Türk-Rus dostluğu için 320 kilometre kulaç atacaklar

SPOR 10.06.2021 - 19:14, Güncelleme: 10.06.2021 - 19:14 2477+ kez okundu.
 

Türk-Rus dostluğu için 320 kilometre kulaç atacaklar

Giresun Valiliğinin katılımıyla, Dünya sağlık çalışanları ve Türkiye-Rusya dostluğunu pekiştirmek için 14–18 Haziran tarihleri arasında yüzme maratonu etkinliği gerçekleştirilecek.
Etkinlik, ‘Rusya - Türkiye Uluslararası Karadeniz Soçi - Giresun 320 kilometre Açık Deniz Yüzme Maratonu’ adıyla; Türkiye Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu iş birliğinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Dış İşleri Bakanlığı’nın koordinasyonunda, Giresun Valiliği, Giresun Belediyesi, Giresun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanlığı, İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü ile eski Devlet Bakanı Sayın Kürşad Tüzmen ve ekibi tarafından ortaklaşa düzenlenecek. Dünya sağlık çalışanları ve dostluk için kulaçların atılacağı organizasyon, dünyanın en büyük açık deniz yüzme maratonu olacak. 320 kilometrelik rekor bir mesafe 100 ila 120 saat kesintisiz yüzülecek. Maratona, iki ülkeden dünya şampiyonları ve farklı meslek gruplarından oluşan Türk ve Rus sporcuların bulunduğu bayrak takımı tarafından gerçekleştirileceği, Türkiye’den maratona, Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Dünya Master Yüzme Şampiyonu Ahmet Nakkaş ve Dünya Soğuk Su Şampiyonu Hamza Bakırcıoğlu'nun da yer aldığı açık su tecrübesi olan 12 sporcunun katılacağı öğrenildi. Maratona katılacak olan sporcuların 11 Haziran Cuma ve 12 Haziran Cumartesi günü Giresun’da karşılanacağı, 12 Haziran akşamı saat:18.00’de teknik toplantı yapılacağı belirtildi. Sporcular 13 Haziran Pazar günü Rusya’nın Soçi kentine uğurlanacak. Maraton, hava şartlarının uygunluğuna göre 14 Haziran Pazartesi günü Soçi’ den start alacak yine hava şartlarına göre 17 Haziran Perşembe veya 18 Haziran Cuma günü Giresun İl Merkezi Gemiler Çekeği Mahallesinde bulunan Giresun Adası Botanik Bahçe’de son bulacak.
Giresun Valiliğinin katılımıyla, Dünya sağlık çalışanları ve Türkiye-Rusya dostluğunu pekiştirmek için 14–18 Haziran tarihleri arasında yüzme maratonu etkinliği gerçekleştirilecek.

Etkinlik, ‘Rusya - Türkiye Uluslararası Karadeniz Soçi - Giresun 320 kilometre Açık Deniz Yüzme Maratonu’ adıyla; Türkiye Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu iş birliğinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Dış İşleri Bakanlığı’nın koordinasyonunda, Giresun Valiliği, Giresun Belediyesi, Giresun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanlığı, İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü ile eski Devlet Bakanı Sayın Kürşad Tüzmen ve ekibi tarafından ortaklaşa düzenlenecek.

Dünya sağlık çalışanları ve dostluk için kulaçların atılacağı organizasyon, dünyanın en büyük açık deniz yüzme maratonu olacak.

320 kilometrelik rekor bir mesafe 100 ila 120 saat kesintisiz yüzülecek.

Maratona, iki ülkeden dünya şampiyonları ve farklı meslek gruplarından oluşan Türk ve Rus sporcuların bulunduğu bayrak takımı tarafından gerçekleştirileceği, Türkiye’den maratona, Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Dünya Master Yüzme Şampiyonu Ahmet Nakkaş ve Dünya Soğuk Su Şampiyonu Hamza Bakırcıoğlu'nun da yer aldığı açık su tecrübesi olan 12 sporcunun katılacağı öğrenildi.

Maratona katılacak olan sporcuların 11 Haziran Cuma ve 12 Haziran Cumartesi günü Giresun’da karşılanacağı, 12 Haziran akşamı saat:18.00’de teknik toplantı yapılacağı belirtildi.

Sporcular 13 Haziran Pazar günü Rusya’nın Soçi kentine uğurlanacak. Maraton, hava şartlarının uygunluğuna göre 14 Haziran Pazartesi günü Soçi’ den start alacak yine hava şartlarına göre 17 Haziran Perşembe veya 18 Haziran Cuma günü Giresun İl Merkezi Gemiler Çekeği Mahallesinde bulunan Giresun Adası Botanik Bahçe’de son bulacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.