Erol KÜÇÜK
Köşe Yazarı
Erol KÜÇÜK
 

BİR OKUL MÜDÜRÜ’NÜN EMEKLİYE AYRILIRKEN YAZDIĞI VEDA YAZISI

Bugün köşemde çok sevdiğim saygı duyduğum Barbaros İlkokulu müdürü Sayın Zafer Işık’ın emekliye ayrılması nedeniyle okulda meslektaşları, çalışanları ve öğrencilerine veda yazısını siz okuyucularımla paylaşmak istedim. ‘’En acı verici vedalar, asla söylenmeyen ve asla açıklanmayan vedalardır. O yüzden insan ömrü su gibi akıp gidiyor farkına varmadan.’’ Saygıdeğer Meslektaşlarım- Sevgili Öğrencilerim! Hayatıma yeni bir sayfa açmak için kırk beş yıllık resmi meslek hayatımı beş Haziran tarihi itibarıyla Emekliliğe ayrılacağım için son veriyorum. Bilindiği gibi zaman yerinde durmuyor. Bir su çağlayanı gibi akıp gidiyor. 1979 yılında başlamış olduğum bu güzel mesleğe, yedinci görev yerim olan Giresun'un incisi Bulancak’ta siz değerli arkadaşlarım ve öğrencilerim ile beş yıldır çalışmaktayım. İnsan hayat, acısıyla tatlısıyla güzeldir. Hele hele bu hayat her gün yeni ufukların, yeni bilgilerin, değişik insanların fikirlerinden faydalanmak, bambaşka yolculuklara yelken açmak gibi özelliği olan eğitim öğretim ile ilgili olunca akan suların hızına erişilmiyor.  Bugün hüzünlüyüm. Zira sizin gibi çok değerli, muhterem arkadaşlarımdan, çocuklarımdan ve zil sesinden ayrılıyorum. Üzgünüm, zira çok sevdiğim ilk evim yuvam olarak kabul ettiğim okulumdan eğitim öğretim ortamından uzaklaşıyorum. İçimde burukluk hissediyorum, güzel anıları, paha biçilmez hatıraları, gençliğimi, hayallerimi geride bırakıyorum.  Sevinçliyim, kırkbeş yıllık devlete karşı olan görevimi alnım ak, yüzüm pak bir şekilde onurumla tamamladım. Kırmadan, dökmeden yolumuzun sonuna gelmenin neşesini duyuyorum. Tüm arkadaşlarımı, meslektaşlarımı, velilerimi ve öğrencilerimi gönülden çok seviyorum. Her şeyin temelinde sevgi vardır. Karşılıklı sevgi, tatlı dil, güler yüz ve saygı tüm engelleri yıkar, yok eder. Baki kalan bu gök kubbesinde, eğitim eğitim-öğretim bileşkesinde hoş bir seda bıraktığıma inanıyorum. Çalıştığım süre boyunca bana güvenen ve destek veren herkese teşekkür ederim. Fazla söze ne hacet! Allah'a şükür her yönüyle başım dik ve vicdanım rahat bir şekilde resmi görevimi terk ederken, canım gibi bildiğim siz can-ciğer arkadaşlarımın haklarını helal etmelerini diliyorum. Benim acizane herhangi bir hakkın var ise helal olsun. Hepinize ailece sağlık, huzur, mutluluk, başarı ve esenlikler diliyorum. Allah'a ısmarladık.
Ekleme Tarihi: 04 Haziran 2024 - Salı
Erol KÜÇÜK

BİR OKUL MÜDÜRÜ’NÜN EMEKLİYE AYRILIRKEN YAZDIĞI VEDA YAZISI

Bugün köşemde çok sevdiğim saygı duyduğum Barbaros İlkokulu müdürü Sayın Zafer Işık’ın emekliye ayrılması nedeniyle okulda meslektaşları, çalışanları ve öğrencilerine veda yazısını siz okuyucularımla paylaşmak istedim.

‘’En acı verici vedalar, asla söylenmeyen ve asla açıklanmayan vedalardır. O yüzden insan ömrü su gibi akıp gidiyor farkına varmadan.’’

Saygıdeğer Meslektaşlarım- Sevgili Öğrencilerim!

Hayatıma yeni bir sayfa açmak için kırk beş yıllık resmi meslek hayatımı beş Haziran tarihi itibarıyla Emekliliğe ayrılacağım için son veriyorum. Bilindiği gibi zaman yerinde durmuyor. Bir su çağlayanı gibi akıp gidiyor. 1979 yılında başlamış olduğum bu güzel mesleğe, yedinci görev yerim olan Giresun'un incisi Bulancak’ta siz değerli arkadaşlarım ve öğrencilerim ile beş yıldır çalışmaktayım. İnsan hayat, acısıyla tatlısıyla güzeldir. Hele hele bu hayat her gün yeni ufukların, yeni bilgilerin, değişik insanların fikirlerinden faydalanmak, bambaşka yolculuklara yelken açmak gibi özelliği olan eğitim öğretim ile ilgili olunca akan suların hızına erişilmiyor. 

Bugün hüzünlüyüm. Zira sizin gibi çok değerli, muhterem arkadaşlarımdan, çocuklarımdan ve zil sesinden ayrılıyorum. Üzgünüm, zira çok sevdiğim ilk evim yuvam olarak kabul ettiğim okulumdan eğitim öğretim ortamından uzaklaşıyorum. İçimde burukluk hissediyorum, güzel anıları, paha biçilmez hatıraları, gençliğimi, hayallerimi geride bırakıyorum. 

Sevinçliyim, kırkbeş yıllık devlete karşı olan görevimi alnım ak, yüzüm pak bir şekilde onurumla tamamladım. Kırmadan, dökmeden yolumuzun sonuna gelmenin neşesini duyuyorum. Tüm arkadaşlarımı, meslektaşlarımı, velilerimi ve öğrencilerimi gönülden çok seviyorum. Her şeyin temelinde sevgi vardır. Karşılıklı sevgi, tatlı dil, güler yüz ve saygı tüm engelleri yıkar, yok eder. Baki kalan bu gök kubbesinde, eğitim eğitim-öğretim bileşkesinde hoş bir seda bıraktığıma inanıyorum. Çalıştığım süre boyunca bana güvenen ve destek veren herkese teşekkür ederim.

Fazla söze ne hacet! Allah'a şükür her yönüyle başım dik ve vicdanım rahat bir şekilde resmi görevimi terk ederken, canım gibi bildiğim siz can-ciğer arkadaşlarımın haklarını helal etmelerini diliyorum. Benim acizane herhangi bir hakkın var ise helal olsun. Hepinize ailece sağlık, huzur, mutluluk, başarı ve esenlikler diliyorum. Allah'a ısmarladık.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.