TÜGVA: ‘Filistin islamın kıble davasıdır’

GÜNDEM 08.10.2023 - 12:20, Güncelleme: 08.10.2023 - 12:21 20957+ kez okundu.
 

TÜGVA: ‘Filistin islamın kıble davasıdır’

Filistin’de Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, dün sabah İsrail’e karşı "Aksa Tufanı" adı verilen Filistin tarihinin en büyük operasyonunu başlatmıştı. Harekata, Filistinli çok sayıda direniş örgütü de katıldı. Devam eden operasyonlara Giresun Tügva yöneticilerinden de destek geldi.
Dün akşam Giresun Tügva yöneticileri ve üyeleri, Bulancak Sarayburnu Camii'nde yatsı namazında Fetih Suresi ve duada sonrası cami çıkışında basın açıklamasında bulunuldu. TÜGVA tarafından Sarayburnu Camii’nde gerçekleştirilen basın açıklamasında " Filistin, bugün İslam’ın ilk kıblesini içinde barındıran, Mescidi Aksa’mıza ev sahipliği yapan kutlu şehirdir. Kudüs müslümanların ilk duruşudur. Mescidi Haram ve Mescidi Nebi'den sonra en önemli üçüncü mabedimiz Mescidi Aksa’nın bulunduğu şehirdir. Bugün Mekke ve Medine rüku ve secdeyi, Kudüs ise kıyamı temsil etmektedir. Bugün Filistin’de müslüman kardeşlerimiz bir kez daha kıyama kalkmıştır. Dün geceden beri İsrail’e ciddi bir müdahale yapan Filistinli müslüman kardeşlerimiz tarihin en önemli hareketi olan Aksa Tufanı  başlatmış durumdadır. Bizler Türkiye’nin gençliği olarak 81 il ve ilçe merkezimizde bir kez daha Aksa tufanı harekatını destekliyor ve dualarla Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Filistin bir coğrafi mesele değildir. Filistin islam davasının en önemli duruş meselesidir. Filistin islamın kıble davasıdır. Bu gece Filistin için yapılan kuran ve dua buluşmasına gelen tüm müslüman kardeşlerimize teşekkür ediyorum." İfadeleri kullanılarak, Filistin’in haklı davalarında yanında olduklarını dile getirdiler.
Filistin’de Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, dün sabah İsrail’e karşı "Aksa Tufanı" adı verilen Filistin tarihinin en büyük operasyonunu başlatmıştı. Harekata, Filistinli çok sayıda direniş örgütü de katıldı. Devam eden operasyonlara Giresun Tügva yöneticilerinden de destek geldi.

Dün akşam Giresun Tügva yöneticileri ve üyeleri, Bulancak Sarayburnu Camii'nde yatsı namazında Fetih Suresi ve duada sonrası cami çıkışında basın açıklamasında bulunuldu.

TÜGVA tarafından Sarayburnu Camii’nde gerçekleştirilen basın açıklamasında " Filistin, bugün İslam’ın ilk kıblesini içinde barındıran, Mescidi Aksa’mıza ev sahipliği yapan kutlu şehirdir. Kudüs müslümanların ilk duruşudur. Mescidi Haram ve Mescidi Nebi'den sonra en önemli üçüncü mabedimiz Mescidi Aksa’nın bulunduğu şehirdir. Bugün Mekke ve Medine rüku ve secdeyi, Kudüs ise kıyamı temsil etmektedir. Bugün Filistin’de müslüman kardeşlerimiz bir kez daha kıyama kalkmıştır. Dün geceden beri İsrail’e ciddi bir müdahale yapan Filistinli müslüman kardeşlerimiz tarihin en önemli hareketi olan Aksa Tufanı  başlatmış durumdadır. Bizler Türkiye’nin gençliği olarak 81 il ve ilçe merkezimizde bir kez daha Aksa tufanı harekatını destekliyor ve dualarla Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Filistin bir coğrafi mesele değildir. Filistin islam davasının en önemli duruş meselesidir.

Filistin islamın kıble davasıdır. Bu gece Filistin için yapılan kuran ve dua buluşmasına gelen tüm müslüman kardeşlerimize teşekkür ediyorum." İfadeleri kullanılarak, Filistin’in haklı davalarında yanında olduklarını dile getirdiler.


Giresun HABERİ

Habere ifade bırak !

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$etiketler

Filename: tema3/haber.php

Line Number: 812

Backtrace:

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/views/tema3/haber.php
Satır: 812
Fonksiyon: _error_handler

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/application/controllers/Haber.php
Satır: 157
Fonksiyon: view

Dosya: /home/admin/web/yildizhaber.com.tr/public_html/index.php
Satır: 334
Fonksiyon: require_once

Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.