Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Robotlar ile hayatın sonu mu gelecek?

Yeni Dünya Düzeni diyerek yola çıkan azgın küresel çetenin en büyük kozu yapay zeka ve robotlar anlaşılan kadarıyla. Bana göre hava cıva ve boş bir iş. İnsanoğlunun yerini alacak bir durum söz konusu değil aslında. Bazı kendini Dünya’nın sahibi sanan rahatsızların insanları köle haline getirmek için(gerçi akıllı telefon ile bunu yapar gibi gözükse de) yapay zeka denen robotların ne kadar güzel, tadından yenilmez, her şeyi açan maymuncuk gibi olduğunu göstermek için elinden geleni yapsalar da, işte güçte, çalışmada çok verimli olacak gibi şeyler ile sürseler de işin bir yere varacağı yok. Daha geçenlerde hani şu beynine cip takıldı diye laf edilen olayın gerisi gelmedi. Tek bir delil olmayan bu iş fos çıktı. Onca alet edevat, teknoloji, işte mikro cihazlar, çekim yapan kameralar, resim çekecek makineler var olmasına rağmen bu cip takılmasını gösteren tek bir kare yok ortalıkta. Dediğim gibi fos çıkan bir numara ve aslında çetenin kontrol ettiği basın yayın tarafından dikte edilen bir planın uygulanmasıydı. Bununla birlikte iyice haberleştirilen yapay zeka robotların insana çok faydalı olduğu hikayesini yiyen yiyebilir. Hatta geçenlerde Dünya üzerinde bu yapay zekalı robot ve diğer iş yapan robot sayısını açıklamışlardı. En çok robot Çin’de imiş. 1.500.000 robot Çin’de işbaşındaymış. ABD’de bundan biraz az, Avrupa’da toplamda 800bin civarında ve ülkemizde ise 22binden fazlaymış. Hani ne oldu ortalık yapay zekalı robotlardan geçilmiyordu. Toplamda ise 3 milyon olmuş bu vatandaşlık kimliği almış aletlerin sayısı. 2030’da 20 milyonu ancak bulacakmış. Daha sonraları da yani 100-200 sene de belki 100 milyon civarında olabilirmiş. O zamana kadar kim öle, kim kala yahuu? Bence bir yaratıcının olmasından ödü kopanların, kendini tanrı sananların, kader denen mefhumun dışında olduğunu ileri sürenlerin kaçış yolundan başkası olmayan bu hikayelerin varacağı yer hepimizin gideceği yerden başkası değil. Hoş bir hikaye ancak boş bir şey.
Ekleme Tarihi: 22 Mayıs 2024 - Çarşamba
Erhan GÜNDOĞAR

Robotlar ile hayatın sonu mu gelecek?

Yeni Dünya Düzeni diyerek yola çıkan azgın küresel çetenin en büyük kozu yapay zeka ve robotlar anlaşılan kadarıyla. Bana göre hava cıva ve boş bir iş. İnsanoğlunun yerini alacak bir durum söz konusu değil aslında. Bazı kendini Dünya’nın sahibi sanan rahatsızların insanları köle haline getirmek için(gerçi akıllı telefon ile bunu yapar gibi gözükse de) yapay zeka denen robotların ne kadar güzel, tadından yenilmez, her şeyi açan maymuncuk gibi olduğunu göstermek için elinden geleni yapsalar da, işte güçte, çalışmada çok verimli olacak gibi şeyler ile sürseler de işin bir yere varacağı yok. Daha geçenlerde hani şu beynine cip takıldı diye laf edilen olayın gerisi gelmedi. Tek bir delil olmayan bu iş fos çıktı. Onca alet edevat, teknoloji, işte mikro cihazlar, çekim yapan kameralar, resim çekecek makineler var olmasına rağmen bu cip takılmasını gösteren tek bir kare yok ortalıkta. Dediğim gibi fos çıkan bir numara ve aslında çetenin kontrol ettiği basın yayın tarafından dikte edilen bir planın uygulanmasıydı. Bununla birlikte iyice haberleştirilen yapay zeka robotların insana çok faydalı olduğu hikayesini yiyen yiyebilir. Hatta geçenlerde Dünya üzerinde bu yapay zekalı robot ve diğer iş yapan robot sayısını açıklamışlardı. En çok robot Çin’de imiş. 1.500.000 robot Çin’de işbaşındaymış. ABD’de bundan biraz az, Avrupa’da toplamda 800bin civarında ve ülkemizde ise 22binden fazlaymış. Hani ne oldu ortalık yapay zekalı robotlardan geçilmiyordu. Toplamda ise 3 milyon olmuş bu vatandaşlık kimliği almış aletlerin sayısı. 2030’da 20 milyonu ancak bulacakmış. Daha sonraları da yani 100-200 sene de belki 100 milyon civarında olabilirmiş. O zamana kadar kim öle, kim kala yahuu?

Bence bir yaratıcının olmasından ödü kopanların, kendini tanrı sananların, kader denen mefhumun dışında olduğunu ileri sürenlerin kaçış yolundan başkası olmayan bu hikayelerin varacağı yer hepimizin gideceği yerden başkası değil. Hoş bir hikaye ancak boş bir şey.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.