Türkiye’de bir ilk! Hava platformları ve savunma teknolojileri araştırma ve tasarım laboratuvarı açıldı

EĞİTİM 08.06.2024 - 09:39, Güncelleme: 08.06.2024 - 09:39 3595 kez okundu.
 

Türkiye’de bir ilk! Hava platformları ve savunma teknolojileri araştırma ve tasarım laboratuvarı açıldı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde Türkiye’de bir ilk olan Hava Platformları ve Savunma Teknolojileri Araştırma ve Tasarım Laboratuvarı düzenlenen törenle açıldı.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) iki kurum arasındaki iş birliğini geliştirmek protokol imzalandı. Bu kapsamda, MCBÜ’de Türkiye’de bir ilk olan Hava Platformları ve Savunma Teknolojileri Araştırma ve Tasarım Laboratuvarı düzenlenen törenle açıldı. Törene Vali Enver Ünlü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste, Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, Garnizon Komutanı Piyade Albay Zeynel Abidin Alptekin, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Yunus Emre Kaymakamı Atilla Kantay, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Mesut Doğan, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Yenal Yıldırım, TUSAŞ Mühendislik Genel Müdür Yardımcısı Dr. Özkan Altay ile TUSAŞ Ar-Ge Direktörü Prof. Dr. Erdal Çelik’in yanı sıra akademisyenler, davetliler ve üniversite öğrencileri katıldı. Protokol üyeleri tarafından laboratuvar incelendi  Laboratuvarın açılış töreninde protokol üyeleri konuşmalarını gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri, Hava Platformları ve Savunma Teknolojileri Araştırma ve Tasarım Laboratuvarı’na giderek laboratuvarda incelemede bulundu. İnceleme sırasında MCBÜ mühendislik fakültesi öğrencileri tarafından protokol üyelerine, laboratuvara ilişkin bilgiler aktarıldı. Açılışta üniversite bünyesine kazandırılan havacılık laboratuvarının, öğrencilere bu alanda yapacağı çalışmalarda yardımcı olacağının altı çizildi. Bu laboratuvarda ortaya konacak çalışmaların havacılık ve savunma sanayiindeki gelişmelere öncülük edeceğine dikkat çekildi. 
Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde Türkiye’de bir ilk olan Hava Platformları ve Savunma Teknolojileri Araştırma ve Tasarım Laboratuvarı düzenlenen törenle açıldı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) iki kurum arasındaki iş birliğini geliştirmek protokol imzalandı. Bu kapsamda, MCBÜ’de Türkiye’de bir ilk olan Hava Platformları ve Savunma Teknolojileri Araştırma ve Tasarım Laboratuvarı düzenlenen törenle açıldı. Törene Vali Enver Ünlü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste, Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, Garnizon Komutanı Piyade Albay Zeynel Abidin Alptekin, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Yunus Emre Kaymakamı Atilla Kantay, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Mesut Doğan, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Yenal Yıldırım, TUSAŞ Mühendislik Genel Müdür Yardımcısı Dr. Özkan Altay ile TUSAŞ Ar-Ge Direktörü Prof. Dr. Erdal Çelik’in yanı sıra akademisyenler, davetliler ve üniversite öğrencileri katıldı.

Protokol üyeleri tarafından laboratuvar incelendi 

Laboratuvarın açılış töreninde protokol üyeleri konuşmalarını gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri, Hava Platformları ve Savunma Teknolojileri Araştırma ve Tasarım Laboratuvarı’na giderek laboratuvarda incelemede bulundu. İnceleme sırasında MCBÜ mühendislik fakültesi öğrencileri tarafından protokol üyelerine, laboratuvara ilişkin bilgiler aktarıldı. Açılışta üniversite bünyesine kazandırılan havacılık laboratuvarının, öğrencilere bu alanda yapacağı çalışmalarda yardımcı olacağının altı çizildi. Bu laboratuvarda ortaya konacak çalışmaların havacılık ve savunma sanayiindeki gelişmelere öncülük edeceğine dikkat çekildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.