Muhtarlar sorunlarını anlattı; Vali ilgililere talimat verdi!

GÜNDEM (YH) - Yıldız Haber | 28.05.2024 - 15:48, Güncelleme: 28.05.2024 - 15:48 3050+ kez okundu.
 

Muhtarlar sorunlarını anlattı; Vali ilgililere talimat verdi!

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Bulancak ziyaretinde Müftülük Salonunda daire amirleri, STK Başkanları, Mahalle ve Köy muhtarları ile bir araya geldi.
Vali Serdengeçti burada yaptığı konuşmada, "Yeni bir döneme girdik. İlçemizde 88 muhtarımızın 40'ı değişmiş. Yeni seçilen arkadaşlara başarılar diliyorum. 2015-2017 yılları arasında Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünde Daire başkanı ve genel müdür yardımcısı olarak görev yaptım. Sayın Cumhurbaşkanımız iki haftada bir muhtarlarımızı ağırlıyordu. Her bir kademe her bir mahalle her bir köy bizim için önemli. Ben her kurumların muhtarlarımızı hassasiyetle karşılamasını söylüyorum. Devletin ulaşması gereken fakir fukara varsa sizler bizim gözümüz kulağımızsınız. Giresun vilayetimizde yatırımlar ciddi manada yapıldı, bundan sonra verimliliğe ihtiyacımız var. Tasarruf tedbirlerine tam manasıyla riayet edeceğiz. Giresun'da yapılması gereken işlerin azami derecede yapıldığını görüyoruz. Kurumlarımızı etkin ve verimli çalıştırdığımızda vatandaşımızı memnun ederiz. O yüzden bu tasarruf tedbirlerinin vatandaşın esenliği açısından bir sorun yok. Biz her zaman yanınızda olacağız" dedi.  Muhtarlara yönelik konulan Vali Serdengeçti, muhtarların vatandaşla devlet arasında köprü görmeleri gerektiğini söyledi. 'Yunus Emre İlkokulu yapılacak' Muhtarlara söz veren Vali Serdengeçti'ye Bulancak'ta bulunan Yunus Emre İlkokulunun akıbetini soran İsmetpaşa Mahallesi Muhtarı İdris Şen, okulun tasarruf tedbirlerine takılıp yapılmayacağını sordu. İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu'da Yunus Emre okulunun 2024 yılı yapım ihalesine alındığını ifade ederek, herhangi bir sorun olmadığını belirtti. Bazı muhtarlarda köy ve mahalleleri ile ilgili sorunları dile getirirken Vali Serdengeçti ilgili kurum amirlerine gereğinin yapılması için talimat verdi. Vali Serdengeçti, kurum amirlerine verdiği talimatta vatandaşların lehine çalışılması gerektiğini kaydetti. 'Yaşlılarımız takibimiz altında olsun!' Muhtarlardan özellikle bir isteği olduğunu ifade eden Vali Serdengeçti, "Yalnız yaşayan insanları mutlaka takip edin ve bize bildirin. Vatandaşlarımızı ziyaret ederek hayır dualarını alalım ve hep takibimiz altında olsunlar. Muhtarlar olarak gözcü olun, Giresun'da yaşlı nüfus çok, bazen ölüm vakaları yaşanıyor ve 3-4 gün sonra haber alınıyor" ifadelerini kullanarak bu konuya hassasiyetini aktardı.
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Bulancak ziyaretinde Müftülük Salonunda daire amirleri, STK Başkanları, Mahalle ve Köy muhtarları ile bir araya geldi.

Vali Serdengeçti burada yaptığı konuşmada, "Yeni bir döneme girdik. İlçemizde 88 muhtarımızın 40'ı değişmiş. Yeni seçilen arkadaşlara başarılar diliyorum. 2015-2017 yılları arasında Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünde Daire başkanı ve genel müdür yardımcısı olarak görev yaptım. Sayın Cumhurbaşkanımız iki haftada bir muhtarlarımızı ağırlıyordu. Her bir kademe her bir mahalle her bir köy bizim için önemli. Ben her kurumların muhtarlarımızı hassasiyetle karşılamasını söylüyorum. Devletin ulaşması gereken fakir fukara varsa sizler bizim gözümüz kulağımızsınız. Giresun vilayetimizde yatırımlar ciddi manada yapıldı, bundan sonra verimliliğe ihtiyacımız var. Tasarruf tedbirlerine tam manasıyla riayet edeceğiz. Giresun'da yapılması gereken işlerin azami derecede yapıldığını görüyoruz. Kurumlarımızı etkin ve verimli çalıştırdığımızda vatandaşımızı memnun ederiz. O yüzden bu tasarruf tedbirlerinin vatandaşın esenliği açısından bir sorun yok. Biz her zaman yanınızda olacağız" dedi. 

Muhtarlara yönelik konulan Vali Serdengeçti, muhtarların vatandaşla devlet arasında köprü görmeleri gerektiğini söyledi.
'Yunus Emre İlkokulu yapılacak'
Muhtarlara söz veren Vali Serdengeçti'ye Bulancak'ta bulunan Yunus Emre İlkokulunun akıbetini soran İsmetpaşa Mahallesi Muhtarı İdris Şen, okulun tasarruf tedbirlerine takılıp yapılmayacağını sordu.
İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu'da Yunus Emre okulunun 2024 yılı yapım ihalesine alındığını ifade ederek, herhangi bir sorun olmadığını belirtti.
Bazı muhtarlarda köy ve mahalleleri ile ilgili sorunları dile getirirken Vali Serdengeçti ilgili kurum amirlerine gereğinin yapılması için talimat verdi.
Vali Serdengeçti, kurum amirlerine verdiği talimatta vatandaşların lehine çalışılması gerektiğini kaydetti.


'Yaşlılarımız takibimiz altında olsun!'
Muhtarlardan özellikle bir isteği olduğunu ifade eden Vali Serdengeçti, "Yalnız yaşayan insanları mutlaka takip edin ve bize bildirin. Vatandaşlarımızı ziyaret ederek hayır dualarını alalım ve hep takibimiz altında olsunlar. Muhtarlar olarak gözcü olun, Giresun'da yaşlı nüfus çok, bazen ölüm vakaları yaşanıyor ve 3-4 gün sonra haber alınıyor" ifadelerini kullanarak bu konuya hassasiyetini aktardı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.