Tığlı ‘Dünya Barış günü kutlu olsun’

GÜNDEM 01.09.2018 - 17:11, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3417+ kez okundu.
 

Tığlı ‘Dünya Barış günü kutlu olsun’

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı.
Tığlı açıklamasında, “Türkiye Cumhuriyeti, demokrasi anlayışının yüksek olduğu, düşünce, irade ve ifade özgürlüğün kısıtlanmadığı, hem içerde hem dışarda barış odaklı politikalar üzerine düşünen ve yönetilen bir ülke olmalıdır” dedi. CHP’li vekil açıklamasında şu ifadelere yer verdi; Kapitalist dünya düzeninde, yönetime gelenlerin neredeyse tamamı sağ ve aşırı milliyetçi partilerin temsilcilerinden oluşmaktadır. Her gün yeni ölümlerle, şiddetle, kaosla ve kinle uyanmak, bu Coğrafya da yaşayan insanlara yapılmış bir zulümdür. Neo-liberal politikalar, İslamcı söylemler, radikal milliyetçi akımlar ve bunları destekleyen ülke liderleri ile 21 yüzyılda padişahlık ve saltanat peşinde koşanlar olduğu sürece, insanlık barış ortamından uzak bir şekilde yaşamaya mahkûmdur. Barış küresel bir sorundur ve bu sorunu da ancak barış yanlısı, özgürlükçü, demokratik, solcu liderler çözebilir. Ancak gelinen nokta da ülkemiz, AKP iktidarının “sıfır sorun” politikasıyla yola çıkıp, dış politikada yaptığı yanlışlar ile neredeyse tüm komşularıyla ve müttefikleriyle sorun yaşayan bir ülke haline gelmiştir. 23 yıldır gözaltında kaybedilen evlatlarını arayan “Cumartesi Anneleri”nin masum buluşmalarına bile saldıran ve bu haklı eyleme tahammül edemeyen zihniyetin bu topraklara barış getirmesini beklemek hayalcilikten öteye gitmez. Yapılan bu yanlışların bedelini de tüm toplum kesimleri ödemek zorunda kalır. Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “İktidar tarafından 20 Temmuz 2016’da ilan edilen OHAL’in terör örgütleri için değil, daha çok AKP’ye muhalif olanlar için yapıldığı açıkça görülmüştür. İktidarı kaybetmemek için devletin tüm kurumlarında yetki değişikliği yapanların hedefinde ülke menfaati değil, saray sultasına devam edebilme arzuları olduğu aşikârdır. İktidarın güç kaybetmemek ve idareyi yitirmemek için yaptığı tüm değişiklikler ülke vatandaşına zarar vermektedir. Şiddetten, kaostan ve kinden beslenenlerin, kendisine oy verenleri evde zor tuttuğunu söylemesi “Barış”a nasıl baktıklarının göstergesidir.  Türkiye bir an önce, yurtta sulh cihanda sulh şiarıyla hareket eden, toplumsal barış ve kardeşlik için mücadele eden, barışı ilke edinen ve kindar nesil yetiştirmemek için mücadele edenlerin, demokrasi çatısı altında barış içinde özgürce yaşadığı bir ülke olmalıdır” dedi.    Tüm yurttaşlarımızın 1 Eylül Dünya Barış gününü kutlarken, sözlerimi Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünyaya örnek olmuş sözleriyle son vermek isterim. “Yurtta Sulh Cihanda Sulh”
CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Tığlı açıklamasında, “Türkiye Cumhuriyeti, demokrasi anlayışının yüksek olduğu, düşünce, irade ve ifade özgürlüğün kısıtlanmadığı, hem içerde hem dışarda barış odaklı politikalar üzerine düşünen ve yönetilen bir ülke olmalıdır” dedi.

CHP’li vekil açıklamasında şu ifadelere yer verdi; Kapitalist dünya düzeninde, yönetime gelenlerin neredeyse tamamı sağ ve aşırı milliyetçi partilerin temsilcilerinden oluşmaktadır. Her gün yeni ölümlerle, şiddetle, kaosla ve kinle uyanmak, bu Coğrafya da yaşayan insanlara yapılmış bir zulümdür. Neo-liberal politikalar, İslamcı söylemler, radikal milliyetçi akımlar ve bunları destekleyen ülke liderleri ile 21 yüzyılda padişahlık ve saltanat peşinde koşanlar olduğu sürece, insanlık barış ortamından uzak bir şekilde yaşamaya mahkûmdur. Barış küresel bir sorundur ve bu sorunu da ancak barış yanlısı, özgürlükçü, demokratik, solcu liderler çözebilir.

Ancak gelinen nokta da ülkemiz, AKP iktidarının “sıfır sorun” politikasıyla yola çıkıp, dış politikada yaptığı yanlışlar ile neredeyse tüm komşularıyla ve müttefikleriyle sorun yaşayan bir ülke haline gelmiştir. 23 yıldır gözaltında kaybedilen evlatlarını arayan “Cumartesi Anneleri”nin masum buluşmalarına bile saldıran ve bu haklı eyleme tahammül edemeyen zihniyetin bu topraklara barış getirmesini beklemek hayalcilikten öteye gitmez. Yapılan bu yanlışların bedelini de tüm toplum kesimleri ödemek zorunda kalır.

Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “İktidar tarafından 20 Temmuz 2016’da ilan edilen OHAL’in terör örgütleri için değil, daha çok AKP’ye muhalif olanlar için yapıldığı açıkça görülmüştür. İktidarı kaybetmemek için devletin tüm kurumlarında yetki değişikliği yapanların hedefinde ülke menfaati değil, saray sultasına devam edebilme arzuları olduğu aşikârdır. İktidarın güç kaybetmemek ve idareyi yitirmemek için yaptığı tüm değişiklikler ülke vatandaşına zarar vermektedir.

Şiddetten, kaostan ve kinden beslenenlerin, kendisine oy verenleri evde zor tuttuğunu söylemesi “Barış”a nasıl baktıklarının göstergesidir. 

Türkiye bir an önce, yurtta sulh cihanda sulh şiarıyla hareket eden, toplumsal barış ve kardeşlik için mücadele eden, barışı ilke edinen ve kindar nesil yetiştirmemek için mücadele edenlerin, demokrasi çatısı altında barış içinde özgürce yaşadığı bir ülke olmalıdır” dedi.   

Tüm yurttaşlarımızın 1 Eylül Dünya Barış gününü kutlarken, sözlerimi Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünyaya örnek olmuş sözleriyle son vermek isterim. “Yurtta Sulh Cihanda Sulh”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.