Biletlerde benden. Biraz masraflı olacak ama o kadarda olsun. Gidilecek yol çok uzun ve gidenin geleceği de meçhul diyebilirim. Hazırlığı bile 100-200 sene sürebilir bu yolculuğun.
Amma da uzattın yahu; neymiş bu yolculuk falan, bizi fıtık etme” diye soruyorsunuz elbette? Hele gidenin gelmeyeceği yolculuk sadece, ahiret yolcuğu derseniz haklısınız, derim. Bu da ona yakın bir yolculuk gibi.
Vaka şu, bir gün önce bir gazetede bir haber okuyunca, bunu biraz buradan hicvetmek istedim. Bilmem neredeki uzay araştırmacıları Dünya’ya hayat açısından benzeyen 24 gezegen bulmuşlar. Bulur da bundan bize ne, gidecek halimiz yok ya; giden gider ne yapalım, diyen çok olur. Bende öyle düşündüm ve hiç olmaz ise gidenlerin biletini ben alırım diye aklıma geldi. Masrafı göze aldım gidecekleri bekliyorum. Bir kişi olur, iki kişi olur fark etmez. Yolculuğa daha çok var. Bende üç beş kuruş biriktirir biletlerin parasını denkleştiririm.
Ha; yol öyle buradan Giresun-İstanbul kadar yakın değil ona göre yola çıkmak lazım. Yanınıza biraz azık almak gerekir yoksa; o kadar yolda aç kalırsınız.
Yol aşağı yukarı 100 ışık yolu uzunlukta. Bizim hesabımız ile ne yapar, onu da hemen söyleyeyim,( 1 ışık yılı 9 trilyon kilometre edermiş)100 ışık yılının gidişi dönüşü buna göre bizim hesapla hesaplanacak gibi değil. Önce 9 trilyon km. nin kaç yılda gidileceği, hadi gidildi, diyelim birde bunun gelişi var. Tahmini olarak dersek; hesap etmeye çalıştım ama beni epeyce bir yordu. En iyisi gidenler olursa gelince, buradaki birisi sorar bizim yerimize. 1 ışık yılı bizim Dünya yılına göre 20bin yıl falan ediyor. Var mı bu 24 gezegenden birine gidecek olan, hemen biletini alalım.
Bu haberin aslında bir amacı vardı; basın yayında çıksın diye. Arada sırada böyle haberler yapılıyor ki, birileri bu işten büyük bir şey kazanıyor ama ne olduğu belli değil. Sadece bunu yaptıranlar biliyor. Şimdi 24 hayat olan gezegen olsa ne olur bizim için, olmasa ne oluru ki?