TÜM BEL-SEN Giresun Şube Başkanı Sarıyıldız: “Seçim Sonuçları Değişim İsteğini Gösteriyor”

SİYASET (YH) - Yıldız Haber | 29.07.2024 - 16:12, Güncelleme: 29.07.2024 - 16:12 9183+ kez okundu.
 

TÜM BEL-SEN Giresun Şube Başkanı Sarıyıldız: “Seçim Sonuçları Değişim İsteğini Gösteriyor”

TÜM BEL-SEN Giresun Şube Başkanı Hakan Sarıyıldız, “Yerel seçim dönemini geride bırakalı 4 ay oldu.
Önümüzdeki 5 yıl boyunca görev alacak belediye başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri ile muhtarlar seçildi” dedi. ‘Seçim sonuçlarına baktığımız zaman ciddi bir değişim isteği olduğu görüldü’ diye konuşan Başkan Sarıyıldız, “Pandemi de ve depremde kentlerin sağlıksızlığı, ranta dair imarlaşma, doğaya bilinçsizce veya rant amaçlı müdahale yaşamlarımıza mal oldu. Bu seçim sonuçlarını buna bir itiraz olarak görmek gerekiyor. Uygulanan yanlış ekonomik politikalar ile derinleşen yoksulluğa ve baskıcı siyasal politikalara isyan olarak ta görmek gerekiyor. Bizler Tüm Bel Sen olarak; konunun siyasi boyutları yerine yerel yönetimler üzerinden bir kaç söz kurmak, haklı talep ve beklentilerimizi bir kere daha ifade etmek istiyoruz” diye konuştu. ‘ÖZGÜR, DEMOKRATİK VE KATILIMCI YEREL YÖNETİMLER’ Başkan Sarıyıldız, “Emekçilerin hak ve özgürlüklerini ülkemizin demokrasi, barış, özgürlük mücadelesinin ayrılmaz bir parçası olarak gören Sendikamız, toplumsal mücadelenin her düzeyde gittikçe daha da yoğunlaştığı bir süreçte yaşanan yerel yönetim seçimlerini ve sonuçlarını, bir seçim olmanın ötesinde asıl olarak bütün toplumun geleceğini ilgilendiren,  bir mücadele alanı olarak görmektedir. Yerellere sahip çıkarak, yerel seçimlerde demokrasi ve özgürlüklerden yana halkçı belediyelerin, sayısının artırılması emek ve demokrasi mücadelesi açısından olduğu kadar temel hak ve özgürlükleri için mücadele eden biz yerel yönetim emekçileri için de ayrıca önemlidir. Her geçen gün daha da derinleşen ekonomik krizin faturası biz yerel yönetim emekçilerine kesilmek istenmektedir. Yıllardır uygulanan yanlış ekonomik ve siyasal politikalar sonucunda biz yerel yönetim emekçileri Haziran ayında hak edişimiz olan maaşlarımızın sadece yarısını alabildik. Her gün daha da derinleşen ekonomik kriz ortamında emeği ile geçinen yerel yönetim emekçileri adına yetkili sendika Tüm Bel Sen olarak eksik alan ödemelerin tamamının daha fazla vakit geçirilmeden ödenmesini talep ediyoruz. Bizler yerel yönetim emekçilerinin temsilcileri Tüm bel sen olarak siyasi iradeden bağımsız olarak iktidar kim olursa olsun emekçinin yanında yer aldık. Eylemlerimizi mevcut siyasi konjonktüre göre değil emekçilerin haklı taleplerine göre yapmaya gayret gösterdik. Rüzgarı arkasına aldıkça sesleri çıkan kimi sendikamsı yapılar gibi değil dünden bugüne emeğin ve emekçinin yanında olmakla kazandığımız güçle siyasi iradenin kimde olduğuna bakmazsızın yerel yönetim emekçilerinin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz.  Giresun Belediyesinde yetkili olan sendikamız yerel yönetim emekçilerinin hak kayıplarının takipçisi olarak emek mücadelesine dün de olduğu gibi bugünde kararlılık ile sürdürecektir” ifadelerini kullandı.
TÜM BEL-SEN Giresun Şube Başkanı Hakan Sarıyıldız, “Yerel seçim dönemini geride bırakalı 4 ay oldu.

Önümüzdeki 5 yıl boyunca görev alacak belediye başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri ile muhtarlar seçildi” dedi.

‘Seçim sonuçlarına baktığımız zaman ciddi bir değişim isteği olduğu görüldü’ diye konuşan Başkan Sarıyıldız, “Pandemi de ve depremde kentlerin sağlıksızlığı, ranta dair imarlaşma, doğaya bilinçsizce veya rant amaçlı müdahale yaşamlarımıza mal oldu. Bu seçim sonuçlarını buna bir itiraz olarak görmek gerekiyor. Uygulanan yanlış ekonomik politikalar ile derinleşen yoksulluğa ve baskıcı siyasal politikalara isyan olarak ta görmek gerekiyor. Bizler Tüm Bel Sen olarak; konunun siyasi boyutları yerine yerel yönetimler üzerinden bir kaç söz kurmak, haklı talep ve beklentilerimizi bir kere daha ifade etmek istiyoruz” diye konuştu.


ÖZGÜR, DEMOKRATİK VE KATILIMCI YEREL YÖNETİMLER’
Başkan Sarıyıldız, “Emekçilerin hak ve özgürlüklerini ülkemizin demokrasi, barış, özgürlük mücadelesinin ayrılmaz bir parçası olarak gören Sendikamız, toplumsal mücadelenin her düzeyde gittikçe daha da yoğunlaştığı bir süreçte yaşanan yerel yönetim seçimlerini ve sonuçlarını, bir seçim olmanın ötesinde asıl olarak bütün toplumun geleceğini ilgilendiren,  bir mücadele alanı olarak görmektedir. Yerellere sahip çıkarak, yerel seçimlerde demokrasi ve özgürlüklerden yana halkçı belediyelerin, sayısının artırılması emek ve demokrasi mücadelesi açısından olduğu kadar temel hak ve özgürlükleri için mücadele eden biz yerel yönetim emekçileri için de ayrıca önemlidir. Her geçen gün daha da derinleşen ekonomik krizin faturası biz yerel yönetim emekçilerine kesilmek istenmektedir. Yıllardır uygulanan yanlış ekonomik ve siyasal politikalar sonucunda biz yerel yönetim emekçileri Haziran ayında hak edişimiz olan maaşlarımızın sadece yarısını alabildik. Her gün daha da derinleşen ekonomik kriz ortamında emeği ile geçinen yerel yönetim emekçileri adına yetkili sendika Tüm Bel Sen olarak eksik alan ödemelerin tamamının daha fazla vakit geçirilmeden ödenmesini talep ediyoruz. Bizler yerel yönetim emekçilerinin temsilcileri Tüm bel sen olarak siyasi iradeden bağımsız olarak iktidar kim olursa olsun emekçinin yanında yer aldık. Eylemlerimizi mevcut siyasi konjonktüre göre değil emekçilerin haklı taleplerine göre yapmaya gayret gösterdik. Rüzgarı arkasına aldıkça sesleri çıkan kimi sendikamsı yapılar gibi değil dünden bugüne emeğin ve emekçinin yanında olmakla kazandığımız güçle siyasi iradenin kimde olduğuna bakmazsızın yerel yönetim emekçilerinin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz.  Giresun Belediyesinde yetkili olan sendikamız yerel yönetim emekçilerinin hak kayıplarının takipçisi olarak emek mücadelesine dün de olduğu gibi bugünde kararlılık ile sürdürecektir” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.