Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

ÖLÜ EVİNDEN CENAZE KAÇIRMA

Çok mu garip bir şey bu durum desem ve sorsam size ne cevap verilir? Bazen film hikayeleri olur bu türden! Çoğu da komiktir bildiğimiz kadarıyla… Tamda bu günlerde buna benzer bir film senaryosu sahneye konulmaya çalışılıyor. Filmin adı nedir diye sormayın, şu olsa ne olur bu olsa ne olur fark etmez. Birileri ele tutturmuş ve bu senaryonun ölü evindeki cenazeler için uygun olduğunu dikte ederek ölüler üzerinde uygulayın diye emir vermiş. Daha önce de bu tür filmleri epeyce bir terennüm etmiş ve bedeli çok ağır olarak hafızalara kazınmıştı. Adam bildiğiniz büyük şirketlerin ülkemizdeki hınk deyicisi. Aynı reçeteyi bize dayatmış ve çok büyük bir hasar bırakarak kaçmış gitmişti. Sonra niye ise bunu tekrar kadroya alarak sahaya çıkartılar ve ilk kelamı hemen faizleri arttıralım, kemerleri sıkalım, esnaf, işçi, emekli, memur, köylü, özel çalışan, serbest meslek sahipleri ve aklınıza gelen emeği ile geçinmeye çabalayan onca insan, işsizler çok hırpalanmış, bu saydığım kesimler sıkıntıyı çekerken, bu adam ve ona iman etmişler hiçte sıkıntı duymadan çevir gazı yanmasın misali kaymaklı kadayıfı her zaman yemişler. Yeniden aynı film ve senaryoya eklenen yeni bölümler ile bu kesimler hep boğaz sıkacak ancak bunu yapın diyenler göstermelik, kıytırık tasarruf ile ölü evinden cenazeleri kaldırmaktan dem vuruyor. Yahu bu adam dediğim gibi faiz sisteminin adamı. Suratında meymenet yok ve ağalarının istediğini yapmak içinde kırk takla atarak bize gösteri yapmaya çalışıyor. “Yalandan kim ölmüş” derler bizde. Yapılacak bu tasarruf ile aydınlığı çıkılacak hikayesini daha önce dinlemiştik. Elbette batmadık lakin her defasında aynı terane olunca, “hadi oradan” deyip bunlara tekmeyi vurmak borcumuzdur. Bu kadar zor bir ekonomik halin içinde bankaların 2023 yılında 600 milyar kar etmesini sorgulamayanların vatandaşın boğaz sıkmasını anlatması mümkün değildir. Bir misal ile devam edelim ve kapatalım. Yıllık akaryakıta ülkemiz 90 milyar dolar veriyor. Doğalgaz hariç. İlle de brent petrol almaktan anamız ağlamasına rağmen, hala aynı yanlışı yapıyoruz. Rusya, İran, Irak, Azerbaycan’dan 20-30 dolara almak varken soyulmak bizi mutlu ediyor gibi. Alın size tasarruf, ölü evinden cenaze kaçırmanın bir manası yok.       
Ekleme Tarihi: 17 Mayıs 2024 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

ÖLÜ EVİNDEN CENAZE KAÇIRMA

Çok mu garip bir şey bu durum desem ve sorsam size ne cevap verilir? Bazen film hikayeleri olur bu türden! Çoğu da komiktir bildiğimiz kadarıyla… Tamda bu günlerde buna benzer bir film senaryosu sahneye konulmaya çalışılıyor. Filmin adı nedir diye sormayın, şu olsa ne olur bu olsa ne olur fark etmez. Birileri ele tutturmuş ve bu senaryonun ölü evindeki cenazeler için uygun olduğunu dikte ederek ölüler üzerinde uygulayın diye emir vermiş. Daha önce de bu tür filmleri epeyce bir terennüm etmiş ve bedeli çok ağır olarak hafızalara kazınmıştı.

Adam bildiğiniz büyük şirketlerin ülkemizdeki hınk deyicisi. Aynı reçeteyi bize dayatmış ve çok büyük bir hasar bırakarak kaçmış gitmişti. Sonra niye ise bunu tekrar kadroya alarak sahaya çıkartılar ve ilk kelamı hemen faizleri arttıralım, kemerleri sıkalım, esnaf, işçi, emekli, memur, köylü, özel çalışan, serbest meslek sahipleri ve aklınıza gelen emeği ile geçinmeye çabalayan onca insan, işsizler çok hırpalanmış, bu saydığım kesimler sıkıntıyı çekerken, bu adam ve ona iman etmişler hiçte sıkıntı duymadan çevir gazı yanmasın misali kaymaklı kadayıfı her zaman yemişler. Yeniden aynı film ve senaryoya eklenen yeni bölümler ile bu kesimler hep boğaz sıkacak ancak bunu yapın diyenler göstermelik, kıytırık tasarruf ile ölü evinden cenazeleri kaldırmaktan dem vuruyor. Yahu bu adam dediğim gibi faiz sisteminin adamı. Suratında meymenet yok ve ağalarının istediğini yapmak içinde kırk takla atarak bize gösteri yapmaya çalışıyor.

“Yalandan kim ölmüş” derler bizde. Yapılacak bu tasarruf ile aydınlığı çıkılacak hikayesini daha önce dinlemiştik. Elbette batmadık lakin her defasında aynı terane olunca, “hadi oradan” deyip bunlara tekmeyi vurmak borcumuzdur. Bu kadar zor bir ekonomik halin içinde bankaların 2023 yılında 600 milyar kar etmesini sorgulamayanların vatandaşın boğaz sıkmasını anlatması mümkün değildir. Bir misal ile devam edelim ve kapatalım. Yıllık akaryakıta ülkemiz 90 milyar dolar veriyor. Doğalgaz hariç. İlle de brent petrol almaktan anamız ağlamasına rağmen, hala aynı yanlışı yapıyoruz. Rusya, İran, Irak, Azerbaycan’dan 20-30 dolara almak varken soyulmak bizi mutlu ediyor gibi. Alın size tasarruf, ölü evinden cenaze kaçırmanın bir manası yok.       

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.