Uygulama Değişti! Berberler Kapalı, Kadın Kuaförleri ise Muaf

GÜNDEM (YH) - Yıldız Haber | 28.08.2024 - 10:25, Güncelleme: 28.08.2024 - 10:32 2514 kez okundu.
 

Uygulama Değişti! Berberler Kapalı, Kadın Kuaförleri ise Muaf

Bakanlık, berber, kuaför, güzellik salonlarının haftada bir gün kapalı olmasına yönelik düzenlemenin kuaförleri ve güzellik salonlarını kapsamayacağını duyurdu.
Bu uygulama, Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile 1 Temmuz 2024 itibarıyla yürürlüğe girmiş olup, sadece berberleri kapsayacak şekilde güncellenmiştir. Bakanlık, uygulamanın ilk döneminde kadın kuaförleri ve güzellik salonlarının, özellikle düğün, nişan gibi özel organizasyonlar için tanınan istisnalardan yeterince faydalanamadığını ve bu durumun tüketicilerin hizmet alımını zorlaştırdığını belirtti. Ayrıca, turizm sezonlarının farklı dönemlerde yaşanması sebebiyle, bu işletmelerin kapanmasının turizm potansiyelini olumsuz etkileyebileceği de değerlendirildi. Bu sebeplerle, kadın kuaförleri ve güzellik salonları, haftada bir gün kapalı olma zorunluluğundan muaf tutulacak. Ancak berberler, haftada bir gün kapalı olmaya devam edecek.
Bakanlık, berber, kuaför, güzellik salonlarının haftada bir gün kapalı olmasına yönelik düzenlemenin kuaförleri ve güzellik salonlarını kapsamayacağını duyurdu.

Bu uygulama, Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile 1 Temmuz 2024 itibarıyla yürürlüğe girmiş olup, sadece berberleri kapsayacak şekilde güncellenmiştir.


Bakanlık, uygulamanın ilk döneminde kadın kuaförleri ve güzellik salonlarının, özellikle düğün, nişan gibi özel organizasyonlar için tanınan istisnalardan yeterince faydalanamadığını ve bu durumun tüketicilerin hizmet alımını zorlaştırdığını belirtti. Ayrıca, turizm sezonlarının farklı dönemlerde yaşanması sebebiyle, bu işletmelerin kapanmasının turizm potansiyelini olumsuz etkileyebileceği de değerlendirildi.

Bu sebeplerle, kadın kuaförleri ve güzellik salonları, haftada bir gün kapalı olma zorunluluğundan muaf tutulacak. Ancak berberler, haftada bir gün kapalı olmaya devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.