Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

ÖMRÜMÜZ İKİ YIL KISALMIŞ

Bize iyilik yaptığını ileri sürerek Dünya’yı 3 yıla yakın covid yalanı ile zapturapt altına alan çakallar sürüsünün esas gayesi yavaşça ortaya çıkmaya başladı. Bunların emir eri olan bazı bilim adamları birkaç ay önce yaptıkları araştırmalarda covid olan çok sayıda insanın hayatının kısaldığını ve virüsün bulaştığı ve sonra iyileşen insanların 2 yıl daha erken(neye göre nasıl hesap yapıyorlar bilemiyoruz)hayatını kaybettiğini bulmuşlar. Dediğim gibi neye göre ölçmüşler, nasıl bir hesap kitap ile bunu hesaplamışlar bir açıklama yok. Bu adamlar birkaç ülke de virüse yakalanan ve tedavi olarak hayatını devam ettiren bazılarının iki yıl daha ancak yaşadığını ifade eden bu araştırmanın mantığını anlamak mümkün değil. Kim bilebilir bir insanın kaç yıl hayatta kalacağını ki? Diyelim ki; adam 80 yıl hayatta kalacaktı, lakin bu virüsten kurtulmasına rağmen 78 yaşında hayata gözlerini yumdu demek nasıl bir araştırmanın neticesidir ki? Mantık muhakeme bunun için bir cevap verecek durumda değil. İnsan doğar, büyür ve vakti zamanı gelince buradan uğurlanır gider. Kaderi neyse odur. Başkası bu zamana kadar olmamıştır, şimdi de söz konusu değildir ve bundan sonra da olacak gibi görünmüyor. Hayır olmuş diyen varsa belge ve bilgi ile bizi ikna ederse seviniriz! Buna benzer bir zırva da bunu tam aksi istikamette yapılan, insan ömrü şu kadar uzadı, işte şunu yaparsan 5 yıl daha fazla yaşarsın, 2 yıl daha yaşarsın, temiz hava bol güneş insanı birkaç yıl daha uzun bir hayata kavuşturur gibi açıklamalar ile uyutmaya çalışılan açıklamalardır. Aslında bunların hepsi bilim adına insanının kaderinden kaçıp ölümsüzlüğü bulmasının birer isteği gibi görünüyor. Her yaşta, her anda, en saklanacak yerde, sığınakta, havada, karada, denizde, aklınıza neresi gelirse gelsin kimsenin bundan kurtulacağı yok. Yahu; dünyanın sahibi, efendisi, yöneteni denilen iki adam daha birkaç ay önce geberip pardon öldü gitti bu Dünya’dan. Para, pul, güç, bilim, sağlık, ilaç, hepsi bunların elinin altında idi. Hop bir gün cortlayıp gittiler. He mi de organ nakli falanda oldular birkaç defa, yemedi yani bunlarda! Hepsi kaderin içinde, çok kasmanın bir manası yok bana göre!...   
Ekleme Tarihi: 31 Mayıs 2024 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

ÖMRÜMÜZ İKİ YIL KISALMIŞ

Bize iyilik yaptığını ileri sürerek Dünya’yı 3 yıla yakın covid yalanı ile zapturapt altına alan çakallar sürüsünün esas gayesi yavaşça ortaya çıkmaya başladı. Bunların emir eri olan bazı bilim adamları birkaç ay önce yaptıkları araştırmalarda covid olan çok sayıda insanın hayatının kısaldığını ve virüsün bulaştığı ve sonra iyileşen insanların 2 yıl daha erken(neye göre nasıl hesap yapıyorlar bilemiyoruz)hayatını kaybettiğini bulmuşlar. Dediğim gibi neye göre ölçmüşler, nasıl bir hesap kitap ile bunu hesaplamışlar bir açıklama yok. Bu adamlar birkaç ülke de virüse yakalanan ve tedavi olarak hayatını devam ettiren bazılarının iki yıl daha ancak yaşadığını ifade eden bu araştırmanın mantığını anlamak mümkün değil. Kim bilebilir bir insanın kaç yıl hayatta kalacağını ki? Diyelim ki; adam 80 yıl hayatta kalacaktı, lakin bu virüsten kurtulmasına rağmen 78 yaşında hayata gözlerini yumdu demek nasıl bir araştırmanın neticesidir ki? Mantık muhakeme bunun için bir cevap verecek durumda değil. İnsan doğar, büyür ve vakti zamanı gelince buradan uğurlanır gider. Kaderi neyse odur. Başkası bu zamana kadar olmamıştır, şimdi de söz konusu değildir ve bundan sonra da olacak gibi görünmüyor. Hayır olmuş diyen varsa belge ve bilgi ile bizi ikna ederse seviniriz! Buna benzer bir zırva da bunu tam aksi istikamette yapılan, insan ömrü şu kadar uzadı, işte şunu yaparsan 5 yıl daha fazla yaşarsın, 2 yıl daha yaşarsın, temiz hava bol güneş insanı birkaç yıl daha uzun bir hayata kavuşturur gibi açıklamalar ile uyutmaya çalışılan açıklamalardır.

Aslında bunların hepsi bilim adına insanının kaderinden kaçıp ölümsüzlüğü bulmasının birer isteği gibi görünüyor. Her yaşta, her anda, en saklanacak yerde, sığınakta, havada, karada, denizde, aklınıza neresi gelirse gelsin kimsenin bundan kurtulacağı yok. Yahu; dünyanın sahibi, efendisi, yöneteni denilen iki adam daha birkaç ay önce geberip pardon öldü gitti bu Dünya’dan. Para, pul, güç, bilim, sağlık, ilaç, hepsi bunların elinin altında idi. Hop bir gün cortlayıp gittiler. He mi de organ nakli falanda oldular birkaç defa, yemedi yani bunlarda! Hepsi kaderin içinde, çok kasmanın bir manası yok bana göre!...   

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.