Mikrokredi 18 yaşında!

YAŞAM 10.06.2021 - 18:03, Güncelleme: 10.06.2021 - 18:03 3628+ kez okundu.
 

Mikrokredi 18 yaşında!

Giresun Valiliği Türkiye Grameen Mikrofinans Programı Mehmet Nazif Günal Mikrofinans Şubesi Sorumlusu Ayfer Sabriye Karabaş, 3 yıldır Giresun’da faaliyet gösteren şubelerinin de bünyesinde bulunduğu Türkiye Grameen Mikrofinans Programı’nın 11 Haziran 2021 Cuma günü itibarıyla 18. yılını kutlayacağını söyledi.
Türkiye Grameen Mikrofinans Programı (TGMP),  Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) tarafından oluşturulduğu aktaran Karabaş, Türkiye Grameen Mikrofinans Programı’nın Grameen Trust ile işbirliği yaparak faaliyetlerini sürdüren kar amacı gütmeyen bir mikrofinans kuruluşu olduğunu ifade etti. Giresun Valilik Binasında faaliyet gösterdiklerini belirten Şube Sorumlusu Ayfer Sabriye Karabaş, Prof. Dr. Aziz Akgül’ün kurum başkanı olduğunu belirterek, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Türkiye'de mikrokredinin öncüsü Prof. Dr. Aziz Akgül’ün 2021 yılı itibarıyla 11 Haziran tarihinin her yıl mikrokredi günü olarak kutlanmasını ümit ettiğini söyledi. 1 Haziran 2003 tarihinde Nobel Barış Ödülü Sahibi Mikrokredinin fikir babası Prof. Dr. Muhammed Yunus ile müşterek olarak Türkiye Grameen Mikrofinans Programının başladığını aktaran Karabaş, “2023 yılında Türkiye Grameen Mikrofinans Programı 20. yılını kutlayacaktır. Şu anda 64 il 92 şubede 45 binden fazla mikro girişimci kadın mikrokredi desteğinden faydalanmaktadır. Bugün itibarıyla dar gelirli kadınların ekonomik hayata dahil olmaları için sağlanan mikrokredi desteği bir milyon 150 milyar lirayı aştı” diye konuştu.  
Giresun Valiliği Türkiye Grameen Mikrofinans Programı Mehmet Nazif Günal Mikrofinans Şubesi Sorumlusu Ayfer Sabriye Karabaş, 3 yıldır Giresun’da faaliyet gösteren şubelerinin de bünyesinde bulunduğu Türkiye Grameen Mikrofinans Programı’nın 11 Haziran 2021 Cuma günü itibarıyla 18. yılını kutlayacağını söyledi.

Türkiye Grameen Mikrofinans Programı (TGMP),  Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) tarafından oluşturulduğu aktaran Karabaş, Türkiye Grameen Mikrofinans Programı’nın Grameen Trust ile işbirliği yaparak faaliyetlerini sürdüren kar amacı gütmeyen bir mikrofinans kuruluşu olduğunu ifade etti.

Giresun Valilik Binasında faaliyet gösterdiklerini belirten Şube Sorumlusu Ayfer Sabriye Karabaş, Prof. Dr. Aziz Akgül’ün kurum başkanı olduğunu belirterek, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Türkiye'de mikrokredinin öncüsü Prof. Dr. Aziz Akgül’ün 2021 yılı itibarıyla 11 Haziran tarihinin her yıl mikrokredi günü olarak kutlanmasını ümit ettiğini söyledi.

1 Haziran 2003 tarihinde Nobel Barış Ödülü Sahibi Mikrokredinin fikir babası Prof. Dr. Muhammed Yunus ile müşterek olarak Türkiye Grameen Mikrofinans Programının başladığını aktaran Karabaş, “2023 yılında Türkiye Grameen Mikrofinans Programı 20. yılını kutlayacaktır. Şu anda 64 il 92 şubede 45 binden fazla mikro girişimci kadın mikrokredi desteğinden faydalanmaktadır. Bugün itibarıyla dar gelirli kadınların ekonomik hayata dahil olmaları için sağlanan mikrokredi desteği bir milyon 150 milyar lirayı aştı” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.