Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

ÇATAL DİLLİ BEYAZ ADAM(LAR)

Bu adam-(ları) topraklarına ayak bastıklarında bunları insan sanan Güney Amerika, Kuzey Amerika’daki yerli halklar ne bilsin şeytanın yeryüzündeki uşakları alçağın önde gideni. Sadece buraları mı, Afrika, Asya ve kendi kıtalarında bile zenginleşmek için yapmadıkları herze kalmamış. Kızılderilileri kendi topraklarında yok etmek için her türlü melaneti yapan bu beyaz adamlar, medeniyet diye bir şey getirdiklerini söyleyerek yapmış bu mezalimleri. Öyle yazardı batı tarihi ve bunu okuyan ve dinleyende öyle sanırdı. Sonra epeyce bir zaman geçip sis dağılınca, sisin ardındaki hakikat ortaya çıkınca, bir kıvırtma bir yalan dolan ile haklı olduklarını göstermek için numara üstüne numara ile bugünlere gelindi. Bu yerli Kızılderili liderlerden biri bunların nasıl bir tiyne’te olduğunu anlayınca tarihe kazınacak bu sözleri söylemiş. Tamda cuk oturmuş bu sözler beyaz adamların için söylendiğinde. “Beyaz adam hep beyaz dille konuşur.” Atasözü olmuş bu civarlarda ve daha sonra aynı akıbete uğrayanların meşalesi olmuş zaman içinde. İnsan gençken veya dünyayı tozpembe sanırken, beyaz adam denilen türü, ulaşılmaz, her şeyi bilir, medeniyet( bu sözün bu beyazlar için çokta oturmadığını anlamak lazım. Beyazlar ancak kandan başka renkleri yok) falan getirip, demokrasinin havarisi olarak çok uzun bir süre diğerlerine yutturmuş. Elbette uyanan olmuş ve bunlara karşı mücadele edilmiş. Lakin, sayı olarak çok olmazsalar da bunlarda para, silah, ekonomi, siyaset, hukuk, işte aklımıza gelen onca yapının içinde çok güçlü olunca beyaz adam hikayesi kalıcı olmuş. Bunlar ne kadar kan akıtırsa akıtsın hep medeni sayılmış ve her yere bunu götürmüş. Hatta Ortadoğu denilen yerde bunların kapı zağarı olan bir de devlet kurmuşlar ve bunu medeniyetin en önemli devleti diyerek ortalığa salmışlar. Yaklaşık 30 sene var diyeyim. Bu İsrail denen devlet ile ilgili olarak basın yayın ve tv ile filmlerde Ortadoğu’nun en modern, bilim yatağı, özgür, insan haklarına saygılı, adaletin zirvesi, insan bir kez ziyaret ettiğinde diğer milletlerin ne kadar da aşağıda olduğunu, çoğunun geri kalmış ülkeler olduğunu ifade ederek İsrail’de yaşamanın bir rüya olarak anlatılıp dururdu. Birileri buna inanmış olabilir. Bulancak’ta var böyle beyaz adam gibi düşünen kişiler. Görünen köy kılavuz istemez, diyerek, “beyaz adam(lar) çatal dillidir” asla doğru konuşmazlar, safları sık tutalım, başka yolu yok.      
Ekleme Tarihi: 15 Ekim 2024 - Salı
Erhan GÜNDOĞAR

ÇATAL DİLLİ BEYAZ ADAM(LAR)

Bu adam-(ları) topraklarına ayak bastıklarında bunları insan sanan Güney Amerika, Kuzey Amerika’daki

yerli halklar ne bilsin şeytanın yeryüzündeki uşakları alçağın önde gideni. Sadece buraları mı, Afrika, Asya ve kendi kıtalarında bile zenginleşmek için yapmadıkları herze kalmamış. Kızılderilileri kendi topraklarında yok etmek için her türlü melaneti yapan bu beyaz adamlar, medeniyet diye bir şey getirdiklerini söyleyerek yapmış bu mezalimleri. Öyle yazardı batı tarihi ve bunu okuyan ve dinleyende öyle sanırdı. Sonra epeyce bir zaman geçip sis dağılınca, sisin ardındaki hakikat ortaya çıkınca, bir kıvırtma bir yalan dolan ile haklı olduklarını göstermek için numara üstüne numara ile bugünlere gelindi. Bu yerli Kızılderili liderlerden biri bunların nasıl bir tiyne’te olduğunu anlayınca tarihe kazınacak bu sözleri söylemiş. Tamda cuk oturmuş bu sözler beyaz adamların için söylendiğinde. “Beyaz adam hep beyaz dille konuşur.” Atasözü olmuş bu civarlarda ve daha sonra aynı akıbete uğrayanların meşalesi olmuş zaman içinde.

İnsan gençken veya dünyayı tozpembe sanırken, beyaz adam denilen türü, ulaşılmaz, her şeyi bilir, medeniyet( bu sözün bu beyazlar için çokta oturmadığını anlamak lazım. Beyazlar ancak kandan başka renkleri yok) falan getirip, demokrasinin havarisi olarak çok uzun bir süre diğerlerine yutturmuş. Elbette uyanan olmuş ve bunlara karşı mücadele edilmiş. Lakin, sayı olarak çok olmazsalar da bunlarda para, silah, ekonomi, siyaset, hukuk, işte aklımıza gelen onca yapının içinde çok güçlü olunca beyaz adam hikayesi kalıcı olmuş. Bunlar ne kadar kan akıtırsa akıtsın hep medeni sayılmış ve her yere bunu götürmüş. Hatta Ortadoğu denilen yerde bunların kapı zağarı olan bir de devlet kurmuşlar ve bunu medeniyetin en önemli devleti diyerek ortalığa salmışlar. Yaklaşık 30 sene var diyeyim. Bu İsrail denen devlet ile ilgili olarak basın yayın ve tv ile filmlerde Ortadoğu’nun en modern, bilim yatağı, özgür, insan haklarına saygılı, adaletin zirvesi, insan bir kez ziyaret ettiğinde diğer milletlerin ne kadar da aşağıda olduğunu, çoğunun geri kalmış ülkeler olduğunu ifade ederek İsrail’de yaşamanın bir rüya olarak anlatılıp dururdu.

Birileri buna inanmış olabilir. Bulancak’ta var böyle beyaz adam gibi düşünen kişiler. Görünen köy kılavuz istemez, diyerek, “beyaz adam(lar) çatal dillidir” asla doğru konuşmazlar, safları sık tutalım, başka yolu yok.    

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.