sahile yakın 5 mahallede sağanak nedeniyle su birikintileri oluştuğu bilgisini verdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) verilerine göre Bafra’da metrekareye ortalama 50 kilonun üzerinde yağmur düştü.

Zararın sular çekildikten sonra anlaşılabileceğini ifade eden yetkililer, sahil kesiminde bulunan 5 mahallede (Karpuzlu, Karıncak, Doğanca, Yeşilyazı, Koşu) kavun, karpuz, domates, hıyar, biber gibi yazlık sebze ve meyvelerin yetiştirildiği tarım arazilerinin su altında kalmaları nedeniyle zarar oluştuğunu belirttiler.

Suların çekilmesi ve yapılacak incelemenin ardından kuvvetli yağışın yol açtığı zararın tespiti yapılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.