Tasarruf tedbirleri nedeniyle 15 Temmuz etkinliklerini iptal etti!

SİYASET (YH) - Yıldız Haber | 10.07.2024 - 16:41, Güncelleme: 10.07.2024 - 17:05 7727 kez okundu.
 

Tasarruf tedbirleri nedeniyle 15 Temmuz etkinliklerini iptal etti!

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü kamuda tasarruf tedbirleri gerekçesi ile kutlamayacaklarını duyurdu.
Bu açıklama, yerel ve ulusal medya tarafından dikkatle takip edilerek kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Erdal Beşikçioğlu, yaptığı basın açıklamasında, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün önemini elbette anlıyoruz ve bu hain darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Ancak, belediye olarak bu yılki etkinliklere katılmama kararı aldık. Bunun yerine, halkımızın huzur ve refahı için çalışmayı sürdüreceğiz," dedi. Başkan Beşikçioğlu'nun açıklaması, Etimesgut halkı arasında farklı tepkilere yol açtı. Kimileri, belediyenin bu kararıyla şehitlerin hatırasına saygısızlık edildiğini düşünürken, bazıları devletin çıkarttığı kamuda tasarruf tedbirleri gereği bu kararın doğru olduğunu ve belediyenin önceliklerini halkın günlük sorunlarına yönlendirmesini olumlu karşıladı. Bu farklı görüşler, sosyal medyada ve yerel basında geniş bir şekilde tartışıldı. Erdal Beşikçioğlu, açıklamasında belediyenin önceliklerine de değindi. "Belediyemiz, halkımızın günlük yaşamını iyileştirmek için çalışmalarına hız kesmeden devam edecektir. Eğitim, sağlık, çevre ve altyapı projelerine ağırlık vererek, Etimesgut'u daha yaşanabilir bir ilçe haline getirmeyi hedefliyoruz," ifadelerini kullandı. Başkan Beşikçioğlu'nun 15 Temmuz'u kutlamama kararı, siyasi çevrelerde de yankı buldu. Bazı siyasi parti temsilcileri, bu kararın yanlış olduğunu ve milli birlik gününe gereken önemin verilmesi gerektiğini savundu. Diğer yandan, bazı kesimler ise Beşikçioğlu'nun bu kararını destekleyerek, belediyenin asli görevlerine odaklanmasını doğru bulduklarını belirttiler.
Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü kamuda tasarruf tedbirleri gerekçesi ile kutlamayacaklarını duyurdu.

Bu açıklama, yerel ve ulusal medya tarafından dikkatle takip edilerek kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Erdal Beşikçioğlu, yaptığı basın açıklamasında, " 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün önemini elbette anlıyoruz ve bu hain darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Ancak, belediye olarak bu yılki etkinliklere katılmama kararı aldık. Bunun yerine, halkımızın huzur ve refahı için çalışmayı sürdüreceğiz," dedi.

Başkan Beşikçioğlu'nun açıklaması, Etimesgut halkı arasında farklı tepkilere yol açtı. Kimileri, belediyenin bu kararıyla şehitlerin hatırasına saygısızlık edildiğini düşünürken, bazıları devletin çıkarttığı kamuda tasarruf tedbirleri gereği bu kararın doğru olduğunu ve belediyenin önceliklerini halkın günlük sorunlarına yönlendirmesini olumlu karşıladı. Bu farklı görüşler, sosyal medyada ve yerel basında geniş bir şekilde tartışıldı.

Erdal Beşikçioğlu, açıklamasında belediyenin önceliklerine de değindi. "Belediyemiz, halkımızın günlük yaşamını iyileştirmek için çalışmalarına hız kesmeden devam edecektir. Eğitim, sağlık, çevre ve altyapı projelerine ağırlık vererek, Etimesgut'u daha yaşanabilir bir ilçe haline getirmeyi hedefliyoruz," ifadelerini kullandı.

Başkan Beşikçioğlu'nun 15 Temmuz'u kutlamama kararı, siyasi çevrelerde de yankı buldu. Bazı siyasi parti temsilcileri, bu kararın yanlış olduğunu ve milli birlik gününe gereken önemin verilmesi gerektiğini savundu. Diğer yandan, bazı kesimler ise Beşikçioğlu'nun bu kararını destekleyerek, belediyenin asli görevlerine odaklanmasını doğru bulduklarını belirttiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.