Tokatlı Çiftçiler Fındığa Yöneldi! 4 Bin Ton Hasat Gerçekleştirdi

YAŞAM (YH) - Yıldız Haber | 09.10.2024 - 15:54, Güncelleme: 09.10.2024 - 15:54 757 kez okundu.
 

Tokatlı Çiftçiler Fındığa Yöneldi! 4 Bin Ton Hasat Gerçekleştirdi

Tokat'ın Erbaa ilçesinde çiftçiler tarafından üretilen 4 bin ton fındığın satışından yaklaşık 500 milyon TL gelir elde edildi.
Erbaa'da bu yıl fındık üretiminde yüksek verim sağlandığı açıklandı. 2015 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile fındık üreten iller arasına dahil edilen Erbaa'da, bu yıl 4 bin ton fındık rekoltesi elde edildi. Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, gazetecilere yaptığı açıklamada, Erbaa olarak fındık üretimine ciddi destek verdiklerini belirtti. Karagöl, Tokat'ta fındık üretildiğini duyanların şaşırdığını ifade ederek, "Erbaa'da yaklaşık 4 bin ton fındık üretiminden söz ediyoruz. Lokomotif ürünümüz yapraktır; her türlü sebze ve meyvenin yetiştiği bir bölgeyiz. Ancak fındıkta da yıllık yaklaşık 500 milyon TL gelir sağlayarak Tokat'ı fındık üreten iller arasına dahil etmiş bulunuyoruz." dedi. Erbaa'da yaklaşık 600 çiftçinin 30 bin dönümlük alanda farklı türlerde fındık ürettiği, bu yıl mevsim şartlarının uygun olması sebebiyle de verimin yüksek olduğu kaydedildi.  
Tokat'ın Erbaa ilçesinde çiftçiler tarafından üretilen 4 bin ton fındığın satışından yaklaşık 500 milyon TL gelir elde edildi.

Erbaa'da bu yıl fındık üretiminde yüksek verim sağlandığı açıklandı. 2015 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile fındık üreten iller arasına dahil edilen Erbaa'da, bu yıl 4 bin ton fındık rekoltesi elde edildi. Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, gazetecilere yaptığı açıklamada, Erbaa olarak fındık üretimine ciddi destek verdiklerini belirtti.

Karagöl, Tokat'ta fındık üretildiğini duyanların şaşırdığını ifade ederek, "Erbaa'da yaklaşık 4 bin ton fındık üretiminden söz ediyoruz. Lokomotif ürünümüz yapraktır; her türlü sebze ve meyvenin yetiştiği bir bölgeyiz. Ancak fındıkta da yıllık yaklaşık 500 milyon TL gelir sağlayarak Tokat'ı fındık üreten iller arasına dahil etmiş bulunuyoruz." dedi.

Erbaa'da yaklaşık 600 çiftçinin 30 bin dönümlük alanda farklı türlerde fındık ürettiği, bu yıl mevsim şartlarının uygun olması sebebiyle de verimin yüksek olduğu kaydedildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.