Vali Serdengeçti'den Karagöl'e müjde!

GÜNDEM (YH) - Yıldız Haber | 13.06.2024 - 17:18, Güncelleme: 13.06.2024 - 17:29 3588 kez okundu.
 

Vali Serdengeçti'den Karagöl'e müjde!

Giresun Valisi Serdengeçti, Karagöl’de tarımın desteklenerek safari sahaları oluşturulması için projelerinin olduğunu ve ilerleyen günlerde At üzerinde yaylayı gezeceğini söyledi.
Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Sinan Yıldız, Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti’ye geçtiğimiz hafta Bektaş ve Paşakonağı Yaylası ile Karagöl’e yaptığı ziyaret nedeniyle bölgede turizm çalışmaları hakkında bir proje yapılıp yapılmayacağını sordu. Giresun’un Huzuru Bilgilendirme Toplantısında Giresun’da ki turizm faaliyetleri hakkında bilgi veren Vali Serdengeçti’ye soru yönelten Yazı İşleri Müdürümüz Yıldız, Karadeniz’in en bakir ve aynı zamanda da hizmet alamayan bu bölgelerine hizmet gelmesini istedi. Yıldız’ın sorusuna cevap veren Vali Serdengeçti, Bektaş yolunun Yeşil Yol Projesine alınarak yapıldığını ifade ederek, “Paşakonağının peyzajı çok güzel yapılmış. Özel İdare sahası içeresinde bu tür sahaların imar planları hazırlanması gerekiyor. Bu konuda bir hazırlık var zaten” dedi. Bektaş yaylasında ki merkez yapılarında hukuki düzen tesis edilebileceğini ifade eden Vali Serdengeçti, “Karagöl bölgesi Bektaş Yaylasının müstesna yerlerindendir. Öncelikle buralar bizim meralarımız yaylaklarımızdır. Tarım çok stratejik bir husus ben öncelikle orada koyunları görmek istiyorum, inekleri görmek istiyorum. Güçlü bir tarım güçlü bir turizmi tesis eder. Bu manada orada ki ana hedefimiz tarımdır. Güçlü bir tarımın olduğu yerde turizmde olacağı için aynı zamanda o bölgede turizmin gelişmesini de canı gönülden takip edeceğiz. Planlarımızı bu strateji ve yol haritasında oluşturacağız. Karagöl’de neler yapılmaz ki? Önce tarım güçlendirilecek. Akabinde muhteşem bir coğrafya, at safarileri, atm safarileri düzenlenebilir. Çok geniş bir arazi. Ben bile yakın zamanda ata bineceğim orada. Yaylayı atla gezeceğim. O kadar muhteşem bir alan ki, biz şimdi at çiftlikleri oluşturabilirsek, o tüm Türkiye’nin dikkatini çeker diye düşünüyorum. Issız bucaksız bir alan. Tarımı bir yönüyle desteklemiş olacağız. Ayrıca o bölge kış turizmine müsait. Bizim kış turizmini yapabileceğimiz en uygun alanlardan bir tanesi. Biz tabi bunlarla birlikte yaylalarımızın izinsiz yapılaşmasını uygun görmüyoruz” dedi.  
Giresun Valisi Serdengeçti, Karagöl’de tarımın desteklenerek safari sahaları oluşturulması için projelerinin olduğunu ve ilerleyen günlerde At üzerinde yaylayı gezeceğini söyledi.

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Sinan Yıldız, Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti’ye geçtiğimiz hafta Bektaş ve Paşakonağı Yaylası ile Karagöl’e yaptığı ziyaret nedeniyle bölgede turizm çalışmaları hakkında bir proje yapılıp yapılmayacağını sordu.

Giresun’un Huzuru Bilgilendirme Toplantısında Giresun’da ki turizm faaliyetleri hakkında bilgi veren Vali Serdengeçti’ye soru yönelten Yazı İşleri Müdürümüz Yıldız, Karadeniz’in en bakir ve aynı zamanda da hizmet alamayan bu bölgelerine hizmet gelmesini istedi.

Yıldız’ın sorusuna cevap veren Vali Serdengeçti, Bektaş yolunun Yeşil Yol Projesine alınarak yapıldığını ifade ederek, “Paşakonağının peyzajı çok güzel yapılmış. Özel İdare sahası içeresinde bu tür sahaların imar planları hazırlanması gerekiyor. Bu konuda bir hazırlık var zaten” dedi.

Bektaş yaylasında ki merkez yapılarında hukuki düzen tesis edilebileceğini ifade eden Vali Serdengeçti, “ Karagöl bölgesi Bektaş Yaylasının müstesna yerlerindendir. Öncelikle buralar bizim meralarımız yaylaklarımızdır. Tarım çok stratejik bir husus ben öncelikle orada koyunları görmek istiyorum, inekleri görmek istiyorum. Güçlü bir tarım güçlü bir turizmi tesis eder. Bu manada orada ki ana hedefimiz tarımdır. Güçlü bir tarımın olduğu yerde turizmde olacağı için aynı zamanda o bölgede turizmin gelişmesini de canı gönülden takip edeceğiz. Planlarımızı bu strateji ve yol haritasında oluşturacağız. Karagöl’de neler yapılmaz ki? Önce tarım güçlendirilecek. Akabinde muhteşem bir coğrafya, at safarileri, atm safarileri düzenlenebilir. Çok geniş bir arazi. Ben bile yakın zamanda ata bineceğim orada. Yaylayı atla gezeceğim. O kadar muhteşem bir alan ki, biz şimdi at çiftlikleri oluşturabilirsek, o tüm Türkiye’nin dikkatini çeker diye düşünüyorum. Issız bucaksız bir alan. Tarımı bir yönüyle desteklemiş olacağız. Ayrıca o bölge kış turizmine müsait. Bizim kış turizmini yapabileceğimiz en uygun alanlardan bir tanesi. Biz tabi bunlarla birlikte yaylalarımızın izinsiz yapılaşmasını uygun görmüyoruz” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.