Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

KOKARCANIN KÜRESEL ÇETE İLE YOLDAŞLIĞI

Sende iyice abartın diyenler elbette olacak. Varsın olsunlar, onlar şimdilik bu işin ne olduğuna dair bir şey fazla bilmiyor olabilirler. Düne kadar, yani dün değil, çok evvelisi fındık bahçelerinde ve başka bölgelerde bu kokarca yeşil rengi ile gezip tozardı. Zararlı mıydı, eh zarar verdiği olmuştur tarih içinde. Ancak bu zarar karıncanın verdiği zarar kadar ancak vardır. Fındığı da öyle tarumar etmiş hali de olmamıştır. Birden geçen sene dile getirilen ve bu sene hemen hemen her gün daha fındık başlamadan, avaz avaz, “kokarca geldi, geliyor” diyerek tellal ile ilan edilen hayvan, bir baktık, fındık bahçelerinde ortalığı perişan ederken, evlere, dükkânlara bile girer olmuş. Sadece buralarda değil, ülkemizin her yanında ve duyduğum ve okuduğum kadarıyla başka ülkelerde de aynı şekilde, istila yaparmış. Buradaki yetkililer tedbir kabilinden bir şeyler anlatsa da bu işin çözümü olan çareyi söylemekten kaçınıyor gibime geliyor!? Yok ilaç sıkalım, her yeri yıkayalım, olmadı kimyasal ile yok edelim diyerek işi başka mecralara çekiyorlar. Hepsi onlara ne söylenmiş ise onu mırıldanıyor. Yahu, yüzlerce sene bu topraklar üzerinde ziraat yapan bu ülke insanı kokarcanın çaresinin tavuk, kuş veya arı olduğunu ezbere bilir. Bilir de, aklını karıştıran küresel çetenin bu ülkedeki uşaklarının ağzına baktığı içinde ürünleri ziyan olup gidiyor ve gidecek bundan sonrada. Bağ bahçe yani köyde ve arazisi olan yerlerde kimse kalmayınca kokarca sahayı boş bulunca, atak üstüne atak yapıyor ve zehrini fındık fıstık ve diğerlerinde rahatça zerk ediyor. Ha şimdi renk değişimi olan bu hayvanda( niye ise kahverengi olmuş bu hayvanda bilmiyoruz) bir planın parçasından başkası olmayan bu numaraya göz yuman herkes bunun vebalini ödeyecektir.  Covid nasıl bir baldıran zehri ise, iklim değişikliği nasıl bir yalan ise, bu da bunların içinde ziraatın bitirilmesi, karbon ayak iyi safsatasının yanında bir çeşit hediye. Salın bağa bahçeye, çayıra tavukları bakalım kokarca nereye kaçacak? Küresel yapının daha çok insanı yok etmek için hazırladığı planın ve projenin içinde yer alan ve uygulamak için sahaya sürdüğü pis bir oyun bu. Uyanın ve hesap sorun.       
Ekleme Tarihi: 18 Ekim 2024 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

KOKARCANIN KÜRESEL ÇETE İLE YOLDAŞLIĞI

Sende iyice abartın diyenler elbette olacak. Varsın olsunlar, onlar şimdilik bu işin ne olduğuna dair bir şey fazla bilmiyor olabilirler. Düne kadar, yani dün değil, çok evvelisi fındık bahçelerinde ve başka bölgelerde bu kokarca yeşil rengi ile gezip tozardı. Zararlı mıydı, eh zarar verdiği olmuştur tarih içinde. Ancak bu zarar karıncanın verdiği zarar kadar ancak vardır. Fındığı da öyle tarumar etmiş hali de olmamıştır. Birden geçen sene dile getirilen ve bu sene hemen hemen her gün daha fındık başlamadan, avaz avaz, “kokarca geldi, geliyor” diyerek tellal ile ilan edilen hayvan, bir baktık, fındık bahçelerinde ortalığı perişan ederken, evlere, dükkânlara bile girer olmuş. Sadece buralarda değil, ülkemizin her yanında ve duyduğum ve okuduğum kadarıyla başka ülkelerde de aynı şekilde, istila yaparmış. Buradaki yetkililer tedbir kabilinden bir şeyler anlatsa da bu işin çözümü olan çareyi söylemekten kaçınıyor gibime geliyor!? Yok ilaç sıkalım, her yeri yıkayalım, olmadı kimyasal ile yok edelim diyerek işi başka mecralara çekiyorlar. Hepsi onlara ne söylenmiş ise onu mırıldanıyor.

Yahu, yüzlerce sene bu topraklar üzerinde ziraat yapan bu ülke insanı kokarcanın çaresinin tavuk, kuş veya arı olduğunu ezbere bilir. Bilir de, aklını karıştıran küresel çetenin bu ülkedeki uşaklarının ağzına baktığı içinde ürünleri ziyan olup gidiyor ve gidecek bundan sonrada. Bağ bahçe yani köyde ve arazisi olan yerlerde kimse kalmayınca kokarca sahayı boş bulunca, atak üstüne atak yapıyor ve zehrini fındık fıstık ve diğerlerinde rahatça zerk ediyor. Ha şimdi renk değişimi olan bu hayvanda( niye ise kahverengi olmuş bu hayvanda bilmiyoruz) bir planın parçasından başkası olmayan bu numaraya göz yuman herkes bunun vebalini ödeyecektir.  Covid nasıl bir baldıran zehri ise, iklim değişikliği nasıl bir yalan ise, bu da bunların içinde ziraatın bitirilmesi, karbon ayak iyi safsatasının yanında bir çeşit hediye. Salın bağa bahçeye, çayıra tavukları bakalım kokarca nereye kaçacak?

Küresel yapının daha çok insanı yok etmek için hazırladığı planın ve projenin içinde yer alan ve uygulamak için sahaya sürdüğü pis bir oyun bu. Uyanın ve hesap sorun.       

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.