Ülkemizin kanayan yaralarından biri de tarım sektörüdür. Ülkemizde gereken destek verilemediği için tarım sektörü bitme noktasındadır. Artık çiftçilerimiz tarımsal ürün üretmemeye başladı.
Çiftçi gerekçe olarak ise tarımsal ürünler üretmek için ona yardımcı ürünlerin pahalı olmasından ve ürettikleri ürünlerinin fiyatlarının az olmasından gerekli mevduata sahip olamamaktan dolayı bunu söylüyor. Peki, çiftçimiz haklı mı?
Evet, sonuna kadar haklı, Hal böyle olunca köyü olup köyde yaşayanlar bile ekip biçmiyor. Onlar da çarşıya markete gidip hazır almayı tercih ediyorlar. Yaşadığımız il tarıma en elverişli alanlardan bol yağışa sahip bir yer. Fakat biz bunu değerlendiremiyoruz. Vatandaş sütünü dâhil artık kendi üretmiyor marketten ya da pazardan temin eder halde peki bundan memnun mu? Sebep nedir?
Vatandaşımız sütü nasıl kendi üretebilsin ki yemler olmuş dünya pahası bunda suç nerde peki?
Bir diğer ziraat bitme nedeni ise yeni nesil yani bizim neslimiz bu işlerle uğraşmak istemediği için tabi ki eski nesil neredeyse tükenmek üzere yeni nesil ise birçoğu uğraşmayı istemiyor. Çünkü geçim sıkıntısı zor bu işlerde zor bu da diğer bir etken olmuş oluyor.
Halbuki güzel değil mi ellerinle yetiştirdiğin bebek gibi baktığın şeyin büyümesine şahit olup sonra o mahsulden yemek ülkemiz ve dünyamızın geleceği için yeşile her zaman ihtiyacımız var. İnsanlığın en başlarında bile tarım ve hayvancılık tek geçim kaynağımız eğer biz ülke ekonomisinde her şeyi dışarıdan ithal edersek ülke olarak kalkınmamız mümkün bile değil. Bu yüzden çiftçimize, vatandaşımıza gerekli destekler verilmeli. Biz ve gelecek nesil için bu yapılmalıdır.