Turizm Cenneti olamıyoruz!

SİYASET 23.11.2023 - 18:08, Güncelleme: 23.11.2023 - 18:08 4584+ kez okundu.
 

Turizm Cenneti olamıyoruz!

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş "İlimizde kapanan fabrikalar ve yatırım eksikleri istihdam sorunlarına yol açtı ve gençlerimiz başka şehirlere göç etti" dedi.
Meclis'te her fırsatta sorunları dile getiren Gezmiş, TBMM’de söz alarak Giresun'un ekonomik, sosyal, kültürel alanlardaki eksikliklerini aktardı. Giresun’un en çok göç veren il olduğunu kaydeden Milletvekili Gezmiş, “Temsil ettiğim Giresun ili doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel mekanları ile dünyada görülmesi gereken turizm cenneti olabilecek bir ildir. Her bir ilçesi, beldesi ayrı güzelliğe sahip; ilimin maalesef pek çok sorunu var. Giresun'umuz ülkemizin, en çok göç veren illerinden biri. İstihdam sorunumuz var, nüfusumuz her geçen gün yaşlanıyor, gençlerimiz göç ediyor.  Kapanan, fabrikalarımız, yatırım eksikleri istihdam sorunumuzu gün geçtikçe arttırdı. Bizim SEKA Kağıt Fabrikamız, Adel’imiz, Suntamız, fındık fabrikalarımız ve üreticinin kooperatifi olan güçlü bir FİSKOBİRLİK’imiz vardı. Gençlerimiz bu fabrikalarda, nitelikli işlerde çalışırdı. Fabrikalarımızda yüzlerce işçi, mühendis çalışırdı. SEKA bölgesi ayrı bir şehir gibiydi, maalesef kapatıldı, arazisi yok pahasına satıldı. Son 20 yılda iş imkanı artacağı yerde, işsizlik had safhaya ulaştı. Giresun'umuz, Trabzon Ordu arasına sıkıştı tabelalarda bile ismi geçmez oldu. Havaalanımız da sefer sayıları arttırılmalıdır, yaz aylarında gurbetçi vatandaşlarımızın gidiş gelişleri dikkate alınmalıdır. Çok istediğimiz Samsun’dan Sarp’a demiryolu projesi Karadeniz’in çehresini değiştirecek, bambaşka ufuklar açacaktır. Biz istiyoruz ki, Türkiye’nin en güzel illerinden biri olan Giresun’u gençlerimiz artık terk etmesinler. Yeşil ile mavinin dans ettiği, bacasız sanayi dediğimiz turizmin yanı sıra bir kültür sanat şehri de olan güzel Giresun'umuz devlet yatırımlarından hakkını alsın, büyüsün, sorunları çözülsün” diye konuştu.
CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş "İlimizde kapanan fabrikalar ve yatırım eksikleri istihdam sorunlarına yol açtı ve gençlerimiz başka şehirlere göç etti" dedi.

Meclis'te her fırsatta sorunları dile getiren Gezmiş, TBMM’de söz alarak Giresun'un ekonomik, sosyal, kültürel alanlardaki eksikliklerini aktardı.

Giresun’un en çok göç veren il olduğunu kaydeden Milletvekili Gezmiş, “Temsil ettiğim Giresun ili doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel mekanları ile dünyada görülmesi gereken turizm cenneti olabilecek bir ildir. Her bir ilçesi, beldesi ayrı güzelliğe sahip; ilimin maalesef pek çok sorunu var. Giresun'umuz ülkemizin, en çok göç veren illerinden biri. İstihdam sorunumuz var, nüfusumuz her geçen gün yaşlanıyor, gençlerimiz göç ediyor.  Kapanan, fabrikalarımız, yatırım eksikleri istihdam sorunumuzu gün geçtikçe arttırdı. Bizim SEKA Kağıt Fabrikamız, Adel’imiz, Suntamız, fındık fabrikalarımız ve üreticinin kooperatifi olan güçlü bir FİSKOBİRLİK’imiz vardı. Gençlerimiz bu fabrikalarda, nitelikli işlerde çalışırdı. Fabrikalarımızda yüzlerce işçi, mühendis çalışırdı. SEKA bölgesi ayrı bir şehir gibiydi, maalesef kapatıldı, arazisi yok pahasına satıldı. Son 20 yılda iş imkanı artacağı yerde, işsizlik had safhaya ulaştı. Giresun'umuz, Trabzon Ordu arasına sıkıştı tabelalarda bile ismi geçmez oldu. Havaalanımız da sefer sayıları arttırılmalıdır, yaz aylarında gurbetçi vatandaşlarımızın gidiş gelişleri dikkate alınmalıdır. Çok istediğimiz Samsun’dan Sarp’a demiryolu projesi Karadeniz’in çehresini değiştirecek, bambaşka ufuklar açacaktır. Biz istiyoruz ki, Türkiye’nin en güzel illerinden biri olan Giresun’u gençlerimiz artık terk etmesinler. Yeşil ile mavinin dans ettiği, bacasız sanayi dediğimiz turizmin yanı sıra bir kültür sanat şehri de olan güzel Giresun'umuz devlet yatırımlarından hakkını alsın, büyüsün, sorunları çözülsün” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.