Manisa Gastronomi Panayırı’nda Liseler Yemek Yarışması
Manisa Gastronomi Panayırı’nda Liseler Yemek Yarışması
485’inci Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali Gastronomi Panayırı’nda Liseler Arası Yemek Yarışması düzenlendi.
Manisa’nın yöresel tescilli ürünleri mesir macunu, asma yaprağı, üzümüyle hazırlanan yemeklerin yarıştığı heyecan ve lezzet dolu yarışmanın kazananı, Akhisar Zeynep Gülin Öngör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu.
Kurulan Gastrononi Panayırı, keyifli bir organizasyona sahne oldu. Meslek liselerinde yemek alanında eğitim gören öğrencilerinden oluşan takımlar, en güzel yemeği yapmak için mücadele etti.
Jüri değerlendirmesi sonrası Akhisar Zeynep Gülin Öngör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci, Gördes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, Salihli Hafsa Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üçüncü, Demirci Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anladolu Lisesi dördüncü oldu.
Manisa Gastronomi Derneği Başkanı Gizem Tarım’ın başkanlığını yaptığı jüride Manisa Lokantacılar Odası Başkanı Şafak Yıldırım, Magnesia Gastronomi ve Aşçılar Derneği Başkanı Gürdeniz Ürkmez, Magnesia Gastronomi ve Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sanlı Kundil yer aldı.
Manisa gastronomisini üst düzeye çıkarmak istiyoruz
Keyifli ve eğlenceli bir anı paylaştıklarını belirten Gizem Tarım, “Gastronomi Panayırı’nda meslek liselerimizle bir yarışma yapıyoruz. Meslek liseleri yıllardır başka illere yarışmak için gidiyorlardı, ama Manisa’mızda yapmamıştık bunu. Bu yıl kendi okullarımızla, yöresel ürünlerimizle yarışma yapıyoruz. Manisa’nın yöresel tescilli ürünleri mesir macunu, asma yaprağı ve üzümüyle bir yarışma düzenledik. Onlar da çok güzel hazırlanmışlar. Arı gibi çalışıyorlar. Liselerimizle gurur duyuyoruz” dedi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.