Organlarıyla 3 hastaya can verdi

GÜNDEM (YH) - Yıldız Haber | 18.09.2024 - 10:24, Güncelleme: 18.09.2024 - 10:24 835 kez okundu.
 

Organlarıyla 3 hastaya can verdi

Manisa Şehir Hastanesi'ne araç dışı trafik kazasına bağlı beyin dokusu harabiyeti ve beyin kanaması olan 61 yaşındaki hasta K.E., 06.09.2024 tarihinde 3. Basamak Yoğun Bakım Ünitemize yatışı gerçekleştirilmişti.
12.09.2024 günü beyin ölümü gerçekleşen hastayla ilgili, hasta yakınlarının isteği üzerine Organ Nakli Koordinatör Hekim Dr. Önder Yıldırım ile görüşme sağlandı. Aile ile gerçekleştirilen görüşme sonrası organ bağışı ve çıkarımı için gerekli yasal ve tıbbi prosedürler tamamlandı. Gerekli yasal ve tıbbi prosedürlerin tamamlanmasının ardından, İzmir’de farklı hastanelerden gelen üç ayrı ekip Organ Nakli Koordinatör hekimi Dr. Önder Yıldırım eşliğinde ameliyathaneye yönlendirildi. Burada operasyonlar başarılı bir şekilde sürdürüldü.  Donörden alınan karaciğer, sağ ve sol böbrek, sağ ve sol kornea 4 hastaya umut oldu.  İlgililer açıklamada, “Ülkemizde hâlâ oldukça düşük seviyede olan organ bağışı son derece önemli ve hayati nitelikte. Özellikle kişinin hayattayken tıbben ölümünden sonra organlarını bağışlaması, kalp ve kornea gibi doku ve organların nakli için son derece önem taşıyor. Organ bağışı, organ yetmezliği olan hastalar için hayat kurtarıcı bir tedavidir. Her bağış yeni bir hayattır. 3 organ ve 2 doku ile diğer insanların yaşamına ve mevcut olan hastalıklarının iyileşmesine destek olan donörümüze ve ailesine teşekkür ediyoruz” dediler.
Manisa Şehir Hastanesi'ne araç dışı trafik kazasına bağlı beyin dokusu harabiyeti ve beyin kanaması olan 61 yaşındaki hasta K.E., 06.09.2024 tarihinde 3. Basamak Yoğun Bakım Ünitemize yatışı gerçekleştirilmişti.

12.09.2024 günü beyin ölümü gerçekleşen hastayla ilgili, hasta yakınlarının isteği üzerine Organ Nakli Koordinatör Hekim Dr. Önder Yıldırım ile görüşme sağlandı.

Aile ile gerçekleştirilen görüşme sonrası organ bağışı ve çıkarımı için gerekli yasal ve tıbbi prosedürler tamamlandı. Gerekli yasal ve tıbbi prosedürlerin tamamlanmasının ardından, İzmir’de farklı hastanelerden gelen üç ayrı ekip Organ Nakli Koordinatör hekimi Dr. Önder Yıldırım eşliğinde ameliyathaneye yönlendirildi. Burada operasyonlar başarılı bir şekilde sürdürüldü. 

Donörden alınan karaciğer, sağ ve sol böbrek, sağ ve sol kornea 4 hastaya umut oldu. 

İlgililer açıklamada, “Ülkemizde hâlâ oldukça düşük seviyede olan organ bağışı son derece önemli ve hayati nitelikte. Özellikle kişinin hayattayken tıbben ölümünden sonra organlarını bağışlaması, kalp ve kornea gibi doku ve organların nakli için son derece önem taşıyor. Organ bağışı, organ yetmezliği olan hastalar için hayat kurtarıcı bir tedavidir. Her bağış yeni bir hayattır. 3 organ ve 2 doku ile diğer insanların yaşamına ve mevcut olan hastalıklarının iyileşmesine destek olan donörümüze ve ailesine teşekkür ediyoruz” dediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.