Manisa’da üzümde hem üretici hem Tariş kazanacak

EKONOMİ (YH) - Yıldız Haber | 22.07.2024 - 09:30, Güncelleme: 22.07.2024 - 09:30 3022+ kez okundu.
 

Manisa’da üzümde hem üretici hem Tariş kazanacak

TARİŞ Üzüm Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Şen, Genel Müdür Hasan Özer Orhan, yönetim kurulu üyeleri ve Genel Müdür Yardımcıları ile birlikte Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek’e ziyarette bulundu.
Manisa tarımının görüşüldüğü ziyarette, üreticinin kalkınması için yapılabilecek projelerle ilgili değerlendirmelerde bulunuldu. Projenin bütün büyükşehirlere taşınması hedefleniyor Başkan Zeyrek, ziyarette Manisa’nın simgesi olan üzümün katma değerinin artması için 14 Büyükşehir’e yönelik projelerinin olduğunu söyledi. 25 gramlık paket halindeki üzümleri proje kapsamında ilkokullarda dağıtabileceklerini söyleyen Başkan Zeyrek, Okul Üzümü Projesi’ni İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere bütün büyükşehirlere de taşımayı hedeflediklerini kaydetti. Projenin genişlemesiyle birlikte hem üreticinin hem de TARİŞ’in kazanacağına vurgu yapan Başkan Zeyrek, üzümü yeni pazarlara taşımaları durumunda hem TARİŞ’in hem de üreticinin ayakta durmasının mümkün olduğunun altını çizdi. Şen; “Üzümü ham maddeden kurtarmamız lazım” TARİŞ Üzüm Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Şen, “Artık üzümü ham maddeden kurtarmamız lazım. Bizim mamul tarafına geçmemiz gerekiyor. Biz bunu oluşturabilirsek çiftçi de kurum da ayakta kalacak” diye konuştu.
TARİŞ Üzüm Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Şen, Genel Müdür Hasan Özer Orhan, yönetim kurulu üyeleri ve Genel Müdür Yardımcıları ile birlikte Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek’e ziyarette bulundu.

Manisa tarımının görüşüldüğü ziyarette, üreticinin kalkınması için yapılabilecek projelerle ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

Projenin bütün büyükşehirlere taşınması hedefleniyor

Başkan Zeyrek, ziyarette Manisa’nın simgesi olan üzümün katma değerinin artması için 14 Büyükşehir’e yönelik projelerinin olduğunu söyledi. 25 gramlık paket halindeki üzümleri proje kapsamında ilkokullarda dağıtabileceklerini söyleyen Başkan Zeyrek, Okul Üzümü Projesi’ni İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere bütün büyükşehirlere de taşımayı hedeflediklerini kaydetti. Projenin genişlemesiyle birlikte hem üreticinin hem de TARİŞ’in kazanacağına vurgu yapan Başkan Zeyrek, üzümü yeni pazarlara taşımaları durumunda hem TARİŞ’in hem de üreticinin ayakta durmasının mümkün olduğunun altını çizdi.

Şen; “Üzümü ham maddeden kurtarmamız lazım”

TARİŞ Üzüm Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Şen, “Artık üzümü ham maddeden kurtarmamız lazım. Bizim mamul tarafına geçmemiz gerekiyor. Biz bunu oluşturabilirsek çiftçi de kurum da ayakta kalacak” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.