Milli Eğitim Bakanlığımız (MEB) koronavirüse karşı toplumun ihtiyaçlarını karşılamak için mesleki eğitimin üretim kapasitesini harekete geçirdi. Mesleki ve teknik Anadolu liselerinde önce temizlik malzemeleri ve dezenfeksiyon ürünlerinin üretimine ağırlık veren Bakanlığımız sonra cerrahi maske üretimine ağırlık verdi. Şu ana kadar 1 milyon cerrahi maske üretti ve öncelikli olarak sağlık çalışanlarına dağıttı. Sonra özellikle sağlık çalışanlarımızın ihtiyaç duydukları tek kullanımlık önlük ve tulum üretimine ve yüz koruyucu siper üretimine başladı.
Mesleki eğitim yönetici, öğretmen ve öğrencilerinin bu zor günlerde fedakârca çalışma ve üretme hassasiyeti toplumun tüm kesimlerinin hem takdirini topladı hem de dikkatini mesleki eğitime çekti. Tüm illerimizde bu süreci valilerimizin desteği ve koordinasyonu ile yürütüyor. İl milli eğitim müdürlerimiz valilerimizin talepleri doğrultusunda üretimlerine yön veriyorlar.
İl müdürlerimiz ve okul yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz sürece inanılmaz derecede sahip çıktılar. Adeta illerimiz birbirleri ile yarıştılar. İlk maskeler hemen üretilmeye başlandı. 1.5 hafta gibi kısa sürede yaklaşık 1 milyon maske üretildi ve dağıtıldı. Evet. Tüm bu süreç güçlü mesleki eğitimin özellikle kriz dönemlerinde toplumsal taleplere nasıl hızla cevap verebildiğini göstermesi açısından çok anlamlı. Mesleki eğitim geçmişte olduğu gibi ülkesinin sıkıntı yaşadığı dönemlerde tüm imkânları ile hep toplumunun yanında yer aldı. Bugün de mesleki eğitim kara gün dostu olduğunu gösterdi. Gerçekten de bu süreçte, mesleki ve teknik Anadolu liselerimiz ciddi bir gayret gösterdiler ve alkışı hak ettiler. Mesleki ve teknik Anadolu liselerimizin çevresindeki ihtiyaç sahibi, yaşlı ve bakıma muhtaç ailelerimizin evlerinin küçük bakım ve onarımları, boya-badana, mobilya tamiri, evlerinde bulunan kullanılamaz veya eskimiş durumdaki eşyalarının tamir ya da değişim gerektiren küçük onarımları öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz tarafından yapıldı.