Ayşen ENGİN
Köşe Yazarı
Ayşen ENGİN
 

MUTLULUĞU ARAMAK

Mutluluğu arayan insanları duymuşsunuzdur. Oysa mutluluk aranmaz; yaratılır. İçinizde besleyip büyütmeniz gereken bir duyguyu dışarıda bulamazsınız. O yüzden mekana ve zamana bağlı değildir mutluluk. Çünkü içinizdedir ya da değildir. Bir tercih meselesidir. Mutlu olmayı ya tercih edersiniz ya da etmezsiniz. Olay bu kadar basit. Her şey gibi bunu da zorlaştıran, karmaşıklaştıran biz insanlarız aslında.                 Psikolojide kullanılan bir ifade vardır. Limonlardan limonata yapabilmek. İnsanlar ellerindeki limonlardan şikayet etmek yerine onlardan limonata yapmayı öğrenirse mutlu olabilmenin de sırrını çözmüş demektir. Başka şeylere ya da başka kişilere bağlı olarak oluşturulan mutluluklar o şey ya da kişilerden uzak kalındığında beraberlerinde uçup giderler. Bu yüzden uçan balonlara dönüştürdüğünüz mutluluğunuzu başkalarının bileklerine bağlamayın derim, aksi takdirde onlarla birlikte giderler. İçinizde büyütüp besleyin ki siz nereye giderseniz, o da sizinle birlikte gelsin. Mutlu olmayı tercih ettiğiniz mutlu günler dilerim.                 Ya bir yudum su ise mutluluk                 En sıcak günde kana kana içilen,                 Ya da yemyeşil kırlardır belki                 Durmadan, koşularak geçilen.            Bir çocuğun bakışıdır belki,                 Ya da bir çiçeğin açışı.                 Gülümseten bir anı,                 Veya bir ırmağın akışı.           Baktığın gördüğün          Duyduğun hissettiğin          Her neyse         Sadece bir vesile         Mutluluk dedikleri şey         Senin ellerinde.
Ekleme Tarihi: 11 Haziran 2021 - Cuma
Ayşen ENGİN

MUTLULUĞU ARAMAK

Mutluluğu arayan insanları duymuşsunuzdur. Oysa mutluluk aranmaz; yaratılır. İçinizde besleyip büyütmeniz gereken bir duyguyu dışarıda bulamazsınız. O yüzden mekana ve zamana bağlı değildir mutluluk. Çünkü içinizdedir ya da değildir. Bir tercih meselesidir. Mutlu olmayı ya tercih edersiniz ya da etmezsiniz. Olay bu kadar basit. Her şey gibi bunu da zorlaştıran, karmaşıklaştıran biz insanlarız aslında.

                Psikolojide kullanılan bir ifade vardır. Limonlardan limonata yapabilmek. İnsanlar ellerindeki limonlardan şikayet etmek yerine onlardan limonata yapmayı öğrenirse mutlu olabilmenin de sırrını çözmüş demektir. Başka şeylere ya da başka kişilere bağlı olarak oluşturulan mutluluklar o şey ya da kişilerden uzak kalındığında beraberlerinde uçup giderler. Bu yüzden uçan balonlara dönüştürdüğünüz mutluluğunuzu başkalarının bileklerine bağlamayın derim, aksi takdirde onlarla birlikte giderler. İçinizde büyütüp besleyin ki siz nereye giderseniz, o da sizinle birlikte gelsin. Mutlu olmayı tercih ettiğiniz mutlu günler dilerim.

                Ya bir yudum su ise mutluluk

                En sıcak günde kana kana içilen,

                Ya da yemyeşil kırlardır belki

                Durmadan, koşularak geçilen.

           Bir çocuğun bakışıdır belki,

                Ya da bir çiçeğin açışı.

                Gülümseten bir anı,

                Veya bir ırmağın akışı.

          Baktığın gördüğün

         Duyduğun hissettiğin

         Her neyse

        Sadece bir vesile

        Mutluluk dedikleri şey

        Senin ellerinde.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.